Pienoismallit.net

Nieuport 17

In Russian service

Nieuport 17 n 4187 of KAO,September 1917
Pitkästä aikaa jotain valmista mitä kehtaa edes esitellä. Malli meni helposti kasaan, Eduardin paketti oli hyvä. Mukana etsiosat ja vaihtoehtona 4 eri konetta. Ainoa lisäsäys jonka tein oli kannukseen pala etsiarkista,oli mielestäni niin näkyvä puute,joten lähes oob.
Maalauksessa käytin 3 eri metalliväriä ajatuksena saada hiemen eloa pintaan mutta ruiskulla sävyt sulautuvat niin hyvin yhteen että näyttää ehkä liian monotoniselta. Koitin sitten saada pastillijauheilla ja eri kiiltoasteisilla lakoilla hieman eloa.
Tämä oli vähän niinkuin harjoittelumalli jos joskus "uskaltaisi" tehdä Suomi Nieuportin, pääasia oli saada joku malli valmiiksi asti.

Kommentit

Heikki 6.11.2012 07:50 Vastaa lainauksella
Hyvää jälkeä. Minusta voisit aloittaa Suomi-Nieuportin vaikka heti, "harjoituskappaleen" perusteella siitä tulisi hieno. Minulla on jo vuosikymmeniä Nieuportit odottaneet, lähde yms. materiaalia on kertynyt enemmän kuin tarpeeksi, mutta taitaa jäädä aikeeksi tämäkin projekti.
Komea nieuport siistiä työtä, ainoastaan hieman tuo alapuolen pako/öljyvanat hieman tökkii. Hopea onkin melkoisen vaikea saada eläväksi mutta hienohan se on näinkin. Takilointi siistiä työtä. Ei muuta ku suomimallin kimppuun.
Hyvä Esko, hieno Nieuport. Maalaus monotoonisuudessaan onnistunut hyvin. Vaijerit tiukalla. Potkuri hyvä. Alapuolen ruskea öljytöhnä ylettyy ehkä turhan pitkälle, mutta muuten realistisen näköinen. Hyvä että olet jälleen "back in business".
Hienon näköinen ja hyvin onnistunut Niuportti.Eikös tämäkin vehje ollut maalattu lähes tulkoon kauttaaltaan metallin värisellä suoja maalilla.Loppu tulos on hyvä eikä monotoonisuus vaivaa mielestäni mallia lainkaan.Moottorin suojapellit olisi kuitenkin ehkä voinut vetää jollain tummemmalla sävyllä,mutta hyvä näinkin.Jos esikuvakin on maalattu yksisävyiseksi ei malliinkaan kannatta lähteä hakemaan turhaan sävy eroja joita ei esikuvassakaan ole.Eikös tuo pyörivä tähtimoottori ruiskinut aika paljon sitä voitelu öljy käydessään ja varsikin lennossa roiskeet menivät koneen mahaa pitkin.Miten lienee näiden Niuporttien kanssa?
Hyvältä näyttää. Alumiinimaali on onnistunut ja kyllä risiiniöljy ja pakokaasu usein tuhrivat koneen pohjaa pitkälti. Harmi että Eduard tyrkyttää näihin Nieuport 17 -malleihinsa väärää moottoria. Se pistää vähän silmään, vaikka moottori sinänsä on hyvin viimeistelty.

Mikko
Esko Rusi 7.11.2012 19:22 Vastaa lainauksella
Tervehdys Mikko. Sinä kun olet näiden kangaspuiden mestari niin ajattelin kysäistä: olisiko tämä Eduardin aihio lähtökohta Suomi mallille? Olisiko jollain valmistajalla parempi 1/48 skaalaan?
Eduardia parempaa et löydä tässä tai muissakaan mittakaavoissa. Olen itse asiassa rakentanut tämän samaisen rakennussarjan Nieuport 21 -paketoinnista suomalaisen kapinakevään Nieuportin. Nettisivuillani on kuvia:

Nieuport 17

Tein siirtokuvat itse. Galdecalin arkilla 48001 on siirtokuvat Suomen kahden Nieuport 17:n myöhempiin merkintöihin. (Arkin teksteissä käytetään yhä virheellistä tyyppimerkintää Nieuport 23 c.1)

t. Mikko
Esko Rusi 8.11.2012 16:22 Vastaa lainauksella
Kiitokset Mikko. Sattuu olemaan nuo kaksi Pienosmalli lehteäkin joihin olet tehnyt jutun koneesta, joten sen parempia ohjeita en tarvitsekaan. Täytyy koittaa maalaamalla nuo tunnukset tai sitten tehdä myöhempi malli.