Pienoismallit.net

Fiat 600 ´71

Esikuvan perusteella rakennettu Pompannappi. Lähtökohtana käytetty Gunze Sangyon sarjaa, jota täydennetty omilla etsiosilla ja muutamilla muutoksilla.

Kommentit

No huhhuh! Jälleen tyypillistä Kumanto-laatua superlatiiveineen. Menee ihan täydestä 1:1:een Fiiusta.

En osaa autoista kommentoida mitään joten täytyy vaan jäädä tyytyä ihailemaan.

Upea!
Upea malli kauniista autosta. Moitteita en löydä kehuja senkin edestä viikon malli. Fiudesta kun riipaisi takaselkänojan pois niin rupesi lämpeämään mikäli oikein muistan.
Matti Lilja 29.11.2012 21:50 Vastaa lainauksella
Upea malli "kusiaisesta". Oli ihan pakko antaa täydet tähdet. Voisi jopa luulla oikeaksi on se niin helvetin
hieno!
Yksi hienoimmista näkemistäni automalleista, ja vielä niin aikoinaan yleisestä autosta mutta mallina harvoin nähtynä
Tämähän on aivan täydellinen postiauton poikanen. Syvä kumarrus.
Joo tyypillistä Kumantoa jälleen. Eipä tuosta voi mitään kitistä, tosi hienosti rakenneltu Fiiatti. On kyllä hieno katsella näitä Pro-Mallareiden tuotoksia, kun mitään liimatötsiä tai muita epäsiisteyksiä ei ole.
Heikki 30.11.2012 07:40 Vastaa lainauksella
Mallia onkin jo kehuttu tarpeeksi, mutta minäpä kehun kuvia, sillä ne ovat todella hyviä: riittävä valaistus, loistava tarkennus ja harkitut kuvakulmat.
Heikki kirjoitti:
Mallia onkin jo kehuttu tarpeeksi, mutta minäpä kehun kuvia, sillä ne ovat todella hyviä: riittävä valaistus, loistava tarkennus ja harkitut kuvakulmat.
Kiitos! Hienoa, että tällaiseen "ulkomallailulliseen" asiaankin kiinnitetään huomiota.

Kuvausjärjestely on varsin simppeli: vaalea kaareva tausta ja yksi valkovalolamppu yleisvalon lisäksi. Kuvakulmiin, kameran säätöihin ja valaistuksen tulokulmaan sitten käytinkin enemmän aikaa. Varmaan noin 50 hukkakuvaa sain aikaiseksi, ennen kuin kuvat omaa silmää miellytti.
Kyllä mennään jo niin lähellä täydellistä ettei mitään rajaa. Ainoat "moitteet" mitä tuosta keksii on takaluukku, tuossa kuvassa se näyttää "huonolta", siis sen istuvuus. Meinaan että olisin olettanut että siinä näkyisi joko tiivistettä tai jonkunlaista reunaa. Mutta tuo on mitä luultavammin vain kuva kulmasta kyse.
Toinen asia mistä voisi huomauttaa on nuo takaluukun saranat. En tiedä miten ne voisi tehdä paremmin, mutta ne on heikoin lenkki eivätkä näytä siltä miltä pitäisi. Muu malli taas on täydellinen.

Ja niitä kehuja voisi jakaa lähes rajattomasti, mutta ehkäpä annetaan itsestään selvyyksien olla?
no keles.. peijakkaan pirteen näkönen pikku fiuke.. NS. puhdas..
Raimo Leino 30.11.2012 16:08 Vastaa lainauksella
Tämä kuvannee jotakin ajamatonta näyttelymallia, koska lokasuojien sisäpinnat loistavat niin puhtaan keltaisina? Hieman ihmettelen myös kovin pitkältä näyttävää pakoputkea?

Ja jos joku kuvittelee, että tuo urputus estää minua antamasta tälle mallille täysiä pisteitä - niin se joku on väärässä.

