Pienoismallit.net

T-26 B mittakaavassa 1:6

Telakoneisto kuosissaan

Telakoneisto tuli maalattua ja vanhennettua samaan tyyliin kuin runkokin. Kuitenkin niin, että tuota Mig:in kuivaa mutaa tuli levitettyä vähän enemmän (ehkä liikaakin).

Telaketjut saivat pintaansa Erikeeperistä, kitistä ja akryyliväreistä sotketun mömmön. Sen kuivuttua niiden pinta hiottiin kevyesti karkealla hiekkapaperilla, jolloin metalli saatiin esiin kulumiselle alttiista osista.

Projekti alkaa olla elektroniikan asennusta vaille valmis.

Kommentit

Pari asiaa tuli mieleen ja valitettavasti purkautuvat samaa vauhtia näppäimistön kautta tänne:

Olisiko mallin voinut maalata kuin uuden ja antaa ajeluiden tehdä tuo säistäminen? Oletan että vaunua on tarkoitus joskus ulkoiluttaakkin?

Ja pakoputki/äänenvaimennin, olisiko sen voinut tehdä mustasta raudasta ja joko antaa ruostua omia aikojaan paljaana tai sitten maalata ja rikkoa pintaa ja antaa aivan oikean ruosteen tunkea pintaan? Ja eikös noi putken osat käy sen verran kuumana että mahtaako niissä lopulta maali pinnassa olla ensinkään?

Mutta omat ajatelmat ei poista sitä tosiasiaa että tuo näyttää aivan mahtavalta, ehkä kaipaisi perään ja keulaan vähän lisää kuraa kun telakoneisto on noinkin likainen, mutta hyvältä se näyttää noinkin.
Hyviä kommentteja Toni! Karkas vähän mopo käsistä ton telakoneiston kuraamisen kanssa. Alun perin oli tarkoitus juuri pitää vaunu puhtaampana, ja ikäänkuin sellaisena kuin se olisi äskettäin lähtenyt Varkauden keskuskorjaamolta. Mutta sitten kun tuota Migin pölyä tärpätin kanssa levittelin, tuntui että ei sitä oikein tarttunut mihinkään, kunnes kuivettuaan karu totuus paljastui: Sitähän on aivan liikaa. Ja pois et enää kovin helpolla saa. Olet oikeassa, että vaunun etu- ja takapää ei vastaa tuon telakoneiston kuraisuutta. Niinpä sitten pitää kurata nekin (sääli).

Pakoputki/äänenvaimennin oli aluksi ruostutettu kokonaan noilla instant iron/rust mömmöillä, mutta sitten taas yritin saada aikaan vaikutelmaa äskettäin maalatusta änkkäristä joka on alkanut ruostua ja karistella maalia pois. (vrt. juuri tuo keskuskorjaamolta lähtö). Tähän tuli kokeiltua tuota suolatekniikkaa, mutta eihän se toiminut ollenkaan, ja niinpä sitten päädyttiin tähän epärealistiseen lopputulokseen. Pitää varmaan ottaa tämäkin homma uusiksi.
Äläpäs ole noin kriittinen, ei tossa mun mielestä tarvitse ottaa mitään uusiksi, päin vastoin tuo on hyvä noinkin. Mutta kuten ollaan huomattu ehkä tälläkin sivustolla niin joka ikisestä asiasta on olemassa erilaisia ajatuksia. Ja täältä on helppo heittää ideoita kun ei kuitenkaan saisi lähellekkään vastaavaa aikaiseksi itse… Mutta teet tai et tee tuolle mitään niin hyvältä se näyttää, ei voi kuin ihmetellä kuinka tälläistä jälkeä toiset tekee tyhjästä(olkoonkin että mittakaava mahdollistaa itse tekemisen paremmin kuin jossa 1:87 tms mitoissa)…
Se on siinä. Todella hyvän näköinen malli.
Hyvältä näyttää Matti. Kyl Migin pastellit pitäis lähtä pois ja niitä pitäis pystyä liikutteleen ellei niitä ole laitettu migin omalla pigment fixerillä. Itse käytän joko hajutonta tärpättiä tai mign omaa tinneriä. Jos lopputulos ei miellytä niin liikutellaan lisää tai pyyhitään ylimääräisiä pois. Tietty mattapinta imasee vähän paremmin noita puutereita kuin satiini mut kuitenki. Pakari on ihan hyvä ainakin näin kuvista kateltuna. Itse laittaisin lisää likaa alakertaan, sehän se oikeastikkin kerää enimmän moskan. Mut kyl vaunut kauttaaltaan aika pölyn peitossa on piankin. Varsinkin kulmat ja kolot sekä tasaiset pinnat kerää pölyä itseensä.
Eiköhän olennaista ole se että lopputulos on realistisen likaisen näköinen, eikä sillä ole väliä miten tähän lopputulokseen on päästy. Ainakin näiden kuvien perusteella näyttää niin hienolta että kaltaiseni diletantti ei sitä oikeasta vaunusta erota. Nostan hattua.