Pienoismallit.net

KV-1E

Valmistuipa tämäkin, pitkän väsytystaistelun jälkeen. Aloitin tämän jo keväällä, kasailin ja maalailin rauhassa, ensimmäinen maalaus epäonnistui, toiseen yritykseen en ollut ihan tyytyväinen ja nyt kolmannella yrittämällä nappas. Hommaa hidastivat myös syksyn ylioppilaskirjoitukset ja eräs täälläkin melko suosittu nettipeli. ;)

Malli oli mukava rakentaa, tamiyalaiseen tapaan ongelmaton osien yhteensopivuudessa. Mallissa oli alarunko toteutettu aika jännästi, se oli kokometallinen. Tämän ansiosta malli painaa enemmän kuin 1/35 malli friuleilla.
Maalauksen hoidin Tamiyan akryyleilla modulaatiota yritellen. Värisävystä tuli lopulta ehkä hiukan turhan räikeä, eipähän ole ainakaan liian tumma.
Vanhennus perus öljyväreillä, MIGin ja AKn litkuilla ja pigmenteillä. Lisäsin vain vaaleita kuran/pölyn sävyjä pölytyksessä, tavoitteena kuvata kesäisen äiti-venäjän kuivien arojen pölyä.
Nyt on taas putki auki, eiköhän näitä malleja ala syntyä. Kommenttia ja parannusehdotuksia otetaan vastaan, ehtii vielä korjata ennen Kuopion näyttelyä. :)

Kommentit

Hyvin toteutettu 2012 Klimi. 2010 Klimi tavoittaa paremmin synkän sotakoneen olemuksen.
Terve!

Mielestäni sävy on juuri oikea ja modulaatio on onnistunut hyvin! Mitäs Tamiyan sävyjä käytit?

T.Waltter
Kiitokset näistä muutamista kommenteista!

Perussävy mallissa oli Olive- ja Nato-Greenin(XF-58 ja XF-67) sekoitus vaalennettuna valkoisella ja tipalla dark yellow:a (XF-2 ja XF-60). Tätä sekoitusta sitten vaalensin valkoisella ja keltaisella(XF-2 ja XF-3) ja tummensin tipalla mustaa ja sinistä(XF-1 ja XF-17).
Sekoitussuhteita en muista, mut kun sävy miellyttää silmää niin antaa palaa vaan. Tämä on itellä ainakin jo monen mallin kohdalla toiminut. :)
SS 7.11.2012 11:16 Vastaa lainauksella
Erittäin tasapainoisen näköinen malli, suht hillitty sääistys, mutta silti dynaamisen näköinen pinta.
Epäilit, että chippailut olisivat menneet överiksi noiden lokasuojien päällä olevien laatikoiden kohdalla - no ei ainakaan minun mielestäni. Miten muuten toteutit nuo chippailut - jotka näyttävät minun silmääni onnistuneilta myös muualla vaunussa.

Muuten, itselläni on "loppusuoralla" 1/35 Centurion Mk.III - ja tuon mallini säistämisessä matkin kyllä raakasti tietyiltä osin tätä sinun hienoa vaunuasi. Laitoit siis minun kannaltani erittäin sopivaan aikaan mallisi tänne nähtäväksi - kiitos siitä.
Kiitokset!
Chippaukset on toteutettu ihan vaahtomuovin palalla töpöttelemällä. On kyllä semmoista hommaa, että en taida hetkeen sitä harrastaa. Riski lohkeemien liialliseen "paisumiseen" on melko suuri, kun vähän innostuu tökkimään liikaa, tosin onnistuessa jälki on kyllä ainakin omaan silmään hyvin realistista.

Ja matkia saa kyllä, tulipa itsekin tämän kanssa aika surutta kopioitua suoraan "isojen ulkomaisten poikien" pintakäsittelytekniikoita. :)