Pienoismallit.net

IS-2

Davai

Pikaisesti valmiiksi saatettu malli.
Tämä IS sai kunnian toimia öljyvärimaalauksen testialustana.

Fujimin tapaan malli oli skarppi ja detailejakin löytyi.
Muistaakseni mallia on moitittu mittavirheistä, ainakin telapyörästön osalta, mutta kyllä tuon IS sarjalaiseksi tunnistaa.
Berliini raidat oli pakko lisätä, aihe kun on ollut nyt niin hyvin esillä tällä sivustolla.

Eli malli on siis maalattu pohjamaalia lukuunottamatta öljyväreillä ja hauskaa oli.
Sävyjen sekoittaminen onnistui helposti, maalin kuivumisaika oli pitkä, ei tarvinnut pelätä juuri sekoitetun sävyn jämähtämistä samoin tein purkin pohjalle.
Tosin maalin kuivumista mallin pinnallakin piti sitten malttaa odottaa.

Kommentit

SS 28.10.2012 17:45 Vastaa lainauksella
Komiaa jälkeä näin pieneen skaalaan! Hyvän näköistä möhnää tankin pinnassa.
Kiitos :D
Sulta tämä pikkuskaalan rakentelu todella sujuu! Oikein nättiä jälkee, mikään ei pomppaa silmille muuta kun positiivisessa mielessä. Onko telat mallia pala vai letku? Istuu nimittäin erittäin luonnollisen näköisesti.
Kiitos kommentista. Telat olivat palatelat, parista pitemmästä pätkästä ja yksittäisistä telakengistä. Yritin taivutella niitä löysästi roikkumaan.
Todella hienon näköinen pikku IS! Respectit taiteellisen vapauden käyttämiseen ja tulos on näyttävä.
Vihreän ja ruskean värimaailma on laaja ja se antaa paljon elävyyttä malliin. Välttämättä isommassa skaalassa ei olisi toiminut samallalailla…en tiedä.

Tykkään!

Tämäkin taas antoi kipinää mulle rakentaa impulsiivisesti ostettu 1/72 Dragonin Tikru valmiiksi.
Kiitoksia, kiitoksia. Varmaankin nämä kokeilut mitä pikkuisten kanssa tulee tehtyä, näyttäisivät ehkä vähän yli ampuvilta isoissa malleissa. Tosin ajattelin itsekkin hypätä näistä pienistä ylöspäin ja tehdä seuraavaksi ihan 1/72 mallin :)
Joo ihan hyvän näköinen vaunu. Hiukan enemmän maata alle niin puolikas piste tulis lisää. Mut vaunuhan on pääasia. Itse koitin ja joskus öljyvärejä ja meinas tulla aika pitkäks!
Kiitoksia kommentista, pistetään seuraavaan reilummin maata alle :). Juu, ei nuo öljyvärit ole hätäisen miehen välineitä, mutta kuivumisen hitaus mahdollisti ainakin minulle sivellin maalarina ihan uusia tapoja tehdä mm. pehmeitä värisiirroksia. Ajattelin vielä tuhrata toisen mallin putkeen öljyvärejä kokeillen, katsotaan sitten olenko vielä innoissani :)
AJ 30.10.2012 10:58 Vastaa lainauksella
Moi Timo,

Taidat kyllä loistavasti tuon pikkuskaalan 1/76 - 1/72 pienoismallien rakentamisen - hienoja pienoismalleja kaikki rakentamasi mallit.

Anteeksi kielenkäyttöni, mutta tämä IS-2:sesi on sikasiisti! Aivan mieletöntä mallausta noin pieneen skaalaan - hitsi kun on nätin näköinen vaunu - öljyvärikokeilusi onnistui erinomaisesti.

Upea pienoismalli - enuff said! Parhain terveisin, AJ
Kiitos, tässähän ihan punastuu :). Kiitos sinulle innoituksesta, sinun loistava työsi referenssien kanssa sai mallailuinnon taas palaamaan ja IS:n päätymään vitriiniin.
Petri Lyy 30.10.2012 11:37 Vastaa lainauksella
Tämä malli meinasi epähuomissa mennä ohi silmien. Aika jännä vetäistä koko hoito öljyväreillä. Itse olen isommassa skaalassa varovasti yrittänyt niillä jotain efektiä. Ihan pro-tason mallarilta saatuna kikkana voin suositella pienintä ja halvinta (= tehottominta) hiustenkuivaajaa, jos aika meinaa tulla pitkäksi maalin kuivumista katsellessa. Jos on ohentanut öljyt tärpätillä, niin kuivuu kyllä melko hätäseen. Vaikka kiirekös tässä, valmiissa maailmassa. Hieno pikku malli.
Jep! Ääni kans tuolle hiustenkuivaajalle. Tullut testattua sitä lekomalleissa.
Voin jo kuulla emännän äänen kylpyhuoneesta "nyt se kuivaaja tänne ja vähän äkkiä" :)
Petri Lyy 30.10.2012 12:51 Vastaa lainauksella
Timo Honkanen kirjoitti:
Voin jo kuulla emännän äänen kylpyhuoneesta "nyt se kuivaaja tänne ja vähän äkkiä" :)
Mä kyllä ajattelin, että ostaisit kuivaajan ihan itselle. Oikeasti halvin eli pienin ja tehottomin riittää tähän käyttöön. 15 e max 19.90 e melkein mistä tahansa halpahallista ei ole paha investointi harrastukseen. Säästyy ylimääräiseltä taustakohinalta. Sitä voi sitten vakaan harkinnan jälkeen antaa lainaksi kun rouvan oma merkkiturbokuivaaja irtisanoutuu tehtävästään.