Kaunista, niin kaunista.
Upeeta ja mahtavaa! Itselläni on ollut samanlainen ja saman värinen 1:1 Fiude joka tuli valitettavasti myytyä viitisen vuotta sitten. Vuosimalli oli tosin vuotta tuoreempi, joka taisi vaikuttaa lähinnä etuvalojen kokoon. -72 mallissa olivat suuremmat kuin tässä.

Ainoa moite mallia kohtaan osuu etuluukun rajauksiin, näyttää ainakin kuvassa jotenkin liian erottuvalta.
Rekisterin fontti on just eikä melkein, sellaisissa oon joskus nähnyt mentävän metsään mutta tässä ei. Upea auto. Lapsena tiesin erään rakennusmestarin jolle tarjottiin autoliikkeessä tuollaisesta 50mk ja hän raivostui.
"Herranjesssstasss senntääänn mikä upea mallli, voiko joku sanoa tästä jotain muuta.. " Näin saattaisi sanoa tunnettu urheiluselostaja tämän nähdessään.
R.Leino tuossa pikkasen moitiskeli pakoputken pituutta. Minä taas pikkaisen sen jykevyyttä. Jos olisi noin paksua rautaa, niin ei ainakaan puhki ruostuisi.
No edellä mainitut olivat kyllä saivartelua. Kokonaisuus on käsittämättömän hyvä. Kuvat kruunaavat komeuden. Täydet pojot kuuluu tälle mallille.
( Nähdäänkö tämä Tikkakoskella tammikuussa? )
Mielenkiinto herää myös rekkarista. TFK-95. Miksi juuri nuo merkit? Ei ihan sattumalta, jos saan arvata.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Aikoinaanhan rekisterinumerot meni näin: Ensimmäinen kirjain ( tässä "T" ) kertoi, että se oli Turun- ja Porin Läänistä, muut tuli sitten vaan aakkosjärjestyksessä. Numerot annettiin muistaakseni myös numerojärjestyksessä.
Toki rekisteröinti muuttui koko ajan ja niin se tekee vieläkin, mutta vuonna -71 ja pitkälle senkin jälkeen ei mm. K, S, P, L,..alkuisilla kilvillä varustetulla autolla juurikaan uskaltanut lähteä Helsinkiin ajamaan. Tai jos lähdettiin, niin ajettiin liikennesäännöistä piittaamatta kovaa muiden seassa sinne, minne jono meni.
Siis oli kamala paine ajaa pääkaupunkiseudulla, jos rekkari alkoi vaikkapa K:lla.
No nyt lipsuin aiheesta..
T.T
paavo p. 30.11.2012 17:50 Vastaa lainauksella
Mistäs viiaattikuvastosta nämä on repäisty ;-) ? Tosi hieno on, vieläko oisit tehenyt aparttin.
Ari Oksanen 30.11.2012 18:16 Vastaa lainauksella
Kyllähän tästä on annettava roimasti pisteitä. Eikä pelkästään nostalgiasyistä. Pienet kauneusvirheet ovatkin jo tullut mainittua edellisissä kommenteissa. Tällaiset jokapäiväisessä liikenteessä käytetyistä esikuvista tehdyt mallit ovat minun mieleeni.

Filminauhana alkoi vilistää silmien edessä mökkimatkat meidän perheen valkoisen Fiatin takapenkillä mäkisellä ja mutkaisella Myhinpään-pätkällä kärsien suunnattomasta matkapahoinvoinnista. Sen kyllä kesti, kun tiesi, että isä antoi minun aina ajaa viimeiset 5 km mökin pihaan. Olin tuolloin reilut kymmenvuotias. Muistona tuosta ajopelistä minulla on vieläkin tallessa ratti, ohjauspylväs ja -simpukka.
Voi kiesus millaisen mallin olet saanuut aikaan :). Yhdyn muiden kommeteihin kun olen aivan sanaton. Malli näyttää ihan Fiat katalogista otetuna vuonna -71.
Ei tähän oikein muuta voi kommentoida kuin että täydellinen masterpiece. Suoranainen taideteos.


