Pienoismallit.net

T-26 B mittakaavassa 1:6

Torni

Torni syntyi samalla menetelmällä kuin runkokin. Ylä- ja alakansi CNC koneessa vanerista, välille mäntyrimasta leikatut "tolpat", ja pinta 1 mm styreenilevystä. Tarkoitus on tehdä torni radio-ohjattavaksi, elikkä pyöriminen ja tykin putken nosto/lasku tullaan ohjaamaan pienillä nopeudensäätimillä, jolloin niiden asemointi pitäisi olla tarkka.
Pitkään pohdiskelin myös tykin tekemistä toimivaksi, ampumaan esim. starttipistoolin patruunoita, mutta sittemmin luovuin ajatuksesta turvallisuussyistä.

Kommentit

Lukitseeko tuon tornin joku paikoilleen? Meinaan siis ettei käy niin että ensimmäiseen töyssyyn ajaessa torni tipahtaa? Ainakaan kuvissa ei moista näkynyt, mutta voihan olla että joku alumiinin palanen on ruuvattu kanteen kiinni estämään tornin ylös alas liikettä?

Komean näköistä ja kevyen oloista. Nuo metalli versiot painavat yleensä aivan järjettömästi, mutta tämähän saattaisi jopa jäädä varsin kevyeksikin…
Hyvä kysymys. Tuo tornin alarengas on tehty niin että sen alin reuna muodostaa laipan joka on noiden pyöritysrissojen alapuolella, estäen siis liikkeen ylöspäin. Ja tornin paino, joka ei kovin kummonen ole niin kuin totesit, lepää noiden pienten nailonpyörien päällä, jotka ottaa vastaan alaspäin suuntautuvat voimat. Elikkä uskoisin että tuo alarengas on tarpeeksi ohjattu kestämään sekä alas- että ylöspäin suuntautuvat voimat.

Perusidea tässä koko hommassa on ollut tehdä laitteesta mahdollisimman kevyt, jolloin selvitään pienillä moottoritehoilla ja mallin siirtely helpottuu. Nuo "isojen poikien" lelut painaa todella helposti kymmeniä ellei satoja kiloja.
Saattaa siinä olla havaittavissa joku pieni laitan tynkä kun tietää mistä katsoo =D

Toivotaan että on riittävä ja kestää. Kovasti tuo alkaa muistuttamaan esikuvaansa, mikä tietysti lienee ollut tarkoituskin =D