Pienoismallit.net

IAF Gloster Meteor

Gloster Meteor ei varmaankaan esittelyjä kaipaa,mutta tämä yksilö kuului First jet Squadroniin Suezin kriisin aikana. Kone oli maalattu hopean värikseksi ja mustat raidat siivissä ja takarungossa olivat omakone tunnuksia.

Kasaus ei sitten kauhean mukava kokemus ollut, osat näyttivät laatikossa kyllä hienolta, oli resiiniä ja etsi osaa ym mutta ne ei pelastanut kokonaisuutta. Runko oli kiero ja osat ei oikeen hyvin muutenkaan osuneet kohdalleen. Kittiä meni jonkun verran.
Maalasin mallin alcladin alumiini värillä, ja siirtokuvat ovat sarjan omista ja isradecalin arkeilta. Ilmeisesti isradecalin arkin liima ei tykännyt jäädä kiinni maalipintaan kun oli hieman ongelmia saada ne pysymään siinä.

Kuvat nyt ovat mitä taas ovat mutta eiköhän niistä ehkä Meteoriitin tunnista.

Kommentit

Petri Ola 7.11.2012 10:29 Vastaa lainauksella
Hyvin onnistuit Meteorissa, ja aihevalinta on mielenkiintoinen.
Kerroit että runko oli kiero - kiinostaisi tietää kuinka oikaisit sen. Ihanko lämmittämällä vai jouduitko turvautumaan kovempiin keinoihin?
Jaws 7.11.2012 10:56 Vastaa lainauksella
Vieläkin se on hieman kiero, lämmittämään en uskaltanut alkaa ettei käy huonosti. Kittiä meni paljon tuohon siiven ja rungon yhteyskohtaan ja sivuperäsin ei ole aivan suorassa runkoon nähden. Ei sitä silti näe ellei osaa katsoa. Liimalla ihan korjasin ja laitoin puristukseen, tosin tuossa rungossa on nyt varmaan aikamoinen jännitys, jos liimasauma pettää niin halkeaa varmaan kivasti.
AJ 7.11.2012 18:02 Vastaa lainauksella
Moi Jaws,

Ei tuota kieroa runkoa kuvista huomaa, joten onnistuit fixaamaan sen hyvin liimalla ja puristuksella.

Kiva nähdä Israeli Meteor pienoismalli ja hyvinhän tuo näyttää vaikeuksista huolimatta onnistuneen. Alupinta on hyvän näköinen; yllätys oli tavata, ettei Isradecalin siirtokuvat suosiolla tarttuneet alupintaan.

Tuo Israelin kuuluisa The First Jet Squadron oli ja on yhä The 117 Squadron ja sen ekat suihkarit olivat Gloster Meteor T7, F8 ja FR9 versiot. Juuri ennen Suezin kriisin alkamista, elokuun lopussa ja syyskuun alussa 1955, kun Israelin ja Egyptin välit olivat jatkuvassa jännityksessä ja vihanpidossa, 117. Sqn kunnostautui pudottamalla kolme Egyptin Ilmavoimien 2. Sqn:n Vampire FB. 52 lekoa.

Ramat Davidin lentotukikohdassa majaansa pitävä 117. Sqn osallistui 11 Meteor F.Mk.8 koneella ansiokkaasti vuoden 1956 sotaan. 117. Sqn osallistui rähinään myös Meteor FR.Mk.9 koneilla (tiedustelu/valokuvauslennot), mutta tietääkseni Meteor FR.Mk.9 lennot kuuluvat yhä ns. "classified" kategoriaan Israelissa. 117. Sqn:lla oli yhteensä 4 kpl:tta Gloster Meteor T.7:ja, 9 kpl:tta Meteor FR.Mk.9:jä ja 13 kpl:tta Meteor F.Mk.8:ja.

