Pienoismallit.net

T-26 B mittakaavassa 1:6

Valmis

Vihdoin tämäkin malli voidaan julistaa valmiiksi ja siirtyä katselemaan uusia haasteita. Ohessa vielä muutama tuore kuva, koska yleisön pyynnöstä kurasin lisää tuota keulaa ja peräosaa.

Kommentit

On se kyllä melkonen laitos. Toimiiko kauko-ohjaus kuinka hyvin?
Pertsaaaa 17.1.2013 15:39 Vastaa lainauksella
Kyllä tuo näyttää todella hyvältä, aivan käsittämätöntä tuo rakennusjälki. Aiotko tuoda vaunu näytille kesällä johonkin pienoismallitapahtumaan. Tämä nimittäin kiinnostaa jopa enemmän kuin Sturmi. Upea malli ja RC "lelu", olen melkein hieman kateellinen ;)
Onnittelut viikonmallista!!!!!!!!!
(Jo näin etukäteen)
Eipä tuota voi kuin ylistää tai sitten ylistää lisää. Tuota laitetta ei oikeastaan voi parantaa enää muuten kuin lahjoittamalla mulle jolloin on yksi kateellinen kuolaaja vähemmän =D

Pitää katsoa kun saa oman pajan joskus koulujen jälkeen tehtyä siihen malliin että saa metallin työstölaitteet sinne niin joskos koittaisi metallista versiota, alumiinia voisi varmaankin käyttää melko pitkälle rungossa ja tornissa, tekisi sitten vain ulkonevat osat ohuemmasta pellistä, niitä voisi sitten väännellä ohjausvirheillä solmuun, oikominen yms olisi helpompaa. Tosin sen verran kevyt tästä taisi lopulta tulla että tuskin tuota ajamalla rikki saa, jos ei sitten tiputa jostain tai tarkoituksella törmäile talon kivijalkaan tms…
Se on siinä. Jos tämä olisi 1:35 mittakaavan Trumpan malli, niin voisi antaa kritiikkiä monotoonisesta maalipinnasta. Kun tietää mallin olevan liki kokonaan omaa tuotantoa, niin hattu päästä ja kumarrus.
Seuraava malli on Renault FT 17?
Ja tämän rakennusblogin kruunaa video, jossa ajelet tällä komeudella!
Hieno on…nyökyttelee, laskitko yhtään paljonko kertyi työtunteja?
AJ 17.1.2013 23:49 Vastaa lainauksella
Moi Matti,
Edellä olevia kehuja kompaten; hattu päästä ja kumarrus - upeaa työtä! Parhain terveisin, AJ
Tervehdys ystävät ja kiitoksia mukavista kommenteistanne! Kyllähän se aina mieltä lämmittää saada tällaista palautetta työstään, vaikka tämä vaan harrastus onkin. Ja hauskaa on myös että niin moni on tätä projektia seuraillut. Yhtenä päämääränä minulla on ollutkin innostaa myös muita tekemään näitä 1:6 malleja, ei se niin vaikeaa ole kuin päältä päin uskoisi.

Jarno: Aika kankeasti toimii tuo kauko-ohjaus. Johtunee varmaan noista omatekoisista telaketjuista, kun ei ne kuitenkaan niin kovin tasalaatuiset ole. Ja lienee ketjujen kuluminenkin melkoisen suurta jos tällä enemmänkin ajelee, eikä millään viitsisi alkaa valattamaan ja porailemaan uutta ketjusatsia.
Mutta mitään pihasuditteluvehjettä ei ollut tarkoitus tehdäkään, ehkä tämä tulee viettämään enimmän aikaa tuolla Parolan vitriinissä.

Pekko: Ajattelin viedä laitteen keväällä Model Expoon näytille, sekä syksyllä Lahden pienoismallinäyttelyyn. Voi olla että Panssarimuseon teemapäivillä Parolassa tulee jonkun verran vaunulla ajeltua, saas nyt nähdä.

Werner: Ei nyt nuolaista ennen kuin tipahtaa, katsellaan rauhassa vaan. On täällä palstalla muitakin erittäin hyviä malleja.

