Pienoismallit.net

P-51d Mustang

Airfixin tuotantoa oleva Mustang. Värikäs ja tuore sarja mainioilla osien yhteen sopivuuksilla. Jäi ehkä hivenen liian kirkkaaksi nuo punaiset. Suoraan laatikosta rakenneltu, maalit Tamiyaa.

Kommentit

Komea on ilo katsella elokuvaa odotellessa.

Linkki
Hienoa jälkeä, olen samaa mieltä osien sopivuudesta. Aikomuksena lisätä oma näkemykseni samasta mallista, kun kerkeän.
Tutun näköinen malli :P Käytitkö muuten sarjan siirtokuvia tuonne keulan punaiselle alueelle? Sait näköjään nuo lasiosat sopimaan hyvin paikalleen. Eihän se nyt mitään hirveitä ponnistuksia vaatinut, mutta aika outoa, että Airfix on onnistunut kämmäämään niiden sovitteet… Niiden ulkopintojen muotohan on ihan oikein, mutta olivat sitten unohtaneet ottaa huomioon materiaalin paksuuden…
Ei sulla ole ohjaamosta yhtään kuvaa? Käytitkö muuten Tamiyaa myös tuohon alumiiniin? Aika hyvin näkyy toimivan!
Tervehdys Mika.

Jätin tosiaan keulaan tarkoitetun decaalin pois ja maalasin ko alueen.. Ei tosin taida ihan olla oikean muotoinen. Ajatuksena saman sävyisyys spinnerin ja takarungon kanssa. Keltaiset alueet decaaleja. Olisi pitänyt maalata, mutta laiskuus iski. Laskuteline varren suojien punainen kuultaa läpi.
Rungon alumiinisävy roiskittu Tamiyan "silver" sävyllä. Jotain pientä painia oli tuon takakuomon kanssa mutta teipillä selvittiin. Sivuperäsimestähän oli mallikaupoilla ollessa joskus puhetta. Ehkä se hitusen sivussa keskilinjaan nähden mutta ei se ainakaan minua häirinnyt, jollen olisi osannut tietoisesti katsoa. Ohjaamo tosiaan aivan vakio, mitä nyt teipistä leikatut ja maalatut istuin vyöt asensin. Kuvia ei mulla ole kun en niitä rakennusvaiheessa ottanut.
Mallix lehdessähän taitaa olla nyt Mr heikkilän artikkeli samasta sarjasta ja sen rakentamisesta, en ole sitä itse viellä nähnyt. Mielenkiintoista nähdä miten olette asian toteuttanut.
Mieli tekisi vielä pari brittiversioita rakentaa kun Techmodin arkkikin valmiina kotona. Muoto ja mittatarkkuuksista en tiedä mitään mutta mielestäni laadukasta ja mukavaa rakennettavaa saa noin 8e hintaan joten ei se harrastuksen tuntihinnaksi paljoa tee. Sopinee siis Airfix kammoisillekkin..;)

Joni. Tuota "Red tails" leffaa dvd:nä odotellaan kovasti.
Esko Rusi 17.11.2012 12:39 Vastaa lainauksella
Hienosti ja siististi tehty malli. Erityisesti alumiinisävyillä maalatuilla alueilla paneelirajat ovat skarpit.
Raimo Leino 17.11.2012 14:05 Vastaa lainauksella
Patler Brittoni kirjoitti:
Tuota "Red tails" leffaa dvd:nä odotellaan kovasti.
Kyseisen rainan nähneenä voin sanoa, että pettymys oli kova. Kovasti oli taas mukaan tungettu hidastettua Dressmannkävelyä ja massiiviset ilmataistelut näyttivät jonkun tietokonepelin promolta. Huvittaa tuo jenkkien himo laittaa elokuvan alkuun teksti "based on true events" - niin no, kyllähän se tositapahtumiin perustuu sikäli, että II-maailmansota sodittiin ihan oikeasti ja mustat miehet lensivät punapyrstöisillä Mustangeilla.

Mutta tämä Patlerin malli sen sijaan on mielestäni hieno! Hieman kaipailen pakokaasujälkiä kylkiin ja ruutivanoja siipien ylä- ja alapuolille - voittomerkeistä päätellen kone on kuitenkin jo taisteluissa lentänyt.
Raimo Leino kirjoitti:
Patler Brittoni kirjoitti:
Tuota "Red tails" leffaa dvd:nä odotellaan kovasti.
Mutta tämä Patlerin malli sen sijaan on mielestäni hieno! Hieman kaipailen pakokaasujälkiä kylkiin ja ruutivanoja siipien ylä- ja alapuolille - voittomerkeistä päätellen kone on kuitenkin jo taisteluissa lentänyt.
Kyllä. Kieltämättä pientä säistämistä kaipaisi, mutta muuten on kyllä varsin siististi toteutettu heppa.

Mitä tulee Airfixin nykyisiin malleihin, niin mielestäni he ovat jossainmäärin epäonnistuneet. Samoilla eforteilla olisi voinut tuottaa paljon parempia malleja. Tarkoitan erityisesti pintadetaljointia. Ehkei tämä P-51 -malli ole pahimmasta päästä, muttä kyllä minun mielestä nämä "uudet-Airfixit" ovat olleet paha pettymys, jonka vuoksi en ole hankkinut vielä yhtäkään.
Miksi tehdä Matchbox-tyyppisiä paneeliuria, kun mahdollisuus olisi ollut paljon parempaan? Ohjaamo-detaljit ovat tietysti plussaa, mutta ainakin minulle merkitsee 1/72-skaalassa enemmän ulkopuolinen "crisp"-look. Siis miltä malli näyttää 0,5 metrin päästä katsottuna. Arvostan enemmän sellaisia sarjoja, joista sellaisen voi saada, vaikka vaadittaisiin reilusti mallailutyötä, kuten monien "limited run" -mallien kanssa saa tehdä ja voi saada.
Airfix-malleista paistaa valitettavasti edelleenkin se tietty "lelumaisuus". Jotenkin voisi kuvitella, että se on ollutkin tarkoituskin? Toivottavasti ei.
Joillekkin hinta on ratkaiseva tekijä, mutta toisille ei.

Se ei tietenkään himmennä mallarin työn jälkeä. Aina on loistavampaa saada aikaan hieno malli keskinkertaisesta aihiosta, kuin että saman tuloksen olisi saanut mestarisarjasta. Siksi sanon, että hieno malli ja hienoa mallailutyötä.