Pienoismallit.net

Scania LS76

Kippaava puuauto

P. Lindegrenillä oli ajossa 1960-luvulla Scania LS76 kippaavalla puuvarustuksella. Perässä oli kippaava Teijon valmistama keskiakseliperävaunu eli tuttavallisemmin vasikka. Aikalaiskertomuksen mukaan tässä autossa oli Halikon ensimmäinen Robson-drive. Nosturia autossa ei ollut vaan lastaus suoritettiin traktorinosturilla.

Päällirakenne ja kärry on rakennettu kuskin ja satunnaisen kyytiläisen muistin varassa olevan tiedon mukaan, itse autosta ei ole jäljellä kuin pieni mustavalkoinen valokuva. Selkein ero esikuvaan on hytti, joka mallissa ei ole BeGen valmistama puuhytti vaan Scanian oma peltihytti. En pitänyt asiaa kuitenkaan yhäinhäväistyksenä ja jätin muutostyön tekemättä päästen samalla melkoisesti helpommalla ja vähemmällä hiustenrepimisellä. ;)

Hytti on JCL:n Scania 111 hartisarjasta ja runko on Italerin telitetty Scania. Kärry on tehty pitkästä tavarasta. JCL:n sarja on hinta/laatusuhteeltaan melko lähellä surkeaa, viimeistelyä riittää kyllästymiseen saakka jos vain jaksaa nuohota. Osat ovat hauraita ja hartsi haisee melkoisesti hioessa. Auton säistys lähti vähän hanskasta, mutta tämännäköinen tulos on varmasti aika lähellä, kun on ajettu kosteilla ja kuraisilla 1960-luvun sorateilla viikon verran ennen perjantaipesua.

Alustaan on turha kiinnittää sen enempää huomiota, sen ei ole tarkoitus olla dioraama-alusta.

Lisää ja isompia kuvia TÄÄLLÄ jos kiinnostaa katsella. :)

Kommentit

Kyllä rekkakuskin mieltä lämmittää :) komea on ja sopivasti kurainen kuten kuuluu!
Kylläpä silmät lepää kun katsoopi mallia on todella hyvin toteutettu kuraus ja rakenusjälki.Kaipaisin kyllä polttoaine valumaa tankin korkin alle ja kärrien päälle jotain puusilppua roskaksi. Terve tuloa Kuopioon jos mahdollista!
Hieno malli. Lamppujen kuraisuus pistää silmään. Olisi pitänyt antaa ****. Tuo peräkärry on kyllä todella hyvä.
Petri Lyy 3.11.2012 13:23 Vastaa lainauksella
Mulle tulee lisäkuvalinkistä vain tämä:

403. That’s an error.

Sinulla ei valitettavasti ole tämän sivun käyttöoikeutta. That’s all we know.

Malli on niin hieno, että mielellään katsoisi enemmänkin kuvia. Realistisuus on huikea, voisi pitää oikeana. Etupää kai kuraantuu jos ajaa letkassa.
Upeaa työtä, näin autoista mitään ymmärtämätönkin ymmärtää kyllä hyvän mallauksen päälle :)
Tuosta pitkänokkaisesta scaniasta tuli mieleen oma lapsuus kun katselin silmät suurina vastaavia laitoksia ajamassa lasteittain purua jumalattoman suuren puruvuoren huipulle päivä toisensa perään.
Hieno malli. Olen itsekin pähkäillyt, millaisia nämä JCL:n konversiot ovat rakentaa. 140 -nokkamalli poikkeaisi myös valtavirrasta mukavasti. Hienosti on pölyyntynyt, ehkä toisaalta vähän liiankin tasaisesti -purkuletkun räjähdys tuhkakuormaa purkaessa voisi aiheuttaa tällaista jälkeä:).
maxres 3.11.2012 14:05 Vastaa lainauksella
Lisäkuvalinnki korjattu, pahoittelen turhauttavaa herjaa. :)

Kiitos kommenteista ja kritiikistä!

