Pienoismallit.net

Road Train

From The Land Down Under

Australialaista yhdistelmää pukkaa seuraavaksi. Kauan mielen länsisiivessä aloittamista vaille ässehtinyt idea jalostui työpöytäasteelle lehtiartikkelin innoittamana. Mallin "Triple Road Train" -yhdistelmän maksimipituus on 53,5m ja kokonaispaino kaksiakselisia dollyjä käyttäen 115,5 tonnia.

Vetäjä (Volvo VN 730):
Hakusessa oli VN 670, josta olisi ollut helppo muokata NH 15, mutta kun sitä ei löytynyt mistään enkä halunnut toista VN 780:ä tehdä, ratkaisu ongelmaan oli katon madaltaminen. Jenkki -Volvon uusin versio sopi projektiin kuin nyrkki sieraimeen ollen sopivasti eri näköinen kuin 780/670 mutta kuitenkin sarjasta suht helposti muokattavissa. Jälkeenpäin katsottuna katto saisi olla vieläkin tasaisempi, mutta halusin käyttää soveltuvilta osin sarjan kattoa ja se asetti rajoituksensa nousukulmalle. Sivuhelmat halusin jättää pois, mikä aiheutti alustan varusteiden uudelleenjärjestelyä. Polttoaineämpäreiden kaveriksi tälläsin urealiuossäiliön, tavaralaatikon kuljettajan puolelle ja uudenlaiseen kiinnikkeeseen liimatut ilmasäiliöt. Akkukotelot ajattelin siirretyn hytin sivulaatikkoon. Rakentelin autoon myös ilmanottotorven "pölyttömämpään" paikkaan ohjaamon takaseinään. Tämän vuoksi vasemmanpuoleinen pakoputki siirtyi toisen putken lähituntumaan oikealle. Auslowen hartsinen kojelauta istui mökkiin nätisti, ja lasinpyyhkimet käänsin vippasemaan oikeanpuoleisen ohjauksen vaatimaan suuntaan. Karjapuskuri on KFS:ää, konepeiton päällä oleva hyönteissuoja ja lisävalorauta itse tehtyjä.

Dollyt (välivaunut):
Auslowen laadukkaita hartsisarjoja ja tehty suoraan pusseista lukuunottamatta lokasuojia, roiskeläppiä, ilmaletkuja ja aisan päällä olevia letkujen ohjuritolppia (jos joku tietää niiden virallisen nimen, kertokoon).

Perävaunut:
Allepurkavia luukkupohjakärryjä (clam dump trailer) itsekantavalla runkorakenteella. Näiden perävaunujen käyttöä rajoittaa enemmän purkupaikka kun kuljetettava materiaali. Näillä voi ajaa viljaa, kalkkia, hiekkaa, malmia yms. kaikkea joka puretaan kippausluukkuun/-ritilään. Amerikkalaisilla on soranajossa vastaavanlaisia, tosin pienemmillä laatikoilla. Luukkupohjasysteemi on kiinnostanut aina ja malli sellaisesta on niin ikään ollut ajatusasteella kauan. Nyt yhdistyi useampi kärpänen samalla iskulla. Laatikot on väkerretty styreenistä itse ja sopivan mittaisiksi pätkityt runkopalkit on liimailtu laatikoihin. Tikapuut ja takavalot Modelltrucks & Parts, rullalla olevat, "markiisiveivillä" toimivat kuormapeitteet lennokkipäällystefilmiä. Hain kärryihin vaikutelmaa, että kaksi kärryistä olisi vanhempia, yksi uudempi. Siksi siis erilaiset logot (kuvitteellisen bulkkihuolintafirman sellaiset) kyljissä.

Maalattu Mastonilla, Humbrolilla, Alcladilla, Tamiyalla, Vallejolla ja Revellillä; pensseleitä, ruiskua ja spraypurkkia käyttäen. Pölytykset Vallejon "Iron Oxide Brown" (kuvaamaan hiekkateiden nostattamaa pölyä)ja "Light Slate Grey" (kuvaamaan lastauksessa pölissyttä pölyä ja kuorman jämiä lavalla)-pigmenteillä. Kärryt toimivat pölytysharjoituksena, vetäjä on siistimpi siksi, että yhdistelmä likaantuu taaksepäin, ja toisaalta usein vaunut jätetään pötkönä lastaus-/purkupaikalle tai kentälle odottelemaan seuraavaa keikkaa, ja kuski voi mennä nupilla kotiin tai hallille, eli vetoautoja pestään useammin. Vetäjän ja ensimmäisen perävaunun vanteissa pölyä on vain pulttikehän ja vanteen sisäkurvin seutuvilla, koska peilikiillotetun aluvanteen ulkoreunaan ei pöly tartu.

