Pienoismallit.net

T-62 AM

Pohjoisen liiton panssari

Kesällä panssarimuseon teemapäiviltä mukaan tarttunut melko uutukainen malli.

Trumpterilta on aijemmin tullut muutama perusversio Neuvostoliittolaisesta T-62:sta ja tästä mallista tekee uuden sen, että pakettiin on lisätty muutama valuranka lisää, jotta vaunu päivittyy vuoden 1984 versioksi.
Tämä pitää sisällään mm. vaunun torniin ja keulaan tulevat lisäpanssarit, savunheittimet ja kylkiin teloja suojaavat sivupanssarit, joita en kuitenkaan esikuvaani noudattaen tähän vaunuun asentanut.

Malli oli mukava kasattava ja paketissa mukana tulleet etsit olivat juuri niille paikoille missä niitä tarvittiin. Mallin mukana tuli myös alumiinistä sorvattu tykinputki (ei ole rihlattu) SYövyteosia lisäilty jämä arkeilta vielä tarpeen mukaan ja kahvat ja polttoainetankkien letkutukset on tehty itse kuparilangasta. Mallissa tuli mukavan näköiset palatelat (mallia T-72) jotka kuitenkin korvasin "vanhan mallisilla" Friulin-valkometalliteloilla (mallia T-72). Valkometalliset telat käsittelin AK:n metal burnishing fluid kemikaalilla.

Maalaus suoritettu Tamiyan akryyleillä omien sekoitusten mukaan. Siirtokuvat ovat Bison Decalssin loistavalta Afghan-arkilta, jossa oli myös ohjeet tämän vaunun naamiomaalaukseen. Vaunun vanhentaminen on toteutettu tuttuun tapaan Mig:in ja AK:n litkuilla ja öljyväreillä, pölytyksista vastaa vallejo ja Mig.

- Waltter Holm

Kommentit

Todella näyttävä afgaani T-62. Värit uskottavat. T-62 on 115 mm sileä ( rihlaamaton) vaunukanuuna, joten tästä syystä aluputki on sileä ;)
Katos vaan, kiitos Mika tiedosta ja kommentista! Yleensä vaan tottunut, että joka putki on rihlattu! :D
Waltter Holm kirjoitti:
Katos vaan, kiitos Mika tiedosta ja kommentista! Yleensä vaan tottunut, että joka putki on rihlattu! :D
Tuo 115 millinen taitaa olla ensimmäinen käyttöön otettu sileä korkeapainevaunukanuuna.
Panssarimallailusta en juurikaan mitään ymmärrä, mutta näyttää minun silmääni todella hyvältä. Ehkä pieni pölytys voisi tuoda vähän lisäilmettä ja realistisuutta. Mutta hyvä näinkin.
Waltter Holm kirjoitti:
Katos vaan, kiitos Mika tiedosta ja kommentista! Yleensä vaan tottunut, että joka putki on rihlattu! :D
Taitaa nykyään ainostaan englismannit suosia rihloja.
Karismaattinen hirviö. Upeasti rakennettu. Tykkään tarkasta jäljestä, missä yksityiskohdat on tehty tarkasti ja yleisilme on kauttaaltaan yhtenäinen ja taidolla mallattu.

Neuvostoliitto, Afghanistan ja kylmä sota ovat aihealueina sieltä mielenkiintoisimmasta päästä.
SS 9.11.2012 11:58 Vastaa lainauksella
Nämä Waltterin 1946-> vaunut, ovat hyvää vastapainoa WW2-vaunuille. Kautta linjan hyvää työtä ja inspiroivaa varmaan muillekkin mallareille. :)

Afghanistan-ryhmis, kyllä!
En tiedä pitäisikö panssarivaunuja sanoa kauniiksi,mutta komia tämä on,kaikinpuolin upeasti tehty ja maalattu.
-kaunis hirviö :0)
AJ 10.11.2012 15:19 Vastaa lainauksella
Moi Waltter,

Poikkeuksellisen piristävä vaunumalli - afgaanivärit ovat vähintääkin värikkäät; värikäs monsteri. Parhain terveisin, AJ
toivonen 18.11.2012 09:10 Vastaa lainauksella
Moikka,

Nayttava malli mielenkiintoisesta aiheesta!

Tassa pari kuvaa napsittuna hammentavan samankaltaisesta rotiskosta Jalalabadin tielta, 2005. Vaunu johtaa letkaa kuuskakkosia matkalla paraatiin Kabulin keskustassa. Vaunun kannella istuu sakemanni ISAF-hahmo. Letkan edessa ajoi saksalainen ISAF-mersumaasturi.

ANAnT-62Jalalabadintiella1
ANAnT-62Jalalabadintiella2