Pienoismallit.net

SdKfz 234/3

"Puuman sukua"

Olen jostain kumman syystä vähän hurahtanut panssariautoihin, ja nyt kun sain tällaisen käsiini, niin pitihän se rakentaa pois. Ilmeisesti aika vanhaa Italerin tuotantoa, mutta hyvinhän tämä kasaan meni, ei mitään valittamista. Ekaa kertaa käytin AK:n tuotteita pintakäsittelyssä, ja täytyy sanoa että hyvin toimivat, ainoa yllätys oli höyryt, kun en aiemmin tajunnut että nämä eivät ole vesipohjaisia. Tiilet ovat Scale Supplyn tuotantoa.

1/35-mallin tekeminen parin pienemmän piperryksen jälkeen oli aika mukavaa, ei tarvinnut etsiä kokoaikaa osia lattialta. Eiköhän näitä 1/35 panssariautoja tule hyllyyn lisääkin.

Itse sotalaitehan kuuluu SdKfz 234-sisarussarjaan, jossa on 4 erilaista versiota. Tässä 234/3 on paljon muuallakin käytössä ollut 7.5 cm K51 L/24 -tykki. Tämä versio näki päivänvalon vasta 1944, eikä näitä ehditty rakentamaan kuin 88 kpl.

en.wikipedia.org/wiki/SdKfz_234

…Tiimarissa 50 senttiä maksanut taustapahvi oli hyvä sijoitus, mallin kuvaaminen oli paljon mukavampaa, suosittelen!

Kommentit

Petri Lyy 24.11.2012 18:34 Vastaa lainauksella
No nyt jäsen SS suvaitsee yllättää. Tervetuloa vaan tämän mittakaavan pariin pysyvämmin. Eikös vaan isosta yksivärisestä ole helppo tehdä ei niin yksivärinen, mikä ei pienemmässä skaalassa aina ole helppoa jos edes mahdollistakaan.

Kännykän läpi katsottuna oikein messevä toteutus. Tästä on hyvä jatkaa. No joo, nyt kun tuo alusta on olemassa, niin sitten malli huutaisi ehkä enemmän pölyä ja kuraa :) Gummit vähän turhan puhtoiset.
Ylivoimaisesti paras mallisi tähän asti!
Todella tasapainoinen lopputulos, dunkelgelb on just sen värinen kun "pitääkin olla" ja kurat sun muut liat päällä toimii hyvin, AKn tuotteet on kyllä ihan loistavia näissä.
Punainen sisätilojen väri ei tosin ole paras valinta avokattoiselle laitteelle, kuuluisi olla keltainen.
Tällaisena herättäisi liiaksi vihollisen lentäjien huomion, siis negatiivisessa mielessä sakemannien kannalta. ;)
SS 24.11.2012 19:07 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista Petri ja Otso!

Jotenkin kyllä tämä 1/35 alkaa tuntua tämän mallin myötä houkuttelevammalta kuin nuo 1/72 tikkuaskit. Pitää varmaan vielä koittaa jotain 1/48 mittakaavan medium/heavy-vaunua. Kaappi on täynnä 1/72-vaunuja, mutta kyllähän ne siellä pysyvät, kunnes taas alkaa pienempi piipertäminen kiinnostamaan.

Renkaissa on taas vähän enemmän mömmöjä mitä kuvat näyttää, mutta ehkä olisi saanut olla vielä lisääkin. Tuon sisätilan värin katsoin toisesta saitilla olevasta 234/3, koska ohjeissa ei ollut mitään maalausohjetta, hehkuu kyllä varmasti tuo punainen "mukavasti" yläilmoihin. :)
SS 24.11.2012 19:10 Vastaa lainauksella
Enska H kirjoitti:
Pääasehan on 7.5 cm K51 L/24.
Oho, väärän eli 234/4 tykki alustusviestissä, sorry! Nyt korjattu!
Moi

OK :-) tähdet kertokoot puolestani.

t: Kartsa
Moro!
Minustakin tämä on sinun paras mallisi ja vaunu on hyvännäköinen. Tuo sisätilojen väri on hieman hämmentävä, mutta kokonaisuutena tykkään tästä. Suosittelen itsekkin 1/35 mittakaavaa, mukavampia rakentaa kuin nuo tulitikkuaskit. :)

Yleisesti ottaen malli on hyvintehty, ehkä renkaissa voisi olla hieman lisää mömmöjä, mutta kelpaa näinkin.
AJ 25.11.2012 12:21 Vastaa lainauksella
Moi SS,

Komppaan edellä olevia kehuja - paras mallisi ja hyvännäköinen ja oloinen. Kaikinpuolin erittäin tasapainoinen pienoismalli. Hyvä sopiva pikkualusta ja kuten edellä on jo todettu hieman pölyä lisää renkaisiin, niin voila. Pari figua tst-tilassa toisi vielä lisäpotkua, mutta hyvä näinkin. Parhain terveisin, AJ
SS 25.11.2012 13:11 Vastaa lainauksella
Kiitoksia Kartsa, Miika ja AJ!

Moni tuntuu olevan sitä mieltä, että tama on paras mallini, ja sehän tietty lämmittää. Suurin edistys yleisesti on varmaan se, että sellainen "aloittelevan mallarin kiire" ei enää vaivaa, vaan mallia jaksaa katsella ihan rauhassa muutaman päivän lisää ja tehdä viimeisiä korjailuja ja lisäyksiä ennen kun päättää sen olevan valmis. Tämän mallin kohdalla oli muutenkin todella hyvä ja rauhallinen mallailu-fiilis.

Nyt vaan pohtimaan seuraavaa projektia. Pitäisikö aloittaa uusi heti, vai malttaisiko sitä odottaa tuota viikonloppu-ryhmistä?

Mukavaa mallailu-fiilistä kaikille! :)
Petri Lyy 25.11.2012 13:15 Vastaa lainauksella
Muistin joskus lukeneeni internetistä noista saksalaiskaluston sisäväreistä. Kesti vähän aikaa löytää osoitteet uudestaan:

www.figuras.miniatures.de/camouflage-german-panzer-interior.html
www.panzerworld.net/colours

Noissa puhutaan pääasiassa umpinaisista vaunuista, mutta linkkien takana olevat tiedot/väitteet/tulkinnat sovellettuna vuoden 1944 avomalliseen vaunuun punainen primeri lattiassa ei välttämättä olisi väärinkään.
Helppo yhtyä edellisiin, hieno malli ja paras tähän astisista! Nopeasti sulta tulee uusia malleja hyvällä jäljellä. Sun tekemät alustat on hyviä lisiä malleissa, ja samoin on tässäkin.
SS kirjoitti:
Tiimarissa 50 senttiä maksanut taustapahvi oli hyvä sijoitus, mallin kuvaaminen oli paljon mukavampaa, suosittelen!
Kiitos tästä vinkistä, kävin paikallisessa Tiimarissa tänään ja ostaa pläjäytin samantien 5 eriväristä kun oli tarjouksessa. :)