Pienoismallit.net

Boeing 787-860 Dreamliner

Afrikan ylpeys

Aloittaessani pari vuotta sitten muovimallien rakentelun (kai yli 50 vuoden rakentelemattomuuden jälkeen voi sanoa että "aloittaessani") pohdiskelin mielessäni, että isompiskaalaisia, vaikkapa 1:32 kyllä voisi tehdä, ei missään tapauksessa pienempiä. Nyt parin vuoden jälkeen on niitä 32-malleja muutamia, mutta valtaosa on jo 1/72 ja 1/48. No ei ainakaan tästä pienempää oli tietysti seuraava ehto, mutta niin vain on laivue jo kasvanut muutamalla 1:144 siviilikoneella. Ovat mokomat niin kauniita ja sulavalinjaisia.
Boeingin viimeisin matkustajakone 787-8 on tyyliltään varmasti yksi kauneimmista koskaan rakennetuista matkustajakoneista. Wikipediasta löytyy kattava historiikki tästä hieman alkuhankaluuksia kokeneesta koneesta.

Valitsin mallini esikuvaksi Twosix decalsin siirtokuvista uudempaa painosta olevan Etiopian Airlines Dreamlinerin, suurelta osalta sen värikkään ja visuaalisesti tyylikkään ulkonäön perusteella. Konehan lenteli näissä väreissä ja tunnuksissa vasta tämän vuoden elokuun lopulla, joten nopeasti on twosixillä toimittu. Ja onhan se mukava lisä näihin perinteisimpiin lentoyhtiökaavioihin. Olin jokatapauksessa melko ihmeissäni siitä siirtokuvien jälkimarkkina tarjonnasta, jota näihin siviili-ym matkustajakoneisiin löytyy.

Zveza on tässä sarjassa tehnyt taas hienoa jälkeä. Sarjan moottoreita on kehuttu, eikä turhaan, tälläkin foorumilla. Samoin koko koneen rakentelu on melko simppeliä ja selväpiirteistä. Eihän tähän mittakaavaan kovin pieniä yksityiskohtia saisi edes näkyviin. Moottoreiden kasaus ja maalaus on kuitenkin melko aikaavievää, samoin laskutelineiden niputamisessa vierähtää melkoinen tovi.
Kauttaaltaan kokovalkoinen kone on kyllä melko haasteellinen maalattava. Tasaista ohutta peittävää valkoista on kyllä uskomattoman vaikea saada onnistumaan.
Lopulta parin välihionnan jälkeen parhaan version sain aikaiseksi Alclad vakoisella primärillä ja saman valmistajan kiiltävällä lakalla.
Värikkäiden tunnusten kiinnittämisen ja ohuen loppulakkauksen jälkeen tulos on mielestäni erinomaisen näyttävä ja mukava lisä lentoarmadaani.

Kommentit

Vau,mikä kaunotar.Asian kuuluvan siististi rakennettu malli varustettuna hienolla sopivan kiiltävällä/satiinilla maalipinnalla. Kuvissa olevat valo- ja varjokohdat korostavat mukavasti mallin muuten ehkä monotooniselta näyttävää yleis ilmettä.Eksoottisen kaunis leko malli kera tyylin sopivien kuvien.
------
Esko Rusi 30.10.2012 21:29 Vastaa lainauksella
En ole aikaisemmin näitä moderneja siviilikoneita kommentoinut enkä näihin ole paljon syventynyt mutta ihmetyttää 3. kuvassa moottorin "maavara". Voiko se olla noin pieni? Itse malli on hienosti rakennettu ja maalaus on upea.
Pertti Mela 31.10.2012 00:21 Vastaa lainauksella
Esko Rusi kirjoitti:
…ihmetyttää 3. kuvassa moottorin "maavara". Voiko se olla noin pieni? …
Itsekin tuota hieman ihmettelin. kolmoskuvassa perspektiivi kyllä hieman vääristää.
Oikean koneen maavara on kyllä sekin tosi pieni, ehkä 80 sentin luokkaa. mallissani se on 5,5mm eli vastaisi 79 senttiä. Näillä koneilla ei pahemmin laskeuduta kovin pomppuisille kentille!
wade 31.10.2012 13:08 Vastaa lainauksella
Nätti on malli, erittäin nätti ja tyylikäs kaavio! Mukava että TwoSixin uudet siirtokuvat ovat vaihteeksi laadukkaan näköiset, itselläni on työn alla sama kone TwoSixeillä mutta JAL:n uudessa "nostalgiakaaviossa" eli toivottavasti laatu on samaa kuin tässä.

Vaikka Zvezdan sarja onkin hyvälaatuinen niin eipä sekään itsestään kasaan mene, eli täytyy kiitellä myös rakennus- ja maalaustyötä. Moottorien maavara on näillä isoilla nykymoottoreilla vähän hankala juttu, usein mittakaavan mukaan oikea korkeus näyttää riittämättömältä ja asian korjaaminen voi olla mutkikasta. Kuvista on tietysti aina vaikea sanoa, mutta mielestäni tuo menee vielä läpi.
On se vaan kaunis… Malli on erittäin siisti ja mukava nähdä hieman erilainen kaavio koneessa. Ei pahempia puutteita tai virheitä, joten komppailen edellä kommentoineita. Zvezdan sarja vaikuttaa oikein mielenkiintoiselle ja hyvin olet saanut sen kasaan.
tomijar 4.11.2012 09:57 Vastaa lainauksella
Huh. Tää kaunokainen meinas mennä kokonaan ohi meikäläiseltä! Ei keksi mitään nipotettavaa, hienoa jälkeä kauttaaltaan on tämä malli! Lisää putkeen vaan, siviilikoneita ei voi koskaan olla liikaa, tälläkään foorumilla ;)