Kommentit

OHO

Vetää aika sanattomaksi. Jotain pitäisi sanoa, mutta kun ei keksi. Ainut mistä voisi sanoa on nuo vetäjän perässä olevat letkut, en ole varmasti yhdessäkään mallissa nähnyt oikean näköisiä letkuja enkä näe vieläkään. Tuo isommalla kierteellä oleva muoviletku voisi olla tuollaisillakin luokilla, mutta sitä olen nähnyt vain mustana. Taas nuo värjätyt pienemmällä kierteellä olevat(joita nuo mielestäni muistuttavat) roikkuvat aina, eivät ole noin mutkallaan, ainakaan ylös tai sivulle päin. Mutta tämä on sellainen aihe jonka ratkaisua odotan innolla, jotain muodossa pysyvää mutta löysempää tavaraa letkujen pitäisi selkeästi olla, mutta mitä? Takimmaisen kärryn vasen valo näyttää olevan saanut siipeensä, vai huijaako kuva? Lievästi taittunut alaspäin.

Mutta siis varsin komea paketti, en edes ala guuglettamaan että onko vaunut juuri presis oikeanlaisia… Ne näyttää kuvissa niin hyviltä että mielestäni ei edes tarvitse etsiä virheitä, jos niitä edes on?
Kiitos kommenteista.

Vetäjän letkuista kaksi paksumpaa, paineilmaletkuja jäljittelevää on sähköjohtoa, eli unohtui vaan taivuttaa uutta kääntökulmaa vastaamaan. Ohuempi sähkökaapelia mallintava on taas vinyyliletkua joka käyttäytyy paremmin. Pään raapimista aiheutti perävaunun lyhyt etuylitys, joka vaati pidemmän "kaapelinmitan" mihin olin alunperin varautunut. Siksi siis jäivät noinkin jännitykseen.

Takavalon vinous on "käytön jälkeä" tai markan sepän luokkasauman aiheuttamaa.:)

Vaunut eivät varmaankaan vastaa 100% minkään tehtaan tuotetta, kun eivät ole minkään tietyn esikuvan mukaan tehtyjä.
maxres 10.12.2012 16:42 Vastaa lainauksella
On kyllä massiivisen komea malli! Täytyy nostaa hattua moiselle suuritöisyydelle. :)

Mutta täällä kun "pitää" aina vähän edes nipottaa niin etu-umpiot näyttävät jotenkin luonnottman muovisen yksivärisiltä… Toki ne ovat varmaan yksi hankalimmista yksityiskohdista saada luonnollisen näköisiksi pienoismallirekoissa. Ja tietysti kun itse säistystä tykkään tunkea joka paikkaan kaipailin vähän tuohon veturiin myös käytön jälkeä, mutta sehän on sieltä pesusta juuri tullut. ;)
No se!! Upea koostumus räätälöityä mallisarjaa ja skrätsikäsityötä.
Tätä päästiin livenä ihastelemaan jo Kuopion tapahtumassa. Olisin silloin halunnut kysellä mallista, mutta ei sitten ollut aikaa. Muka.
Olet kirjoittanut tuohon kuvaukseen oikeastaan enempikin, mitä tällainen "hevistä" tietämätön, mutta liikenteestä hajulla oleva olisi tajunnut edes kysyä. Kiitos siitä.