The First Jet Squadronin Meteor F.Mk.8 koneet saivat kunnian saattaa C-47 ja Nord Noratlas kuljetuskoneita Israelin aloitusiskussa Suezin kriisissä, kun everstiluutnantti Raful Eitanin johtaman 890. Para pataljoonan 395 laskuvarjojääkäriä 202. Para prikaatista pudotettiin Parker's Memorialin kohdalle Siinailla - siitä alkoi vuoden 1956 sota.

Hyvä lisä Suez ryhmikseen. Parhain terveisin, AJ
Tally-ho 8.11.2012 20:32 Vastaa lainauksella
Terve Jaws,

Onneksi olkoon. olet onnistunut hienosti tuon Meteorin kanssa. Siirtokuvaongelmia tai rungon kieroutta ei kuvista näe. Olet hyvin taklannut nuo vastoinkäymiset. Itse rakensin tuon saman koneen Classic Airframesin sarjasta, joka oli myös yhtä taistelua. Oli mukava nähdä sinun mallisi samasta koneesta. Käy katsomassa meikäläisen mallia, jos kiinnostaa. Olet selvästi onnistunut paremmin esim. paneelirajoissa. Jatka samaan malliin! t. Tally-ho
Jaws 8.11.2012 23:22 Vastaa lainauksella
Kiitos kaikille komenteista ja AJ:lle historiikistä.

Luulenpa että tuo siirtokuva ongelma johtui liian uudesta maalipinnasta, aivankuin siinä olisi ollut vahakerros päällä. Eihän tässä ollut kuin vuosi aikaa tehdä tätä ja viimeisellä viikolla kauheessa kiireessä tuli kuitenkin suurin osa tehtyä.
Tally-ho: olenhan sen sun mallis täällä jo aikaisemmin nähnyt, itseasiassa katsoin siitä vähän malliakin tätä tehdessäni.

/Jaws
Tero Tyni 9.11.2012 10:12 Vastaa lainauksella
MPM/Spessu hobbyn mallin saaminen valmiiksi on aina suoritus, vieläpä metallipinnalle. Aplodit. Meteor on jotenkin hassun näköinen konetyyppi. Sivulta solakka mutta päältä katsottuna sellainen "töppö". Varhaisen jetin viehätystä.

Hyvin toteutettu pinta ja pienet vanhennukset.
PhantomII 10.11.2012 13:12 Vastaa lainauksella
Mainiolta näyttä Meteor, eikä ongelmia kuvista havaitse. Maalipinta näyttää oikein hyvältä. Tämä kone no.04 saapui Israeliin vanhanmallisella kuomulla varustettuna, mutta sodanajan kuvissa kone on jo saanut uudemman mallisen, paremman takanäkyvyyden antavan, kuomun. Meteor on mallina "must", jos 1950-luvun IDF:ää mallailee. Ja näin Highspeed Silverinä tyylikkäämpi kuin suojamaalattuna.

Ymmärtääkseni Meteoreja alatyypistä huolimatta, käytettiin taistelutehtäviin, ei niinkään tiedustelukoneina. Toisten lähteiden mukaan valokuvissa kuin (myös piirroksissa) FR.9-Meteorien kameraluukut koneen nokassa, edessä ja sivuilla, ovat joko ylimaalatut tai kokonaan poistetut. Kuitenkin esim. IDF:n Meteor-kirjassa kerrotaan Meteor FR.9:n tiedustelulennoista Suezin-sodassa. Tiedustelua tietystin lisäksi suorittivat Mosquitot ja jopa B-17-koneita käytettiin tiedusteluun ja myös "taivaallisena" operaatiokeskuksena.

Lähteiden mukaan, 117 laivueen Meteorit - lentokuntoiset 11 kappaletta + samanverran pilotteja - siirrettiin Ramat Davidin tukikohdasta, Pohjois-Israelista, Ekronin lentotukikohtaan, lähemmäs operaatioaluetta. 119 laivue jäi Ramat Davidin tukikohtaan - näin ainakin sodan alkuvaiheessa.