Pienoismallit.net

P-51d

Tuskegee airmen

Tamiyan mallit on lähes aina mukavia kasattavia. Samoin oli tämän kanssa. