Pienoismallit.net

Matkalla tonttiin

SB 2-M 100A

SB 2:n viimeinen matka. Kone on saanut osumia ilmatorjunnan tulesta ja miehistö on päättäny hypätä. ICM:n sarjassa oli reilusti pieniä detaljeja, mutta kitattavia saumoja runsaasti. Malli on maalattu emalimaaleilla ja vanhennettu sekä hiuslakkatekniikalla että litkuttamalla. Savu ja pilvi on pumpulista.

Kommentit

Tuukka O. 14.10.2012 16:54 Vastaa lainauksella
Vau! Todella hieno ja erilainen malli. Savu toimii hienosti, kolmas kuva etenkin on erittäin hyvä. Lisää tällaisia!
Vau! Todella upean dynaaminen malli!
Nyt on hieno malli. Savusta ja pyörivästä potkurista ehdottomasti lisäpisteitä. Vauhtia kuvattu hienosti.
Ari Oksanen 14.10.2012 18:04 Vastaa lainauksella
Hieno toteutus tilanteesta, jossa tontti todellakin kutsuu tuhoon tuomittua lentolaitetta. Hieman häiritsee ainoastaan tuo yhä käyvän voimalaitteen propellin mallinnus, sekä korkeusperäsimen totaalinen katoaminen taivaantuuliin…ne eivät oikein näytä realistisilta. Muutoin tosi hyvä mallinnusidea. Pyörivä potkuri olisi ollut ehkä parempi toteuttaa esim. jonkin föönin avulla puhaltamalla. Kaikenkaikkiaan tykkään ideasta ja mallin dynamiikasta. Palava moottori savuineen OK.

Kaartosiivekkeet eivät muuten voi olla samaan suuntaan…eli, jos toinen on poikkeutettuna alaspäin, toinen on yläasennossa. ;-)
Toinen siivekkeistä irtosi muutama päivä sitten ja ovat näköjään menneet silloin samaan suuntaan, mutta se on helppo korjata. Tämän takia pidän tästä sivustosta, nimittäin omia virheitä ei aina huomaa.
AJ 14.10.2012 18:56 Vastaa lainauksella
Moi Werner,

Hyvä dynaaminen dio, parannusehdotukset on jo tehty edellä. Tykkään tuosta "pyörivästä potkurista" - hyvin toteutettu samoin pumpulista tehty savu. Parhain terveisin, AJ
Esko Rusi 14.10.2012 19:16 Vastaa lainauksella
Hyvä toteutus vaikeasta aiheesta, maassa jöllöttävä kone on aina se helpoin ratkaisu. Katsojalle on viellä jätetty vaihtoehtoja, onko kone syöksymässä lumihankeen vai paksun pilvipeitteen läpi. Massasta eroava malli jää aina mieleen.
NL 14.10.2012 19:24 Vastaa lainauksella
Hieno idea ja hieno toteutus. Oletko ajatellut värjätä savuvanan juurta keltaisen ja punaisen sävyillä esittämään liekkejä? Voisi ehkä sopia tähän. Tällaisia malleja on aina mukava katsoa.
Savuvana on tosiaan hieno. Minun silmiini vauriotkaan eivät erityisemmin hyppää. Enemmän lumihangelta näyttävä pilvi ja pyörivät potkurin levymäisyys sen sijaan hyppäävät, etenkin oletuskuvassa. Lähempää vaakatasoa kuvattuna toimii paremmin. Mutta kokonaisuutena onnistunut näkemys vaikeasta aiheesta.
Ari Oksanen 14.10.2012 20:49 Vastaa lainauksella
Edittinä aiempaan kommenttiini tuli näin asiaa lisää pähkäillessä mieleen, että lentokoneteknisesti ohjaamattomana siivekkeet (kuten muutkin ohjainpinnat) yleensä keskittyvät. Eli siivekkeet palautuvat konetyypistä riippuen aerodynamiikan tai keskitysmekanismin vaikutuksesta neutraaliasemaan, jos kuski on hypännyt koneesta eikä ole poikkeuttamassa ohjaussauvaa/ -polkimia.

Jotta silleen…ja vielä ;-)
Eemil Jäntti kirjoitti:
Edittinä aiempaan kommenttiini tuli näin asiaa lisää pähkäillessä mieleen, että lentokoneteknisesti ohjaamattomana siivekkeet (kuten muutkin ohjainpinnat) yleensä keskittyvät.
Paitsi jos joku siiven läpi moottoriin menneistä kuulista on mennessään katkonut siivekkeiden ohjausvaijereita, niin miksei jopa kuvan kaltainen tilanne, jossa molemmat siivekkeet ovat poikkeutettu samaan suuntaan, voisi olla mahdollinen?

Myönnän, että menee saivarteluksi.

Olisiko kuski pakkopudottanut pommikuorman pois siinä välissä, kun moottori alkoi ensimmäisen kerran pysähtyä ja työntää savua?

Joka tapauksessa hyvän näköinen malli ja selvästi herättää ajatuksia ja mielenkiintoa, kun aiheuttaa tällaista keskusteluakin.

Mikko
Siiveke on jo korjattu oikeaan asentoon. Ajatuksena oli, että osumat tulivat miehistölle täytenä yllätyksenä, he menivät paniikkiin ja unohtivat pudottaa pommit. Tai sitten evät katsoneet sitä tarpeelliseksi, koska kone oli jo tuomittu.
Juha K 15.10.2012 13:38 Vastaa lainauksella
Mikko Pietilä kirjoitti:
Paitsi jos joku siiven läpi moottoriin menneistä kuulista on mennessään katkonut siivekkeiden ohjausvaijereita, niin miksei jopa kuvan kaltainen tilanne, jossa molemmat siivekkeet ovat poikkeutettu samaan suuntaan, voisi olla mahdollinen?
Jos siivekkeiden vaijerit olisivat poikki (=siivekkeet pääsisivät liikkumaan vapaasti) ne todennäköisesti keskittyisivät aerodynaamisesti.
Vaijerit ovat saattaneet myös jumiutua.
Juha K 15.10.2012 21:01 Vastaa lainauksella
Werner Hämäläinen kirjoitti:
Vaijerit ovat saattaneet myös jumiutua.
Mitenköhän jumiutuneet vaijerit voivat kääntää siivekkeet täysin epänormaaliin asentoon? Asentoon joka ei ole mahdollinen ilman että siivekejärjestelmässä on jotain rikki.
Kyl on nätti! saatu hyvä fiilinki malliin ja + elävyydestä
Lisäsin kuvan. Toivottavasti siitä näkyy kaartosiivekkeiden asennon korjaus. (Vasemman siiven siiveke on nostettu ylös)
Jos joku antaa puolitoista tähteä, keskiarvon ollessa yli kolme, niin toivoisin, että laittaisi kirjallisen kommentin ja kertoisi mikä tässä on mennyt niin pieleen.
yksinkertaisesti UPEA…