Pienoismallit.net

T-34/76 Mod.1941

`Parchomienko`, 116th panssariprikaati, Itärintama 1942

Viikonloppuna järjestetystä IPMS open 2012 pienoismallinäyttelystä mukaani tarttunut malli. Muutaman muunkin ostamani mallin joukosta ajattelin mukisematta vain aloittaa tästä. Rakentaminen alkoi maanantaina iltapäivällä ja on nyt sitten valmis.

Mallin rakennusvaihe oli melko nopea. Vain pieniä sovitusongelmia ja kittiäkin tarvittiin vain vähän etusaumaan. Ainoa paketin syövyteosa oli moottorin ritilä. Lainasin varhaisemman T-34 version, Eduardin pakkaamasta syövyteosa-setistä sinne tänne osia, mm. kyljen pienet kiinnityskahvat. Etupanssarissa olevat kahvat on itse tehty hyvin ohuesta rautalangasta.

Maalaus tehty Tamiyan akryyleillä oman sekoituksen mukaan. Modulaatio ja pensselillä huippuvaloja .mm pultteihin. Seuraavaksi Vallejon mattalakka. Litkutuksia AK:n washeilla ja öljyväreillä. Lopuksi pigmenttejä pyörästöön ja lokareihin.

Oksat ovat E.T. Modelssin syövyteosia. Ne on maalattu myös Tamiyalla ja lakattu Vallejon mattalakalla.

- Waltter Holm

Kommentit

Perkules! Ompas hieno pikkutankki! Sulla on hommat hallussa. Koska lähdet Euroon kisailemaan?:)

Jos noi pikkuvaunut saa noin nopeesti kasaan ja valmiiksi niin pitää munkin kokeilla:)

Nii, jotain fiksuakin sanottavaa…Koko maalaus ja vanhennukset ovat tyylikkäästi tasapainossa. Erittäin miellyttävät sävyt silmälle. Mitäs saamme seuraavaksi odottaa sun pajasta?
Todella hyvin onnistunut tankki ja maalaus lyhyven kasaus ajan huomioon ottaen. Vanhennus,kuraus,ruosteet ja kahvat on oiken mallikaasti toteutettu. Ainoa joka pistää silmääni on nuo oksat ja niissä olevat lehdet jotka näyttää silmääni näin kuvan välityksellä aika isoilta mutta luonossa nähtynä saattaa olla asia erikseen.
Mittakaava huomioiden, niin loistava pikkuskaalan Sotka. Tankki-Emman piippu kannattaa maalata, vaikkapa tumman harmaaksi.
Whoaa, ensi viikolla sitten se myymäni Pantteri?:p
Nopsasti tehty hyvännäköinen sotka. Pari seikkaa hieman häiritsee: telojen kuraisuus/ruoste eivät oikein korreloi muun säistyksen kanssa. Vasemman lisäpolttoainesäiliön saum näyttäisi irvistävän. Muutoinhan tuo on kyllä todella onnistunut.
Mikon mainitsemat lehdet hieman isot ja jäykän oloiset.
Oikein näppärä pikkutankki. Noi telat tosiaan vähän tökkäs, mutta eiköhän pieni litkutus ja metallikiiltoa kuivapensselöimällä tai pehmeällä lyijykynällä tai…onhan noita konsteja. Hieno homma muuten!!
Kiitos paljon kommenteista!

Tiedä vaikka pitäisi uusia kuvia. En ole oikein itse tyytyväinen. Mutta näitten parannusehdotuksien kanssa pitää katsoa mallia uudestaan, niin katsotaan, jos sitten olisi hyvä sauma tälle uudelleenkuvaukselle!

Telat oli siten aika inhottavat, koska ne olivat todella tiukat asetella. Telat maalasin aluksi Tamiyan XF-9 ja XF-64 sävyillä ja niitä vaalentaen. Kun lopputulos oli tyydyttävä litkutin ne AK:n track washilla. Lopuksi vielä pigmenttejä ja metallin sävyä sain kuivaharjaamalla Tamiyan XF-16 (alumiini). Ilmeisesti metallin kiilto kärsi mattalakkauksen yhteydessä. Telat sain lievästi roikkumaan asettamalla hammastikkuja painamaan teloja alas liimauksen aikana.

Oksissa olin niin ja näin, mutta halusin kokeilla niitä. Ne kyllä tuntuvat jakavan mielipiteitä. Osa tykkää jo osa ei. Ne on kuitenkin aseteltu niin, että ne pysyvät mallissa ilman liimaa, joten ne voi myös poistaa. Mielestäni ne tuovat malliin kuitenkin sitä jotain lisää.

- Waltter
AJ 29.10.2012 16:41 Vastaa lainauksella
Moi Waltter,

Onneksi olkoon viikon mallista - komppaan yllä olevia kommentteja, eipä niihin juuri lisättävää ole. Parhain terveisin, AJ

PS Lisäys vielä, uudet kuvat ovat parempia.
Kiitos AJ ja kiitos kaikille kommentoijille ja arvioijille!

Vanhoja kuvia poistettu ja laitettu uusia tilalle. Olisin kiitollinen, jos näistä uusista kuvista saisi kommenttia, ovatko paremmat/selkeämmät. Itse tuntuu ettei omalla mallarin uralla ole kyennyt vielä parempiin kuin nämä.

T.Waltter