On ollut Antilla työsarkaa. Aloin kuvitella työmäärää ja tuli hiki sekä näläkä. Mutta työ tekijäänsä kiittää. Aikoinaan heitin pikku ajatuksen jollekkin mallillesi, että hieman pölyä ja kuraa kaipaisin. ( Siihen taisit vastata, että "eipä ne minunkaan ajamat rekat ole kuraisia"..)
Tässä tuo pöly antaa lisää näyttävyyttä ja toimii. Oikeissa paikoissa ja kohtuudella.
Hyvä Antti.
T.T
Tuo säistäminen on aina iso kysymys raskaassa kalustossa. Paljon on varsin sotkuistakin kalustoa liikenteessä, niissä monesti samalla myös repsottaa paikat sinne ja tänne ja on lamppuja pimeänä… Ja kertoo kaiken kuljettajasta ja isännästä. Sitten on ne itsellekkin tutut laitteet jotka on sisältä ja ulkoa lähes valmista kauraa vaikka myyntiin. Sisältä omat kamat pois ja pikainen ruiskutus vedellä että irto pölyt saa pois, polttimot on kunnossa ja jos jostain syystä joku paikka olisi rikki se korjattaisiin heti eikä vasta joskus. Näin siis kotimaassa.

Mutta jos vähän guuglaa aussi touhua niin tuon näköisiä ne kärryt on, kauttaaltaan pölyssä, myös vetäjät ovat monesti likaisempia, mutta pääsevät myös useammin pesulle. Joskus kuulin eräältä kolleegalta joka oli viettänyt ihan aikaakin kyseisessä maassa ja sanoi että siellä auton ulkonäkö vaikuttaa keikan saantiin. Jos sulla on ehjä auto, mutta se ei näytä hienolta, et välttämättä saa keikkaa. Vaan sen keikan saattaa saada se viereinen auto joka hieno ja puhdas, mutta ei välttämättä niin ehjä(lähinnä siis voimalinja). En tiedä tarinan paikkansa pitävyydestä kun on näitä esson baari juttuja, mutta kun guuglailee ko maan ajokkeja niin voisi pitääkkin paikkaansa. Varsin komeaa, pääsääntöisesti puhdasta ja ehjää tuntuu löytyvän. Joten ainakin omiin havaintoihin nähden tuo yhdistelmä on juuri sellainen kuin voisikin olla, maanantai aamuna lastaus paikalla…
O_O

Kiitän ja kumarran sekä harkitsen mallailuvälineideni loppusijoitusta kierrätyskeskukseen…

Jos nyt jotakin valitettavaa täytyy keksiä, niin nuppi näyttää luonnottoman puhtaalta kärryihin verrattuna.
AJ 10.12.2012 17:15 Vastaa lainauksella
Moi Antti,

Eipä tarvitse muuta tehdä kommenttien osalta kuin kompata edellä olevia kehuja - massiivisen upea pienoismalli. Jäin ainoastaan aprikoimaan, että kuinka monta työtuntia ja ylipäätään aikajanaa kuinka kauan tämä suuri työ on vienyt - näin humoristisesti sanoen tuotahan ei ihan yhdessä viikonlopussa rykäistä kokoon, ei edes pidennetyssä viikonlopussa.

Jokatapauksessa mahtavan hieno pienoismallikokonaisuus! Parhain terveisin, AJ
Tonille ja Markukselle. Mutta kun tuo säistys vain oikeasti toimii. Tai ehkä veturi.. renkaat kuin pesusta tulleina. No, makuasia.
T.T
Timolle. En väitä etten pitäisi, mutta pisti silmään, koska renkaat ja kärryt ovat likaa nähneet, mutta nuppi on kuitenkin puhdas.
Näin sanoin edellisessä viestissä:
Joten ainakin omiin havaintoihin nähden tuo yhdistelmä on juuri sellainen kuin voisikin olla, maanantai aamuna lastaus paikalla…

Ja en edes ajatellut että joku vetäisi siitä johtopäätöksen etten pitäisi. Koitan juuri sanoa että tuo on sellainen kuin voisi olla, maanantai aamusella lastaus paikalla jossain aavikon laidalla vaikkapa rautamalmia hakemassa tms… Mutta perjantaina tuota ei olisi saanut kuvaan tuon näköisenä, kärryt kertoo karua kieltä siitä että autolla ajetaan muualla kuin kestopäällysteellä, joten jo tiistaina autokin lienee melko tasaisen pölyinen.

