Pienoismallit.net

F4U-7

12 Flottille

Hasegawan F4U-7 Revellin pakkaamana. Meille kaikille varmaankin kovin tuttu markettimalli, jota ainakin itse aluksi vierastin ranskalaisuutensa takia. Toisaalta tutustuminen Operaatio Musketeeriin sai tarttumaan malliin ja pelastamaan sen keskeneräisten pinosta. Erityiskiitokset kuuluvat mallin valmistumisesta Jarno Törmäselle, joka tämän sivustoin kautta lahjoitti uudet runkoraidat. Tämä malli on rakennettu lähes suoraan laatikosta, löimme paikallisten mallareiden kanssa vetoa, että pystyykö pahemman laatuisen AMS:n kanssa elävät mallarit oikeasti nauttimaan pelkästä styreenin liimauksesta ilman etsejä ja resiiniä. Eli tällä kertaa jopa istuinvyöt on teoteutettu mallisarjan penkin alkupreäiset maalaamalla. Hyvä on, tunnustan, moottorin tulpan johdot on tehty rautalangasta.

Lyhyesti itse mallista:
Tämä jakaa valtaosan osistaan F4U-5:n kanssa (pl. runko ja moottorinpellitys), todennäköisesti AU-1 kuuluu samaan sisarusparveen. Ainoa haastava kohta on rungossa suunnilleen polttoainesäiliön kohdalla molemmin puolin pakoputkien takana. Siinä on tästä F4U-5/-7/AU-1 modulaarisuudesta johtuen muotissa sauma moottorivaihtoehtojen takia, mikä on tuonut sileään peltipintaan ylimääräisen pokkauksen ja on kohtuu ikävä poistettava. Suurin puute tässä Hasegawan tuoteperheessä on rungon keskellä olevan lisäpolttoainesäiliö/pommiripustimen puuttuminen. Monissa valokuvissa ao. ripustin ei onneksi ole paikoillaan, mutta kenellä on arkistojen kätköissä vaha Monogramin F4U-4:n, voi katsoa siitä puuttuvan ripustimen paikkaa. Malliltaan tämä ripustin tietenkin poikkeaa kahden muun runkoripustimen muodoista. Hyviä detaljikuvia esim. In Detail & Scale 56: F4U Corsair pt. 2 sivuilla 48, 61 ja 73. Vastaavasti netitä on löytynyt kuvia, missä Musketeerin aikaisessa F4U-7:ssa on rungon alla keskellä ja vasemmassa ripustimessa pommit ja lisäpolttoainesäiliö oikean puoleisessa ripustimessa. Olisi varsin näyttävä epäsymmetrinen kuormaus. (linkki ohessa: aerostories2.free.fr/acrobat/appareils/france/corsair_royale.pdf ).
Viimeiseksi siirtokuvista. Jos olisin ollut fiksu, olisin pysynyt kaukana Revellin alkuperäisistä maalausvaihtoehdoista, tai ainakin tästä Musketeerin aikaisesta. Tämä suoraan boksista ja varsin näyttävä dekaaliarkki sai yrittämään älyttömyyksiä, eli käytin sarjan mukana tulleet dekaalit kuvitellun helppoutensa takia raitoineen päivineen. Se työmäärä, mitä varsinkin runkoraidat aiheuttivat, oli merkittävästi suurempi, kuin että olisin tehnyt aisat kunnolla heti alusta alkaen ja maalannut ne itse. Rakennussarjan mukana tulevat valkoiset runkonumerot 12.F.12 sekä17.F.15 ovat kaikkiin käsiini saamiini valokuviin verrattuna liian suuret (sama ongelma rakettien pikkuteksteissä). Lisäksi en käsitä, miksi Revell on jättänyt kaistaleet raitaa runkonumeroiden alta pois. Tai sitten kysymys on todellakin hyvin dokumentoidusta yksilöistä, mistä kuvia en ole tähän mennessä löytänyt. Tyypillisesti kelta-musta runkoraidoitus kulki ehjänä koko rungon ympäri. Valokuvia löytyy tukialuksen kannelta, missä osassa koneista on raidat, jotka ovat peittäneet runkotunnukset ja osassa taas raitoja ei vielä ole. Yksittäisiä kuvia olen nähnyt, missä raidat kiertävät runkotunnuksen, mutta ne ovat selkeä vähemmistö. Valitus jatkukoon: tämä leikkaus on sitten reippaasti väärässä paikassa. Valokuviin verrattuna tämä teksti tulisi olla linjassa runkokokardin keskilinjan kanssa. Heittoa parin millin verran, mikä kyllä näkyy. Huomasin tämän toki siinä vaiheessa, kun mallissa oli dekaalit ja lakka pinnassa. Kiitos Jarmon, että sain ylijäämäraidat ja K-kaupasta löytyikin varsin edullisesti ADECO:n ranskalaisdekaalit F4U-7/AU-1:lle, joista poimin uuden setin tällä kertaa oikean korkuisia runkotunnuksia 12.F12.
AJ varmaankin osaa kertoa tarkemmin, mutta lisäksi olen pohtinut, että ottiko koko 12.Flottille osaa muuta kuin reservilaivueena Operaatio Musketeeriin? Ymmärtääkseni operatiivinen osuus oli enemmänkin 14F ja 15F laivueiden harteilla?

