Pienoismallit.net

Daf XF Super Space Cab

Eli tällänen Daffi tuli rakennettua. Toinen raskas malli minulta. Malli oli kiva ja helppo rakentaa, tosin pari osaa eivät sopineet paikalleen sitten millään, mutta kyllä ne sinne loppujen lopuksi menivät. Lisävalot, kromikapselit, figuuri ja muut tilpehöörit ovat Truck Accessoriesta, sisustukset, tuulenohjaimet on tehty itse, hytti , alusta yms. on maalattu Tamiyalla, pienet osat pensselillä sudittu. Aurinko-lippa tulee, kunhan sen saan paikalleen. Kuvat voivat olla vähän huonoja, koska ovat iPhonella otettuja. Risut ja ruusut tervetulleita:)

Kommentit

Kyllä sisustassa ainakin tilpehööriä riittää :D

Maalipinta näyttää hyvältä, mutta vähän yksitoikkoiselta. Jotain pientä kuviota tai edes sävyeroja jäin kaipailemaan, kun tuota kromiakaan ei näissä useimmiten liikaa ole. Mutta yleisvaikutelma on oikein onnistunut.
Niko J 10.11.2012 16:57 Vastaa lainauksella
Kiitoksia. olishan niitä eri sävyjä voinu maalata, mutten viitsinyt ruvetä hankaloittaan, kun rekkamallit ovat minulle vielä vähän tuntemattomia.
Hieno Daffi, kaikenlaista lisäkettä löytyy koko ajan lisää, kaikki ovat siististi tehtyjäkin vielä, hienoa kasailua muutenkin. Ehkä mitä Markus tossa sanoikin, niin maalaus on vähän yksitoikkoinen ja eturekkari on vinossa (jos tarkoituksella niin, niin ei sitten mitään), mutta eipä siitä muuta rätkyttämisen aihetta löydy.
Niko J 10.11.2012 17:56 Vastaa lainauksella
Niko Lindström kirjoitti:
eturekkari on vinossa
Jaa juu, niinhän se on täytyypä koittaa suoristaa.
Niko J 10.11.2012 18:28 Vastaa lainauksella
Laittakaa vain kommenttia tulemaan:)
Millä tuo on maalattu? Jotenkin tuossa oletus kuvassa tulee sellainen fiilis että olisi maalaamatta? Vai onko vain lakkaa sen verran päällä että tulee tuollainen tahaton fiilis kuvasta?

Ja kattovalot on tarkoitettu tietä valaisemaan, ei lentokoneita =D Takalokasuojat tai renkaat ovat jotenkin hassusti, sivuvalot ovat vähän vinossa, liimapurseita. Tuollaista pientä fiksaamista siellä täällä.

