Pienoismallit.net

pz.kpfw Kv-1 756(r)

Saksalainen Kv-1

Moi!

Tässä uusin rakentamani malli, saksalaisten sotasaaliiksi saama Kv-1. Saksalaiset suunnitteli että sotasaaliiksi saatuihin kv-1 vaunuihin alettaisiin tekemään saksalaistamis muutoksia, mutta tämä kyseinen yksilö jäi ainoaksi mihin muutokset tehtiin, ja se oli käytössä 204. panssarirykmentin 22. panssaridivisioonalla vuonna 1943. Suurimmat muutokset oli pääase joka vaihdettiin saksalaiseen 7.5cm KwK40 L/43 tykkiin sekä Panzer IV:sesta otettu johtajan kupoli. Vaunusta on olemassa vain yksi kuva ja sen perusteella se oli maalattu yksiväriseen keltaiseen mutta päätin kuitenkin maalata kolmivärikaavion Trumpeterin ohjeiden mukaan.

Rakensin mallin lähinnä siksi että saisi harjoitella etsiosien käyttöä. Tähän on siis lisätty Voyagerin etsit ja myös RBmodelin putki koska sarjan oma ei ollut häävinen esitys. Etsiosia on ainakin avonaisten luukkujen sisädetaljit, moottori verkot ja avonaiset pistooliportit. Itse lisäsin ajovalon johdon ja kaikki hitsaus saumat tein uusiksi kapeasta muovilevyn soirosta. Toinen uusi kokeilu oli Ak:n worn effect litku jolla tein chippailuja. Se toimi ihan mukavasti, aluksi vain en hallinnut maalin pois rapsuttelua tarpeeksi ja joissain kohdis on liian suuria maalilohkeamia. Mutta menkööt harjoittelun piikkiin… Aine muuten pysyy hyvin maalin alla, rapsutin lohkeamat n. 3 tuntia Worn effectin levittämisen jälkeen!

Malli on maalattu Lifecolorin maaleilla ja säistetty Ak:n ja Vallejon tuotteilla. Figut on Miniartin ja Academyn laatikoista ja niiden asentoja tuli muokattua jonkin verran. Figujen kasvot maalasin Andrean maaleilla ja vaatteet Vallejon akryyleillä.

Linkki rakennusvaihe kuvaan: www.pienoismallit.net/profiilit/4243/kuvat/kuvapankki/kuva_97095/
Linkki "tunnelma" kuvaan: www.pienoismallit.net/profiilit/4243/kuvat/kuvapankki/kuva_99329/

Kommentit

Tähän pätee sama kuin valitettavan moniin malleihin, eli malli on hieno, mutta figuurit eivät ole samalla tasolla. Iho ja etenkin kasvot ovat suurin ongelma.
SS 13.11.2012 11:33 Vastaa lainauksella
Onnittelut, paras mallisi tähän saakka vaikka vanhemmatkin ovat hyviä. Maalaus ja äiti maan vaikutus toimivat hienosti, varsinkin alarunko, telapyörästö ja telat näyttävät tosi hyviltä, eikä ylemmät osatkaan paljoa häviä. Kannujen valumat ovat hieno yksityiskohta, ja itse vaunuhan on mitä mielenkiintoisin näin saksalaisena versiona. Myös vaijerit näyttävät aidoilta.

Figut eivät ole lähelläkään itse vaunun tasoa kuten edellä mainittu. (itsellä kävisi samanlaisesti, joten en niitä tällä maalaustaidolla vielä lähde lisäilemään), mutta mielestäni olet kyllä kehittynyt, vaunu on niin hyvä. :)

…niin ja esittelykuva on myös onnistunut.
Petri Lyy 13.11.2012 12:01 Vastaa lainauksella
Värimaailma miellyttää kovasti, ja chippailut ovat onnistuneet. Vaunu on oikein uskottavan näköinen. Parannusehdotuksena taisi jo tullakin, että figuurit veks, niin esillä on hieno vaunumalli. Figuureita en ole tehnyt joten en oikein osaa neuvoakaan, mutta nämä taitavat olla liian yksivärisiä. Eli useampia värisävyjä nuttuihin ja housuihin, ja jotain litkutuksia myös. En tiedä, taitaa näissä olla valujälkikin aika vaatimatonta. Naamat ovat jotenkin aavemaisia.

Toinen parannusehdotus viimeistään seuraavaan malliin on sitten se, että Friulit tai vastaavat irtopalatelat alle. Trumpan telat on tässä oikein komeasti käsitelty, mutta kun ne ei istu. Irvistelyn oikeanpuoleisen vetopyörän kohdalla saa varmaan vieläkin fiksattua liimailemalla. Mallin maalausjälki on kyllä hienoa.
Suur kiitos kommenteista!!

Tottahan tuo on ei figut ole hyviä. Niihin on vaikeaa saada oikeanlaista värivaihtelua, kasvotkin maalasin muistaakseni kuudella eri sävyllä mutta näin kuvissa sävyerot ei välity ollenkaan ja sais ne luonnossakin olla suuremmat. Nyt uskon ainakin sen mitä moni sanoo että figumaalaus vaatii erityisen paljon harjoittelua. Pitää miettiä ottaisiko ne pois kokonaan jos tämän saisi vaikka Jyväskylän tapahtumaan paikan päälle?

SS, mukava kuulla että huomaat edistystä, siihen tässä pyritään lujasti! :)

Ja teloista sen verran että seuraavaan malliin on onneksi jo kaapissa Friulit.