Niin hyvä että sanotuksi ei saa!
Todella komea pompannappi, ei löydy moitittavaa. Onkos tää joku DeLuxe-malli, kun on kromilistaakin kyljessä? Kaverilla oli vihreä tällainen (lisenssi Seatti), joka tuppasi toisinaan huohottamaan öljytikun pihalle, jonka seurauksena oli koppi täynnä käryä :)
Sitten minunkin passiiviharrastajan ensimmäinen kommentointi näille sivuille!

Hengästyttävän hienoja ovat nämä Eeron mallit ja komppaukset myös täydelliselle kuvaukselle. En ole vielä uskaltanut aloittaa mallausta, jota harrastin viimeksi 30 v. sitten. Näitä Eeron malleja katsellessa tulee valtava innostus tai masennus päälle…

Pari vuotta sitten oli mahdollisuus koeajaa kuvan kusiainen ja totesin, että on siinä ollut lappiin matkustamista kun on tällaisella järkyttävän huonoilla ajo-ominaisuuksilla varustetulla autolla tehty matkaa. Jonkin verran on ajo-ominaisuudet parantuneet pikkuautois tähän päivään tullessa!
PhantomII 2.12.2012 12:37 Vastaa lainauksella
Hieno on. Ainoa, mitä henk.koht. kaipaan, on kuvat sisustasta - tosin siellä ei juurikaan mitään ihmeellistä ollut. Mutta jos tämän mallin kabiini on rakennettu vastaavasti kuin malli muuten, niin olishan se ollut kiva nähdä?

Näitä tosiaan oli täällä Suomessakin liikenteessä vaikka kuinka ja suvussakin niitä oli muistaakseni 3-4, joten tuttu vehje. Norjanmatkojakin näillä sukulaiset suorittivat. Käsittämätöntä…
Toudella tyylikäs fiiatti. Tulee nuoruus mieleen, samanlaisen kanssa päästeltiin yksi viikonloppu Salosta Rovaniemen napapiirille kahville ihan vaan päähänpistosta kaverin kanssa ;) siis uskottava malli täydet pojota!
Moottoritilaa myöten hienosti rakennettu "pompannappi". Kuussatanen oli suosituimpia autoja 60-luvun Suomessa. Perhe sisään, matkatavarat kattotelineelle ja menoksi - se oli tyyli silloin, kun perheautot olivat pieniä kirppuja.
Aivan loistavaa rakentamista. Ainoa asia jos oikein hakemalla lähtee hakemaan, on se, että pakoputken pää voisi olla mustattu ;)
Esko Rusi 10.12.2012 23:33 Vastaa lainauksella
Nyt on "kusiainen" niinkuin oli meilläpäin tapana kutsua, päässyt oikealle paikalle, viikon malliksi.
SS 14.12.2012 21:57 Vastaa lainauksella
En tästä autopuolesta mitään tajua, mutta tämä on kyllä aivan mielettömän upea. Huikeaa mallailutaitoa! Huhhuh!
Upee kuin mikä! Olisin kiinnostunut tietämään tuon Fiiun värisävyn: saitko suoraan purkista vai onko oma sekoitus? Voitko kertoa väristä tarkemmin?
Väri on Tamiyan spraypurkista suoraan, koodi TS-56, Brilliant Orange. Väri ei takuulla siis ole täsmälleen oikea Fiatin/Seatin sävy, mutta sen luoma mielikuva osuu melko hyvin oikeaan.
Eero Kumanto kirjoitti:
Väri ei takuulla siis ole täsmälleen oikea Fiatin/Seatin sävy, mutta sen luoma mielikuva osuu melko hyvin oikeaan.
No kyllä on niin nappiin osunut sävy, että oikeesti melkein heikkoa tekee. Oli juuri tuonvärisenä meidän sakin eka auto, jota mielelläni kaksivuotiaana "korjailin" - siis istuin moottorin vieressä ja paukutin metalliosia puuvasaralla. Oi niitä aikoja…

"Kuuskytluku hautaan karkaa,
peittyy kukillansa…"
(Juice: Kaksi vanhaa pierua)