Tai ehkä autoa ei ole kuvattu edes lastauspaikalla, ehkäpä tämä on tallin pihalla otettu kuva, pesusta tullut veturi ottanut juuri kärryt perään ja lähdössä ajelemaan kenguruiden yli =D Sen verran pyörähtänyt takapihalla että on märät renkaan kyljet ottanut itteensä jo vähän väriä, ehkä siksi että tuli jätettyä kärryt pehmeälle puolelle pihaa kun isännän potox emäntä jätti oman avo jaggensa siihen assulle viikonlopuksi…?
Onko tämä nyt se TIR (tavallista isompi rekka) josta aina pikku poikina vitsailtiin.Ei vainiskaan vaan kerrassaan komea pienoismalli vai voiko tämän kohdalla puhua ihan "pienoismallistakaan".Tämä Antti yhdistelmä kyllä pitäisi nähdä "livenä" jotta se pääsi oikeisiin oikeuksiinsa..Olennainen lieneekin kerrottukin jo edellä.Hienoa työtä kaikkinensa.
Kyllä miullakin loksahti suu auki kun näin tuon teiden paholaisen livenä ja kahtelin yksityskohtien määrää.
On komee. Hyvin on toteutettu Löysin kerran sellaisen kuva yhdestä maantie junasta jossa oli 20 kärryä, Volvoa NH nuppina tankkiautona mm. BP.
Tämä peto tuli nähtyä Kuopion näyttelysä livenä ja siellä nähtynä viellä paljon parempi. Aivan Loistotyö ja viellä itse värkäämistä paljon!
Kiitoksia kommentoineille. Yritän hieman vastailla nyt kun selvisin työmaalta pois.

maxres: Umpiot näyttivät hyviltä ennen kuin mainitsit asiasta…:)

Markus S: Älä nyt hyvä ihminen tämän takia mallailuvälineitäsi kierrätykseen laita!

AJ: Suunnilleen vuoden tämä oli työn alla. Välillä tosin pitkiäkin aikoja nykäisemättä kun ei kiinnostanut, tai sitten oli joku rakennustekninen ongelma pähkäiltävänä. Seuraava taitaa rakentua laatikosta suoraan…:)
Todella harvoin näkee maantiejunan pienoismalleja varsinkaan kotimaisen mestarin kädestä. Tässä olisi suorastaan pyhäinhäväistys lähteä kritisoimaan vuoden työn tulosta, joka on täynnä hienoja yksityiskohtia. Ilmeisesti liikennöitsijä kuuluu Volvo-miehiin kun kärryssäkin on Volvon roiskeläpät.

Englanninkielessä tuota letkutolppaa on kuullut kutsuttavan nimellä "pogostick".

Onko noissa Australian Volvoissa pakoputki asennettu useimmin hytin oikealle puolelle? Yhdellä putkella varustetuissa Australian Kenwortheissa ja vastaavilla amerikkalaismerkeillä se näyttäisi olevan useimmin hytin vasemmalla puolella.

Aiotko saada tämän vitriiniin yhdelle hyllylle mahtumaan?
Kiitoksia positiivisesta palautteesta Matille. Ennemmin sinun kohdallasi puhuisin kotimaisesta mestarista, minun kyhäelmiini kun on huomattavasti enemmän osia valmiina…:)
Matti Hallikainen kirjoitti:
Tässä olisi suorastaan pyhäinhäväistys lähteä kritisoimaan vuoden työn tulosta, joka on täynnä hienoja yksityiskohtia.
Jos kritisoitavaa löytyy, täytyy se tuoda tekijälle julki työajasta riippumatta.
Matti Hallikainen kirjoitti:
vastaavilla amerikkalaismerkeillä se näyttäisi olevan useimmin hytin vasemmalla puolella.
Jotenkin vaan automaattisesti tyrkkäsin pakoputket "tien puolelle".
Matti Hallikainen kirjoitti:
Aiotko saada tämän vitriiniin yhdelle hyllylle mahtumaan?
Ajattelin tehdä oman juuri tätä varten. Pätkittynä tämä ei oikein näytä millekään.
Matti Hallikainen kirjoitti:
Ilmeisesti liikennöitsijä kuuluu Volvo-miehiin kun kärryssäkin on Volvon roiskeläpät.
Taas pukkaa offtopikkiä.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Volvo-fani. Olin seuraamassa Scania Young European Truck Driver 2011-osakisaa. Ohjaamoon nousi nuori sälli Volvo-lippis päässä. Sääteli ajoasennon, vetäisi turvavyönsä kiinni, tsekkasi mittariston yms. Hän oli siis valmis kilpailuun.
Tuomarit auton vieressä valmistautuivat jo ajanottoon, kun tämä nuori Volvo-lippis kuljettaja kysäisi näiltä Scania tuomareilta virne silmissään:
" Voisinko muuten pitää näitä hanskoja ajaessa, ettei tartu mitään ihottumaa tästä". [offtopic/]
Mainion näköinen malli vaikka veturina on volvo :P
Olen itsekin vastaavan tyylistä mallia suunnitellut joskus, mutta jättänyt suunnitteluvaiheeseen koska tuo mallin pituus valmiina on niin valtava.