Toni: Aina parannettavaa löytyy jos alkaa tarkasti laitetta mittailemaan. Mutta en jaksanut kaikkea aivan 0,1 mm tarkkuudella alkaa tekemään. Ja kyllä tuo sinulle lahjoittaminenkin kävi mielessä, mutta kun et sitten käynyt pullakahvien hinnalla hakemassa Sturmiakaan pois.
Ja ilman muuta ei kun tekemään vaan. Ei tämä mitään rakettitiedettä ole. Vois olla mukava vertailla metallista tehtyä mallia tähän vaneriseen. Tässä kuosissaan akkuineen ja moottoreineen laite painaa muuten 15,3 kg. Ja on kyllä osittain niin kevytrakenteinen, että varmasti hajoaa jos talon kivijalkaan ajaa.

Mika: Yritin kyllä saada maalipintaan sävyjä noilla litkutuksilla ja pölistelyillä, mutta niin kuin totesin, tuo maalaus- ja säistämisvaihe on minulle se kaikkein vaikein työvaihe.
Kyllä tuo Rellu on mielessä kajastanut usein. Mukava siitä olisi vielä malli tehdä. Mutta täytyy ensin saattaa loppuun tuo keskeneräisenä seisova höyrypaatti.

Tomi: Ehkä tuota videota joutuu odottelemaan siihen kunnes lumet sulaa. Lattialla pyöritys ei oikein anna oikeaa kuvaa laitteesta, ja lumihankeen tuo varmasti uppoaisi lokasuojia myöten.

Olli: Työtunteja ei ole tullut lasketuksi, mutta karkeasti voisi arvella, että kun vaunun tekemiseen meni n. 10 kuukautta, ja keskiarvona ehkä voisi laskea työaikaa n. 2 h/päivä, niin melko tarkkaan sinne 600 tunnin paikkeille voitaisiin päätyä.

AJ: Kiitos kiitos! Mielenkiinnolla olen myös lukenut sinun asiantuntevia kirjoituksiasi toisen maailmansodan tapahtumista. Ovat parempia ja tarkempia kuin virallinen sotahistoria. Kunpa näistä meidän sotiemme tapahtumistakin löytyisi yhtä tarkkoja raportteja valokuvineen päivineen.
Mika Haalahti kirjoitti:
Seuraava malli on Renault FT 17?
Toivottavasti! Komppaan täydestä sydämestä! :-)
upeaa duunia Matti toivoisin vielä videota ajossa jne. jos on mahdollista saada..??
Myönnetään korkea kunniamerkki työn sankarille! Hieno!
Mika Haalahti kirjoitti:
Se on siinä. Jos tämä olisi 1:35 mittakaavan Trumpan malli, niin voisi antaa kritiikkiä monotoonisesta maalipinnasta. Kun tietää mallin olevan liki kokonaan omaa tuotantoa, niin hattu päästä ja kumarrus.
Mutta onko "se siinä" ? Veikkaan, että täältä löytyy "koulukuntaa" joka ei vähääkään välitä siitä, että tämä on upealla käsityötaidolla itse tehty alusta alkaen "tyhjästä" - siis "skrätsinä" - tuo koulukunta voi hyvinkin kateuksissaan räpätä tälle pienoismallille pisteitä välillä 1 - 1,5 - ja ihan sen takia, että maalaus on monotooninen, telaketjut ovat epärealistisesti säistetty suhteessa muuhun malliin - ja varmaan tuolla on pulteissa & niiteissä joitakin mikromillin heittoja verrattuna oikeaan vaunuun.
HAHAA - tuo ei ainakaan estä minua antamasta tälle mallille täydet kahdeksan pistettä! Koska pisteissä skaala ei riitä noin kauas, joudun antamaan vain ne viisi (5).

KERTAKAIKKIAAN UPEATA TYÖTÄ !
Samoilla linjoilla Raimon kanssa, upeaa työtä.