Näistä avoimista kysymyksistä huolimatta tai oikeastaan niidenkin takia päätin irrotella mallin vanhentamisen kanssa oman mittapuuni mukaan poikkeuksellisen estottomasti. Kirjoja selailemalla löysin muutaman kuvan ranskalaisista F4U-7:sta, jotka olivat nähneet elämää enemmänkin: maalit kuluneet reilusti ja pakokaasu jättänyt vanansa runkoon. Maalasin mallin aluksi kokonaan alumiinilla, minkä päälle sininen. Sinisen toteutin parina eri sävynä, koska suosikki Xtracolor kiukutteli, eikä antanut ruiskulla levitettynä peittävää pintaa. Siksi maalasin koneen ensiksi Humbrolilla ja sen jälkeen Xtracolorilla sävytys päälle. Seuraavaksi vuorossa olivat siirtokuvat ja lakka. Mallin kuivuttua ainakin puolisen vuotta kaivoin esiin hiekkapaperia ja aloitin vanhennuksen. Hioin kovimmalla kulutuksella olleet alueet hiekkapaperilla, kunnes alumiini alkoi tulla näkyviin. Hyvänä puolen tässä on myös se, että kiiltävä sininen kului paikoitellen mataksi ja siten näyttää kuluneemmalta. Kun olin tulokseen tyytyväinen, pesin koko mallin ohennetulla akryylituubivärillä, jotta paneelisaumat ja muut erottuisivat paremmin. Käytetty sävy vaalea beige. Ruiskulla vaalean harmaat pakokaasuvanat tummemmalla korostaen ja Voilá, malli alkoi olla valmis. Alle ripustetut pommit saivat ylleen pari erisävyistä oliivin vihreää poikittain hiottuna. Raketit olivat muuten ihan ok, mutta dekaalit olisivat sopineet paremmin 1/32 malliin. En vaan raaskinut jättää niitä pois.

Eli kyseessä on ensimmäinen sekä Ranskan laivaston kone että 50-luvun mihinkään konfliktiin ikinä rakentamani malli. Kaiken kaikkiaan mukava malli, kunhan nuo kelta-mustat raidat olisin vain älynnyt maalata… oikotietä onneen ei vain ole.

Kommentit

Tero Tyni 11.11.2012 12:23 Vastaa lainauksella
C'est magnifique!

Tuo vanhennus on saanut maalipinnan elämään hienosti! En osaa motkottaa mistään. Renkaiden kulutuspinnoissa ehkä vaaleampaa harmaata kulumisen merkiksi?

Täytyy kokeilla itsekin tuota kokeilemaasi maalipinnan maalaustekniikkaa! Sama malli odottaa hyllyssä.
AJ 11.11.2012 18:54 Vastaa lainauksella
Moi Ari,

Komppaan Tero T:n kommenttia: "C'est magnifique!"