Sitten tuohob offtopic juttuun jotain.
Kohtelias volvo kuski kun ajatteli muita kuskeja ettei tartuta heihin ihottumaa. :D
Kiitoksia vain. Vaikkapa 1:43 olisi huomattavasti tilaystävällisempi mittakaava tällaisiin pyydyksiin, mutta kun ei ole malleja ellei tee kokonaan itse. Niin, ja tuskin tätä kokonaisuutta T-Scaniakaan pilalle pistäisi. Merkkiuskollisuuskysymyksiin en puutu, pari mehukasta vastakommenttia olisi mielessä, mutta jätetään mainitsematta ettei sohaista kusiaispesää…:)
Pienoismallinahan tämä olisi varmasti aivan yhtä hieno minkä merkkisenä tahansa. Uudempi nokkamallin Scania voisikin olla sopiva projekti tälle kaveriksi. Kenties sellaisesta seuraava harjoitustyö?
Yksi Scania on kyllä rakennusta vaille kaapissa, mutta nokaton ja 141. Siihen ei tule kolmea perävaunua…
AJ 13.12.2012 16:53 Vastaa lainauksella
Moi Antti,

Kiitokset vastauksesta; vuosi on lopulta aika lyhyt aika, vaikka taukojakin olisi välissä näin isoon projektiin. Todellakin hieno ja upea pienoismallikokonaisuus - idis on myös poikkeuksellinen ja hyvä. Kyllähän esikuvakin "Triple Road Train" on melko hurja ilmestys, 53,5 metriä ja 115,5 tonnia, kuten toit hienosti esille; siinä kalpenee rinnalla nykyaikaiset tst-vaunutkin. Kuten edellä jo todettu tämä olisi kiva nähdä livenä. Mahtavaa mallausta! Parhain terveisin, AJ
Hieno on ja sanattomaksi jättää. En täysiä pisteitä anna ilman figua ja alustaa, ja pitäähän sitä olla hieman jotain kehitettävääkin. ;)
Aina on varaa parantaa. Alustaa ei ole, koska jos tämä olisi alustan päällä, tätä olisi aika lailla mahdoton siirrellä yhtään mihinkään. Ei taipuisi oviaukoista nurkan taakse eikä sopisi kuin pakettiautoon.
Onnee viikon mallista!!
T.T
A Lappalainen kirjoitti:
Alustaa ei ole, koska jos tämä olisi alustan päällä, tätä olisi aika lailla mahdoton siirrellä yhtään mihinkään. Ei taipuisi oviaukoista nurkan taakse eikä sopisi kuin pakettiautoon.
Voihan alustankin tehdä modulaariseksi useammalle toisiinsa liittyville paloille. ;)
Onnittelut viikon malli tittelistä. Meni kyseinen titteli ihan oikeaan paikkaan.
Kiitos kiitos. Onneksi sattuu huippumallareille joskus tuotantokatkoksia niin pääsee vähän vaatimattomammatkin näperrykset etusivulle viikoksi.:)
A Lappalainen kirjoitti:
Kiitos kiitos. Onneksi sattuu huippumallareille joskus tuotantokatkoksia niin pääsee vähän vaatimattomammatkin näperrykset etusivulle viikoksi.:)
noh noh… ei turhan vaatimaton saa olla. Aivan loistotyö ja ansaittu maininta!
Well done Antti!Onnittelut viikon mallista.
Hyvin tehty Isi