Pienoismallit.net

T-26 B mittakaavassa 1:6

Rungon detaljeja

Rungon detaljien tekeminen on hidastanut projektia kovasti. Jokaiseen nippeliin pitää käyttää aikaa paljon enemmän kuin suuriin runkolevyihin, koska pitää miettiä mistä materiaalista ja kuinka nämä toteuttaisi. Ja sitten tietysti sahaaminen, viilaaminen ja hiominen, sekä kappaleen sovitteleminen paikalleen vievät aina oman aikansa.
Osia on tehty messingistä, styreenilevystä ja -putkesta, Sikablockista jne. Esim. luukkujen saranat syntyivät 1 mm styreenilevystä ja 3 mm -putkesta. Pakoputki ennen äänenvaimenninta 2,5 mm2 MMJ kaapelista, ja niin edelleen. Käyttökelpoisia materiaaleja lojuu siellä täällä miljoonalaatikossa kun vaan aina keksii, mitä mihinkin osaan voi käyttää.

Kommentit

Meillä on noin 1m levyinen rulla alumiinia, olisikohan 0,2mm vahvaa jota on helppo taivutella ja rypistellä haluamaansa muotoon. Kun käyt ensikerran stadissa, soita ja poikkea pajalla. Muutenkin olisi sinne tarkoitus hommailla alua messinkiä ja kuparia 3 metrin tangoissa joista voidaan pätkiä tarpeellisia osia asevelihintaan. Teeppä listaa millaisia sinulle olisi tarvetta.
Aika nopeasti malli valmistuu ja työjälki on kyllä huikeaa.
Olli: Itse asiassa mulla on kyllä vuosien mittaan kertynyt melkoinen varasto eri metalleja levyinä, tankoina, putkina ym. joten juuri nyt ei tule tarpeita mieleen. Mutta on kyllä erittäin hyvä ajatus hommata pajalle rautaisannos erilaisia materiaaleja mallareitten käyttöön.

Mika: Kuten arvata saattaa, ei nämä osat näin nopeasti valmistu. Mallia on tehty jo n. vuoden ajan, ja aloitin blogin pitämisen vasta kun se oli jo melko pitkällä ja olin suht. varma että se myös joskus valmistuu. Näillä mun projekteilla kun on usein taipumus jäädä vuosiksi kesken, kunnes taas inspiraatio iskee. Tuossa pöydällä seisoo esim. viittä vaille valmis höyrykonekäyttöinen laivamalli joka on paria höyryputkea vaille valmis, mutta ollut tässä vaiheessa varmaan jo 4 vuotta. Kun inspiraatio sammuu niin se sammuu, ja on hyvin vaikeaa saada siitä uudelleen taas kiinni.