Nämä F4U-7 "Piraatti"-ranskattaret ovat kyllä tyylikkäimpiä ja kauneimpia Corsaireja.

Revell on aivan oikein jättänyt kaistaleet raitaa runkonumeroiden alta pois, sillä 12.F.12:stä löytyy värikuvia, kun se operoi Algerian maatukiohdasta ja Suezin kriisin iskiessä maalattiin Suez raidat kiiressä 12.Flottillen Corsaireihin niin, ettei runkonumeroita tarvitsisi maalata uudestaan, joten runkoraidoitusta ei maalattu ehjänä koko rungon ympäri. Tietääkseni pääsääntöisesti 14.Flottillen Corsaireihin maalattiin samalla tavalla Suez raidat, mutta 15.Flottillen Corsaireihin runkoraidoitus maalattiin ehjänä koko rungon ympäri. Mahdollisesti poikkeuksia on ollut, kuten esim. 14.F.2 ei runkoraidoitusta lainkaan ja 14.F.9 pelkästään keltainen runkoraidoitus. Revellin siirtokuvien ongelma on juuri siinä, että jostain syystä ne on tehty liian isoiksi - just wonder why…

Aéronavalella oli kaikenkaikkiaan yhteensä 163 Corsairia; 94 kpl:tta F4U-7:ja, 69 kpl:tta AU-1:ä. Suezin kriisissä lentotukialus Arromanchesilla (ex-HMS Colossus ) oli 18 F4U-7:ää ja La Fayettella (ex-USS Samuel P. Langley) samoin 18 F4U-7:ää eli yhteensä 36 F4U-7:ää. Tosin on myös väitetty, että Corsaireja olisi ollut yhteensä 40 kpl:tta - Chance Vought F4U-7 Corsairit (26 kpl:tta A:lla ja LF:llä yhteensä), Chance Vought AU-1 Corsairit (14 kpl:tta A:lla ja LF:llä yhteensä); näin ollen neljä konetta olisi ollut varakoneina.

Oli konemäärä sitten yhteensä 36 tai 40 kpl:tta, ainakin 36 Corsairia Arromanchesilta ja La Fayettelta osallistui tst-lentoihin Suezin kriisissä. Samoin epäselvää on oliko kahden lentueen (12 per lentue) lekot F4U-7:iä ja yhden lentueen AU-1:iä; se kuulostaisi loogiselta (plus kaksi F4U-7 ja kaksi AU-1 varakonetta = 40 lekoa).

15.Flottille operoi 18 F4U-7/AU-1:llä La Fayettelta ja samoin 14.Flottille operoi 18 F4U-7/AU-1:llä Arromancheselta. Jos ja mikäli varakoneita oli ne lienevät jaetut tasan La Fayetten ja Arromanchesen kesken. Aéronavale Corsairit upottivat mm. Egyptin partiveneen ja rellastivat mielin määrin Egyptin yllä maamaaleja tuhoten, koska liittoutumalla oli täysi ilmaylivoima jo 1.11.1956 alkaen - Egyptin ilmavoimien vallankaappaus oli todella lähellä, Nasserin käskyn olla hyökkäämäättä brittien ja ranskalaisten koneiden kimppuun takia. Ainoa tappio tuli kun Corsairit hyökkäsivät Dekhliaan, jolloin Egyptin it ampui luutnantti Nèven Corsairin alas; SAR helikopterit pelastivat Nèven.

12.Flottille operoi lentotukialus Bois-Belleaulta, mutta Suezin kriisin aikaan 12.Flottillen 12 Corsairia oli Ranskan laivaston/Aéronavalen maatukikohdissa Hyères ja Bizerte, Tunisiassa ja operoivat sieltä. 12.Flottille oli virallisesti ja pääosin reservilaivueena Operaatio Musketeerissa, mutta osallistui 14.Flottillen ja 15.Flottillen Corsairien kanssa yhtä kaikki ilmaiskuihin Egyptiin - Corsairit lensivät yhteensä 132 tst-lentoa Suezin kriisin aikana ja ranskalaiset Corsairit pystyivät käyttämään tarpeen mukaan kolmea lentotukialusta Arromanches, La Fayette & Bois Belleau tukikohtanaan sekä vielä maatukikohdat Tunisiassa. Suezin sodan jälkeen Algerian rähinöissä 12.Flottille operoi Aéronavalen maatukikohdasta Télergmasta Algeriasta.