@Mikko Väätäinen:
Pieni valuma tuossa korkin alla on, mutta jäi vähän pölyn piiloon. Puusilppua ajattelin kyllä laittaa, mutta tuumasin kuitenkin niin, että suurimmat puuporot lähtivät kuormaa kipatessa ja loppu pikkuporo paluumatkalla ajoviimassa. ;)

@Mika Haalahti:
Näin on omassakin silmässä. Pitäisiköhän niitä hinkata vähän jotta olisivat pyyhityn näköiset…
Ihan luulis aidoksi vehkeeksi. Loistavaa työtä
No niin nyt se polttoainevaluma näkyi noissa linkin kuvissa paremmin.Niihän niiden purujen kyllä on tapana levittyä pitkin maantietä ajaessa niin ei tarvii sen enemän niitä siivota ajoneuvon päältä :)
Sivu ikkunat saisi olla puhtaat tai ainakin puhtaammat. Kun katselette rekkoja missäpäin mailmaa tahansa niin sivulasit ja peilit on suhteellisen puhtaat, niitä kun tarvitaan peruuttaessa. Ja se on totta mitä joku aikoo sanoa, tuohon aikaan tuo suunnittelu oli heikompaa kuin nykyään ja lasit ja peilit likaantui helpommin. Mutta toisaalta kuskit myös viritteli itse puhdistimia peileihin. Eräs viritelmä oli laittaa peilin yläosaan varresta roikkumaan kangas suikale joka ilmavirran johdosta pyöri peilin edessä ja samalla sitä puhdisteli, ei autuaaksi tekevä, mutta pitkää matkaa ajavilla olen kuullut moisia olleen, ei sitten taajamaan tms tullessa tarvinnut heti pysähtyä putsaamaan peilejä jotta näki mitä takana tapahtuu.

Lamput voivat ollakkin noin likaiset, jos on ajettu kovin tiiviisti jonkun perässä hiekka tiellä. Mutta toisaalta, tuohon aikaan liikenne oli vähäisempää, olisiko siis auto edestä likaantunut noin pahasti… Mene ja tiedä. Kuskin puolella voisi olla ovessa ja astin laudassa vähän eloa, astin lauta ehkä paikoin likaisempi, kahva taas puhtaampi.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin mielestäni todella hyvä malli, mutta tässä vain huomaa tuon säistämisen vaikeuden, tasainen likainen pinta ei koskaan oikeen missään ole uskottava, tarvitsisi jotain rikkonaisuutta pintaan. Niin niissä oikeissakin autoissa on jälkiä siellä ja täällä. Ja sitä puunsilppua, vaikka kuinka tuulee ja tuivertaa niin se ei poistu, ei aina edes pesemällä. Aina on joku rako mihin sitä jää, katselkaapa vaikka nykyisiä tukkirekkoja, niissä on sentään aika avoimet rakenteet, harvoin verkotettu kuten tässä. Eli purua ja sälää sopivasti nurkkiin tuomaan eloa, voisi siellä joku kuusen oksakin olla roikkumassa…
Hienoa, että tehdään kotimaista käyttökalustoa menneiltäkin vuosikymmeniltä. Näytitkö mallin myös tätä ajaneelle automiehelle ja repsikalle?

