Pienoismallit.net

Me Bf 109G-14/AS "Schlawiener"

Messerschmitt Bf 109G-14/AS "JG 300"

Mersujahan ei koskaan voi olla liikaa, eikös se viidakon vanha sananlasku noin mene? Ja kun näitä Hasegawan Mersuja on niin mukava rakentaa niin mikäpäs siinä. Aiheena siis Mersun alatyyppi Bf 109G-14/AS, 9./JG300:ssa lentäneen luutnantti Willi Trabertin nimikko "Schlawiener". Trabert saavutti ainakin kaksi ilmavoittoa, molemmat nelimoottorisia pommikoneita ja ilmeisesti selvisi elossa sodasta (saavutus jo sinänsä Saksan Luftwaffessa vuosina 1943-1945). Toivottavasti kuvista saa jotain selvää, ei ole nimittäin vahvinta osa-aluettani tuo kuvaaminen.

Kommentit

Dodih! Johan pläjähti hieno Mersu ruutuun!

Erittäin tasapainoinen malli! Tykkään tästä camosta. Loppusodan koneeksi hillitysti vanhennettu. Mutta suurin fiba tässä on sauma moottoripellityksessä juuri konekivääreiden alapuolella. Ja ainakin ilmanottoaukon puoleiset pakokaasuvanat ikäänkuin loppuu seinään, vaikka pitäisi jatkua pidemmälle runkoon. No riippuu lentotunneista.

Mutta muuten erittäin bueno! Sulla on hommat hanskassa, nyt vaan lisää malleja ruutuun!:)
Ilkka K. 21.10.2012 00:21 Vastaa lainauksella
Kiitoksia Söör Antti! Sain vihdoin tämänkin projektin valmiiksi, lojui varmaan 3-4kk 95% valmiina hyllyssä. Hyvä huomio nuo vanat ne jäivät nyt kyllä lyhyiksi!
Erikoisesti on laskusiivekkeet vain toisessa siivessä alhaalla. Radiaattorin kitusen olet laittanut oikeaoppisesti kääntyneeksi laskusiivekkeen mukana.
Ilkka K. 21.10.2012 01:19 Vastaa lainauksella
Tämä oli tosiaan ihan mielenkiintoinen - toisaalta tyypillinen - late war camo, kyljissä RLM84 "Kerma" ja kuomun ympärillä RLM 83. RV-nauhan maalasin itse koska arkin kirkkaanpunainen oli aivan vääränsävyinen tähän yksilöön.

Marko: Huomasin itsekin että nuo laipat ovat hieman eri asennossa, tämä johtuu siitä että näköjään pääsivät toiselta puolelta löystymään (melkein irti) kun on joutunut käsittelemään mallia :( Vielä ennen kuvausta olivat molemmin puolin identtiset.
AJ 21.10.2012 12:18 Vastaa lainauksella
Moi Ilkka,

Komppaan Anttia ja Markoa, onpa nätti Mersu! Tuo late war camo on myös tyylikäs ja toteutuksesi on erinomainen; on kyllä buenon näköinen Mersu! Parhain terveisin, AJ
Ilkka K. 21.10.2012 13:16 Vastaa lainauksella
Kiitos AJ! Odotin sinulta kyllä puolen A4:en selvitystä Trabertista ja "Schlawienerista" eli Vintiöstä ;) Mutta taitaa olla vähän tuntemattomampi lentäjä ja koneyksilö :)
AJ 21.10.2012 13:26 Vastaa lainauksella
Moi Ilkka, Kyllä Willi Trabertin nimikko "Schlawiener" on tunnettu leko, mutta joskus on hyvä olla kirjoittamatta sitä puolen A4:n selvitystä ja ihailla vain hyvää lopputulosta :)

Mutta vaikka tästä löytyy tietoa Willin molemmista pudotuksista: www.jg300.de/me-109g-14as-lt-willi-trabert.html

Hienoa työtä jokatapauksessa Ilkka - tykkään Mersusi ulkoasusta - nätti kuin karkki! Parhain terveisin, AJ
Ilkka K. 21.10.2012 23:23 Vastaa lainauksella
-
Kyllä tästä tosiaan tuli hieno malli, etenkin nuo mallia kohdanneet vastoinkäymiset huomioiden :P Sulla tosissaan pysyy tuo ruisku käsissä, sen verran hyvää jälkeä tuo camo!
Kuva on tosiaan hieman tumma, mutta kyllä tästä selvän saa. Sitten vaan seuraavan mallin kimppuun.
Ilkka K. 22.10.2012 20:52 Vastaa lainauksella
Thx Guru! Joo, pöytälamppu tosiaan teki reiän runkoon loppuvaiheessa ja sitä saikin sitten pakeloida ja hioa tovin.