Pienoismallit.net

Albatros D.V

Otto Kissenberth

Otto Kissenberth oli 1ms aikainen hävittäjä-ässä. Hän saavutti sodan aikana 20 ilmavoittoa, sekä selvisi sodan hengissä. Kissenberth kuoli 2.8.1919 vuorikiipeilyonnettomuudessa. Kissenberth lensi FA 8b, FA 9b, KEK E, Jasta 16 & 23:ssa. Tällä koneella hän lensi Jasta 16b:ssä ja malli kuvaa konetta kesäkuussa 1917.

Itse mallista:

Malli on siis Revellin pakkaama Eduard ja on ihan hyvää laatua. Rakentamiseen kului aikaa reipas vuosi, joka ei sinänsä välttämättä ole pitkä aika, kun kuuntelee mitä useilla muilla on joihinkin malleihin mennyt. Sisätilat menivät kasaan oikein nätisti sekä lentokoneen rungon puolikkaat, mutta, sen jälkeen seurasikin sitten ongelmia. Nimittäin Ylätason kiinnitystuet eivät sopineet kunnolla paikalleen. Aikani 'vänkslättyä' sain sen kuitenkin kohilleen kuten pitikin. Rengastelineiden asennuksen jälkeen tuli seuraava ongelma. Renkaat eivät sopineet. No se oli melkolailla helppo ongelma ja ratkesi porailemalla renkaiden reikiä suuremmiksi. Potkurin kiinnitysmekanismi aiheutti aluksi hämmennystä sillä siinä ei ole kuin pieni nappi, joka tökätään reikään ja liimaa väliin. No mallin suurimmat heikkoudet ovat potkur(e)issa:

1: Toinen potkureista ei sovi kummankaan potkurin spinnerin kanssa yhteen ja spinnerin sisäosaa olisi muotoiltava uudelleen tätä varten.

2: Potkuri jää väkisinkin jonkin verran irti rungosta, ellei sitten rakenna uutta spinneriä joka on oikeamman kokoinen.

3: Koko spinneri on hiukan vääränlainen D.V:ssä spinnerin tulisi nimittäin olla hiukan runkoa 'pienempi' eikä päinvastoin.

Lisäksi mallissa oli muita pieniä virheitä (tai lisäyksiä) joita kaipaisin parannettaviksi: Mallista puuttui kokonaan D.V:n sisäinen ohjaus, eli ne kaksi metallilaitetta siipiin, lisäksi siitä puuttui ohjausvaijerien paikka ylätason ja rungon väliltä, ainakin omassa sarjassani jäähyttimen päällä oleva nupikka oli myös hiukan vääränmallinen, lisäksi mallissa voisi olla valorakettiteline ja peili, jotka molemmat Kissenberthin koneessa oli.
No nämähän ovat pieniä asioita ja saa melko vähällä vaivalla hoidettua itse (lukuunottamatta tuota spinneriä). Jos malttaa olla välittämättä spinnerin koosta ja muodosta ja tajuaa tehdä uudet reijät siipitukea varten oikeisiin kohtiin, niin malli on oikein mukava rakennettava.

Mutta sitten ei muuta kuin kommenttia :)

Kommentit

Aika hyvältä näyttää. Rungonpuolikkaiden välinen sauma kuitenkin näkyy ja yläsiiven etureunan värirajakin on hieman epäsiisti.

Eduardin1/48 Albatrossien spinneri on tosiaan aavistuksen liian iso. Sen ympärillä pitäsi näkyä ohut ilmarako. Tätä varten pitää paitsi hioa spinneriä pienemmäksi, myös avata mallin nokka. Näin vaivan viimeisimmässä mallissani tästä rakennussarjasta ja mielestäni se kannatti:

Linkki

Ohjauslaitteet Eduardin Albatrosin muoviosista tosiaan puuttuvat. Profipack-versioissa ne ovat mukana etsiosina.

Yllättävän paljon mallin ulkonäköön vaikuttavat n. 1,5 mm liian lyhyet laskutelineen v-tuet. Malli ei seiso nenä pystyssä, niinkuin Albien pitäisi. Ylle linkittämässäni mallissa nämä on korjattu

t. Mikko
Leevi Halme 24.10.2012 21:45 Vastaa lainauksella
Totta, tuo hiominen kyllä parantaa mallin ulkonäköä paljonkin.
hmm, mietinkin että on jotenkin omituisen matalan näköinen keula. ilmeisesti johtuu nuista telineistä siis.
Mutta kiitoksia kommentista.

t:Leevi