Tässä on ihka oikea rakennettu pienoismalli, eikä vain koottu.
En tiennytkään että Suomessa tuotetaan hyökkysvaunuja ihan omasta takaa. Oikeasta tuo kävisi. Itselläni kituuttelee vielä helmikuussa 2000 ostettu Zvezdan vastaava 1:35 rakennusvaiheessa, niin jotta jos referenssikuvia kaipailisin, niin tuostahan niitä saisi. Varsin kiinnostuneena olen seurannut projektisi edistymistä, todella vaikuttava ja vakuuttava tuotos. Onnittelut valmistuneesta ja onnistuneesta mallista.
Huli 19.1.2013 16:32 Vastaa lainauksella
aika hiljaiseksi tämäkin projekti veti. kerrassaan upeaa.
Tervehdys taas kollegat ja kiitokset kommenteista! Yleisön pyynnöstä turailin ensimmäisen videopätkän tuonne juutuubiin: www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=W5vIdtv621E Näyttää ainakin telaketjut kaipaavan kiristystä. Ja muutenkin aika haparoivaa tuon ohjaaminen.
Matti Piilola kirjoitti:
Tervehdys taas kollegat ja kiitokset kommenteista! Yleisön pyynnöstä turailin ensimmäisen videopätkän tuonne juutuubiin: www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=W5vIdtv621E Näyttää ainakin telaketjut kaipaavan kiristystä. Ja muutenkin aika haparoivaa tuon ohjaaminen.
Mutta vaunu näyttää erittäin aidolta.
Tänään tuli vietyä vaunu Parolan panssarimuseon vitriiniin näytille, jos joku sattuu siellä käymään. www.panssarimuseo.fi/kehys.html Ja keväällä sitten Model Expoon.
Upea tuli lopputuloksesta, vieläkun oikein hifilestelet ja laitat savukoneen tupruttaan mustaa savua pakoputken täydeltä kaasutellessa ja fixsaat jyhkeät moottoriäänet niin wot… mutta kymppin arvoinen lopputulos näinkin.
Terve Olli, Kiitti kommentista! Äänet on jo, mutta savukone puuttuu. Funtsailin kyllä senkin asentamista, mutta tuo pakoputken alku on tehty 5x2,5 MMJ sähkökaapelista, joten sen sisään ei saanut kunnialla mitään putkea työnnettyä niin luovuin ajatuksesta. Ja nuo savukoneet työntää aina vaan harmaata savua, koska se synnytetään höyrystämällä eikä polttamalla. Ulkomaisilla saiteilla kaikki kyselevät mustaa savua tuottavien savugeneraattoreiden perään, mutta valitettavasti sellaista ei mistään tunnu löytyvän.

Sturmissa on Benedinin vettä höyrystävä savukone, ja onhan sekin jo jotain.
Ilkka K. 23.1.2013 18:49 Vastaa lainauksella
Voi jessus että on upeaa jälkeä. Tämän soisi näkevän jossain kotimaisessa sotaleffaproduktiossa tulevaisuudessa :) edit. ei näköjään onnistunut pistemäärän lisääminen, kun vahingossa tuli räpättyä vain 4,5 tälle mestariteokselle.
AJ 28.1.2013 10:15 Vastaa lainauksella
Moi Matti, Ansaitusti viikon malli! Parhain terveisin, AJ
Ups, nöyrin anteekaipyyntö arvioinnissa klikkasin vahingossa vain 3 tähteä ja täydet pojot piti antaa
olli
Uskomaton! Tuota täytyy käydä katsomassa kevään tullen panssukkimuseolla. Pääseekö sitä ajattamaan myös? =D
Kiitokset taas mukavista kommenteista! Enpä olisi uskonut saavani taas tällaista kunniaa.

Olli: Eipä haittaa, ihan hyviä pisteitä on jo mallille tullut, joten kyllä nuo kolme tähteäkin mieltä lämmittävät. Ja on moni muukin arvioinut laitteen kolmen tähden arvoiseksi.

Heikki: Joo, vaunu on näytillä Panssarimuseolla vitriinissään, joten sitä voi kyllä käydä siellä tutkimassa. Ajattaminen on vielä vähän auki, voi olla että joidenkin museon teemapäivien aikana kesällä tuota tulee ajelutettua, ehkä yhdessä Sturmin kanssa. Ajattelin kyllä viedä sen myös keväällä Model Expoon näytille.
Santeri.P 29.1.2013 15:18 Vastaa lainauksella
Etkös luvannut tehdä myös sturmista videon? :)
Ja aivan huikeaa työtä, pakko sanoa!
Santeri.P kirjoitti:
Etkös luvannut tehdä myös sturmista videon? :)
Ja aivan huikeaa työtä, pakko sanoa!
Kiitti kiitti! Niinhän tuota tuli luvattua, mutta on sittemmin jäänyt muiden kiireiden jalkoihin. Mutta nyt on Sturmi telakalla ja odottelee uusia vaihteistoja, kun nuo ekat kulahti loppuun yllättävän nopeasti. Josko sitä ensi kesänä…