Alustan yksityiskohdat näyttävät myös olevan kohdillaan ja huolellisesti tehty. Oikein hyvä!
Todella makea malli. Turussa tänään ihastelin lähietäisyydeltä ja ei voi kun kehua. Tosin, kuten aiemmissakin kommenteissa on mainittu, toi säistys on ehkä hiukan liian voimakasta auton etuosassa, mutta muuten erittäin hienosti toteutettu. =)
Malli itsessään on hienosti rakennettu ja siitä korkeat pisteet, mutta säistys vaatisi vielä hienosäätöä. Jotta tuo lika ikkunalinjan korkeudella olisi tasapainossa mallin alapuolen kanssa, pitäisi tuonne alas saada kunnolla kuraa. Kurahan lähtee liikkeelle tiestä ja se vähenee mitä ylemmäksi mennään, siitä pitää huolen maan vetovoima. Se on vaikeaa kurata mallia luonnollisen näköisesti, mutta ehdottomasti sitä kannattaa kokeilla. Itse ainakin jatkan kokeilua mallien säistämisessä ja toivottavasti sinäkin, sillä onnistuuhan se panssarimallareillakin.
ihan saamarin komee tribuutti ton ajan kuskeille. ja noihin sääistämis kommentteihin auto likaantuu miten likaantuu. sitä on turha kenenkään arvostella. ainoo mitä voisin sanoo on ehkä noi renkaiden kulutuspinnat. ehkä niis vähä liikaa uraa? oon kuullu aikalaisilta et oli siihen aikaan aika "sliksejä" noi renkaat mitä alla pyöri. mut toi vaan kommenttina ei arvosteluna :)
Ompahan malli! Sanoit, että säistys lähti muka hanskasta. No ei ole lähtenyt. Mikko tuossa jo kertoilikin, että jotain kuormaan jäänyttä sälää voisi olla lisänä ja renkaisiin myös jotain lisää. Samaa mieltä olen.
Sikäli säistystä voisi parantaa, että nyt se on kauttaaltaan lähes samanlainen. Ajovalot ja sivuikkunat voisi pyyhkäistä puhtaammaksi? Anyway..Kuitenkin upeaa työtä varsinkin kun ajattelee, että esikuvana on käytetty jotain vanhaa valokuvaa.

Toivottavasti tuot tämän Kuopioon ensi viikonloppuna.
T.T
Fantastisen aidonnäköinen rekka menneiltä vuosilta!! Komppaan Pasi Leinosta noissa säistyksissä. Malli on aivan varmasti hienoin omassa lajissaan näillä sivuilla, siis minun mielestäni ja varmaan monen muunkin. Viikon malliainesta ehdottomasti. Fem boeng ja pöllö ohtaan!!
Tätä tuli Turussa ihailtua, uskomatonta jälkeä siltä ajalta kun rekat olivat vielä hienoja. Vaikka en säistämisestä tms. juurikaan tykkää, niin tässä se on onnistunut niin hyvin että siitä ei voi kitistä. Aivan mahtava malli kaikinpuolin, ei voi löytää vikoja tai parannettavaa.
maxres 4.11.2012 16:06 Vastaa lainauksella
Kiitos taas lisäkommenteista! Harvoin raskas kalusto näin kirvoittaa kommentoimaan :)

@pasi leinonen
Olet oikeassa, teliakselilla varsinkin oli sileitä kiekkoja. Nuo Italerin kumirenkaat on vaan hankala kuluttaa siististi, ne murustuvat hioessa. Vai onko joku parempi tekniikka tiedossa, vinkkejä kuunnellaan.

@Matti Hallikainen
Kyllä autoa on näytetty kuskille ja repsikalle, ovat samaa perhettä rakentajan kanssa. :)

@Timo Rissanen
Valitettavasti jää Kuopio väliin leipätyön ja etäisyyden takia…
kyllä on mahtava malli, kuin oikea että toiset osaa ja tekee kaunis kuin playboy pupu
Onko tuo nyt oikea Scania vai malli kuvassa? :D Todella hieno toteutus!
juho kock 22.1.2013 22:01 Vastaa lainauksella
Kun näin ensimmäiseksi vain tuon kuvan missä näkyy maisemaa takana niin ensimmäinen ajatus oli että joku on laittanut kuvan oikeasta autosta.. oikein onnistunut yleisvaikutelma!
Kertakaikkisen hieno :) Näitä wanhuksia näkyi liikenteessä vielä ainakin 80-luvun alkussa. Todella priima pölytys muuten tässä, varsinkin tuo miten olet huomioinut peittää ikkunat pyyhkijöiden radan kohdalta ennen pölytystä. Todella elävältä näyttää!