Huomionarvoista on, että RAF, FAA, AdA ja Aéronavale lensivät yhteensä yli 5000 tst-lentoa vuoden 1956 sodan aikana ja se on paljon lyhyen sodan aikana - pelkkä tst-lentojen määrä kertonee liittoutuman täydellisen ilmaylivoiman selkeästi.

Autenttisen realistisen näköinen ranskalainen "Merirosvolaiva" - hieno lisä Suez ryhmikseen. Parhain terveisin, AJ

PS Moderaattorit, voisitteko linkittää tämän pienoismallin Suezin kriisi ryhmärakenteluun, kiitos.
Ari Kahrola 11.11.2012 19:18 Vastaa lainauksella
Kiitos AJ,
mä olen sanaton :) - historiikkisi oli tyhjentävä. Ja yleensä mä yritän selvittää hiukan mallieni tauostoja, mutta koska ranskankieli ei taivu, en millään ymmärrettävällä kielellä ole onnistunut matskua löytämään.
Mistä tuo 12.F12 kuva mahtaa löytyä - onneksi en siis maalannut noita runkoraitoja suutuspäissäni ympäri.
t. Ari
AJ 11.11.2012 23:11 Vastaa lainauksella
Moi Ari,

Tein muutaman typo korjauksen yllä olevaan tekstiin.

Ohessa Netmarine netin kuva koneesta ennen Suezin kriisiä: Aeronavale Flottille 12F, 12.F.12 BuNo.133703, La Fayette lentotukialuksella www.pienoismallit.net/profiilit/2327/kuvat/kuvapankki/kuva_99253/#kuva

ja ohessa kuva koneesta heti Suezin kriisin jälkeen Algeriasta: Aéronavale F4U7 Corsairs 12F1 & 12F12, Télergma Algeria www.pienoismallit.net/profiilit/2327/kuvat/kuvapankki/kuva_99254/#kuva

En näin pappapäivänä ehtinyt etsiä/löytänyt kuvaa koneesta Suez raidoituksella, mutta yllä olevat kuvat osoittanevat sen ettei raitoja millään kauhean pysyvällä maalilla maalattu - uskon, että raitamaali oli jotain helposti pois pestävää koostumusta.

Toivottavasti auttaa edes vähän; "Bent Wing Bird" lekomallisi on hieno. Parhain terveisin, AJ
PhantomII 13.11.2012 10:44 Vastaa lainauksella
Katselin äsken tuota toista näkemystä koneesta saitilla. Voisi tosiaan arvella tämän mallin edustavan Suezin-kriisin mieluummin loppuaikaa. Hyvin on kuluneisuus saatu esiin.

Tuo Suez-raidoituskäytäntö on voinut olla hiukan vaihtelevaakin. Ranskalais-koneista en tiedä, mutta britti-koneet olivat ainakin hyvin usein maalattu niin, että rungossa ja siipien alapuolella konetunnuksen alla ei ollut keltamustaa raidoitusta. Raidoitus saattoi olla myös erilaisia mustia raitoja, tai raita rungon ympäri tai siivissä. Näin oli esim. ranskalaisissa F-84:sissa ja israelilaisissa koneissa, joten myös tuo Revellin vaihtoehto voi aivan hyvin olla oikein. Kuten aina, vain valokuva tuo esiin totuuden ja sekin on todiste vain yhdestä ajankohdasta/hetkestä.

Malleja joudutaan aika usein värkkäämään enemmän ja vähemmän "ohhoon" kera, joten eiköhän tämä raidoitus ole OK, kunnes toisin todistetaan. Jostain Revellkin sen on ottanut.