Mutta komea malli, osat istuvat pääosin hyvin(näin ei tunnu olevan kaikissa mailmalla esitetyissä italereissa). Iso plussa hytin sisustamisesta noinkin paljolla tavaralla. Ei ollenkaan huono kokonaisuus. Pienellä huolellisuudella olisi ollut jopa loistava. Tästä ei voi kuin jatkaa näiden isojen parissa kun alku on näin hyvä. Näin ainakin toivon tapahtuvan. Ja sitten vielä hiiren lipsahdus, kolmonen piti laittaa mutta meni 2.5. Jos joku tietävä tietää kuinka korjata niin kertokaa tai korjatkaa?
Niko J 10.11.2012 20:11 Vastaa lainauksella
Kyl se on maalattu Tamiyan spraylla, koodia en nyt muista , mut joku punanen kumminkin. Lakkaa en pistänyt kun kiilsi ihan tarpeeksi:)
Niko J 11.11.2012 09:04 Vastaa lainauksella
Toivoisin siltä kahden tähden antajalta kommenttia. Olisi mielenkiintoista tietää mikä on mennyt niin pahasti pieleen:(
Niko J 11.11.2012 10:32 Vastaa lainauksella
Uudet kuvat!
Kannata itkeä kommenttien perään, jotkut laittaa jotkut ei. Ja eihän 2 tähteä vielä ole pieleen mennyt, riippuu arvostelijasta. Jos purkaa niinpäin että 5 tähteä on täydellinen niin onhan tuossa parannettavaakin, juuri tuossa huolellisuudessa(lokarit/renkaat, sivuvalot, kattovalot, letkut ei saisi olla samanvärisiä tai ainakin ilmaletkuista pitäisi löytyä merkintä kumpi se on, takavalot ovat väärinmaalattu…) ja muovisuuden näössä yms. On se 2 tähteä kuitenkin ihan fiksu pisteytys, mutta voi tuolle mielestäni sitä kolmostakin tarjota, ainakin yrityksestä jos ei muuten.
Niko J 11.11.2012 13:36 Vastaa lainauksella
Ja sit ihan tosi sen 1,5 tähden antajalta kans toivon kirjallista kommenttia…
Kelpo Hollannikas. Rakennus- ja maalausjälki vaikuttaa pääosin siistiltä. Takavalojen umpioissa ei yleensä tuo pakkivalo-osuus (sitä kait tuo kirkas lasi mallintaa?) ole noin suuri. Kattovalojen suuntaus on kyllä peräti viitteellinen.:) Tavaramäärä ohjaamossa kunnianhimoinen, muttei mahdoton. Joskus olen työelämässä ihmetellyt tuota, että kun on tiimarillinen tilpehööriä lasilla ja läppäri kojelaudalla, niin mistä ihmeen väliköstä ne jampat maantietä näkee…:)
Niko J 12.11.2012 08:21 Vastaa lainauksella
Kiitosta kiitosta. Tää oli ky ihan suomalainen eikä hollantilainen:) Tietty Daf itse on hollantilainen, mut on suomen kilvissä:D
Hyvin tehty ja hienolta näyttää toi sisustus. Onko kuski italerin rekkatarvike setistä?
Itsellänikin on samanlainen daf hollannin oranssina. Rungonväri on kanssa upea erottuu hyvin :)
Niko J 12.11.2012 16:59 Vastaa lainauksella
Kiitosta kiitosta:)
Tapio Kallio kirjoitti:
Onko kuski italerin rekkatarvike setistä?
Sieltähän se.
Hienoa työtä,Niko! Ei muuta kuin perävaunua kyhäämään! (=
Niko J 13.11.2012 19:29 Vastaa lainauksella
Kiitosta Santeri! Tietysti se kärry tehdään jossain vaiheesssa:D
Niko J 14.11.2012 18:12 Vastaa lainauksella
Sit taas se yks ja puoltähtinen toivoisin kirjalista kommenttia:(
Ethän meinaa jokaista tähteytystä kysellä? Tulee aika monotoninen ketju =D Ei ne perään huutelemalla vastaile ja keskiarvo on vieläkin ihan asiallinen…
Niko J 15.11.2012 15:28 Vastaa lainauksella
En nyt ihan jokasta mut tiedän et jokasel on oikeus omaan mielipiteeseensä, mutta hiukan ärsyttää välillä..
Ihan yleinen kysymys vaan, että tuleeko noissa nuppirekoissa yleensä paineilmaletkut mukana vai pitääkö hommata tai tehdä itse.
En muista nähneeni letkuja mukana, en ole varma oliko moiset mukana edes tuossa auto+kärry yhdistelmässä. Mutta siihen käy hyvin kun otat pätkän vanhaa verkkokaapelia(siis millä koneesi on kiinni modeemissa tms) ja kuorit sieltä niitä ohkaisia erivärisiä kaapeleita. Puhelin johdostakin näitä löytää. Toki tietysti nettikaupatkin myy niitä aivan järjettömällä hinnalla, mutta eihän se ole tyhmä kuka pyytää. Italerin rekka kitti sarjassa(ainakin toisessa) tulee mukana pätkän jotain tarkoitukseen sopivaa narua… Mielikuvituksella pääsee pitkälle. Jos kyseessä on irtonaisiksi jäävät letkut niin ne voisi koittaa kääriä melkein mistä vain sopivan paksusta materiaalista ja maalata kun ne on hammas tms tikun ympärille kääritty, nykyiset letkut kun ovat pienellä kiepillä ja irtonaisena ollessaan tiiviisti ja siististi kasassa. Ei siis kuten vanhat muoviset letkut jotka ensimmäisen käytön jälkeen oli n. 4 metriset kankeat pätkät jotka oli aina solmussa ja jumissa joka paikassa =D
J Pokki 5.2.2013 10:36 Vastaa lainauksella
Ei ole letkut mukana ainakaan Italerin ja Revellin sarjoista yhdessäkään, edes auto+kärry-yhdistelmissä. Jenkkisarjoista, kuten AMT tai Moebius en osaa mennä sanomaan. Kuten Toni tuossa kirjoittikin, niin sinänsähän nuo ei ole vaikea tehdä suunnilleen mistä vain sopivan kokoisesta piuhasta.
Niko J 5.2.2013 18:08 Vastaa lainauksella
Juu ei tullu niitä letkuja mukana, ovat peräisin Truck Accessoriesista.
AMT:n sarjoissa tuli pätkä vinyyliletkua mukana. KFS myy vinyyliletkuja aftermarkettina, maksaa jonkin verran, mutta toisaalta käyttäytyy sähköjohtoa nätimmin.
Tuomas T 28.6.2013 18:56 Vastaa lainauksella
Kyl on nätti tahvo! :) Mites oot toteuttanu nuo verhot?
Niko J 28.6.2013 19:42 Vastaa lainauksella
Kiitos! Sininen verhomateriaali on kangasta ja hapsu tehty kangastilkun reunasta. Seuraa blogiani Scaniasta.