Pienoismallit.net

SdKfz.223

Eine schöne Tommys schützengraben!

Kommentit

Voi himputti, että on hieno. Jotenkin olet saanut taltioitua liikkeen. VAU. Tähänkin kaipaisin lisää kuvia!!
Näistäkin kyllä huokuu aito tunnelma. Paljon olet tehnyt töitä tämänkin eteen. En ala moittiman kyllä muuta kuin kuvien puutteesta.
Tervetuloa Kuopion tapahtumaan malliesi kanssa eni viikonloppuna.
T.T
Ps. Tässä vielä linkki:
www.pienoismallit.net/tapahtumat/2012/maalla-merella-ja-ilmassa-3/
Pojoni:
Timoa myötäillen VAU! Kansion avatessani tuli heti mieleen tunnelma keskeltä taistelua. Aitous huokuu tästä. Rauniot ja maasto onnistuneet erinomaisesti. Hieno malli!
No huh huh!!! Heti rupesi ruuti ja pakokaasu leijailemaan nenääni. Korviini kantautuu Huutoja, käskytystä ja aseiden pauketta. Todella upea ja mahtava kokonaisuus.
aivan mahtava jos teet näin hyviä dioja niin laita lisää !!!!!!!!!!!!!!
Oleellinen jo sanottu aikaisemmissa kommenteissa. Dzziiiisssseeeessss!!!!
Siis viisi tähteä ja pöllö otsikkoon! Jäi hakanen ruudusta poies, perhana
+hyvä kiinteä asetelma, figut luonnollisissa asennoissa
+paljon katseltava
-Koko hoito melkein samaa ruskeaa (?)…vaikea nähdä eri detaljien rajat ja materiaalit yms.
-Hieman "tyhjää" aluetta maastoon kaipaisi tasapainottamaan.
-Figuureihin pykälän tarkempaa/huolellisempaa maalausta
SS 4.11.2012 16:14 Vastaa lainauksella
Ööööö, näkevätkö silmäni oikein? Aivan mahtava dio ihan kaikin puolin! Todemman tuntuista teosta en muista nähneeni, tilanne näyttää oikeasti uhkaavalta ja muistuttaa sodan realiteeteista. Menee heittämällä omaan top3 lemppari dioramaani. Täyden pinnat, ei ole muuta vaihtoehtoa! :)
Minusta taas kauttaaltaan samanhenkisen väripaletin käyttäminen on monesti kannattavaakin, ja antaa työlle yhtenäistä ilmettä. Taiteellisessa mielessä vähemmän on usein enemmän. Se onko kaikki värit historiallisessa mielessä korrekteja tai 100% realistisia on asia erikseen, mutta kyllähän tämä silmää miellyttää. Ainakin minun, en pysty sanomaan että mitään pitäisi muuttaa tässä. Todella tyylikäs teos.
Helppo kompata yllä olevia + dion kehykset tyylikkäät.
Dion kehykset olisi voinut rajata maaston muotojen kanssa yhteneväksi, nyt on mielestäni turhan laatikkomainen. Tunnelma diossa on hyvä, figuja ehkä muutama liikaakin, näin pienelle alustalle. Tähtiä tulee reilusti!
missä: sisiliassa, italiassa? koska 1943? tuo tommy jahti on,muuten on tosi mahtava,kyllä tommyllä on tullut kiire tipperraryyn kun aseet jäänet.
AJ 5.11.2012 09:34 Vastaa lainauksella
Moi Marcus,

Komppaan Heikki Hyttistä muutamin lisäyksin

+ Hyvä kiinteä tiivis asetelma, figut luonnollisissa asennoissa
+ Paljon katseltava, tunnelma hyvä
+ Dynaaminen, menoa ja meininkiä piisaa
- Koko hoito melkein samaa ruskeaa (?)…vaikea nähdä eri detaljien rajat ja materiaalit yms…eli työ ja detailit hukkuvat ns. "ruskeahkoon" massaan
- Hieman "tyhjää" aluetta maastoon kaipaisi tasapainottamaan, muutama este ja/tai tynnyri veks
- Figuureihin ja vaunuun pykälän tarkempaa/huolellisempaa maalausta
- Realistisuutta lisää, SdKfz 223 tuskin ajaisi moiseen paikkaan, kk-teami hyödyntäisi jo olemassa olevaa vastustajan poteroa, ukot liian kasassa, komentavat upseerit/ryhmänjohtajat patsastelevat kuin kukot tunkiolla jne…eli kannattaa funtsia toimisitko ja etenisitkö itse tuolla tavalla, johtaisitko joukkoja tuolla tavalla, menisitkö tuohon asemaan yms…

Dion kehykset ovat oiva oivallus ja tyylikkäät, kuten jo edellä todettu. Parhain terveisin, AJ
Kiitos kommenteista. Ne olivat arvokkaita. Silti puolustan dioraamaani AJ:n osalta. n.9 miestä menossa siitä mistä aita on matalin, ei ole tavatonta ryhmän johtajineen. Konekivääriryhmä vain vahtii, ettei kukaan jo asemansa jättänyt Tommy nosta päätään. Toivoin dioraamani kertovan sen. Myös panssariauto on tullut tiensä päähän antamaan lähinnä ohjeita jalkaväelle. Noiden kivien yli ajaisi jo Ritmokin. Silti, on kiva että nämä dioramat herättävät tunteita ja mielikuvitusta. Se on niiden tarkoitus.
AJ 13.12.2012 17:35 Vastaa lainauksella
Moi Marcus,

Kommenttini olivat rakentavaa kritiikkiä, ei moitetta. SdKfz 223 on "taktisesti" huonossa paikassa; kyse ei ole siitä pääsisikö se muutaman kiven yli vai ei, vaan sijainnin järkevyydestä - SdKfz 223 ei todennäköisesti todellisuudessa olisi ko. paikassa (mutta silloin se ei myöskään mahtuisi dioon). Yksi hommansa osavaa koulutettu ta-teami tai vastaavasti hommansa osavaa koulutettu puolikas jv-ryhmä eliminoisi koko hyökkäävän poppoon mukaanlukien SdKfz 223 ps-auton. Mutta ei tosiaan ole tavatonta, että perus jv-ryhmä/jv-joukkue/jv-komppania/jv-pataljoona menee siitä mistä "aita on matalin" ja tapattaa itsensä, joten siinä mielessä dio ajaa asiansa.

Parhain terveisin, AJ
Keskustelu on aina mukavaa. Itse tulkitsin Marcuksen dion niin, notta tilanne ei voinut kestää muutamaa minuuttia kauenpaa, kun vihulaisen jättämät asemat oli miehitetty. Vaunu jäi tarkkailemaan/tulitukeen ja tiedotti radion välityksellä, mikä tilanne on. Ehkä kyseessä pienimuotoinen sillanpää aseman muodostaminen… Näin siis minun mielipuolestani… Dion yleissävy on oikein hieno. Vois ehken pöllytystä lisää…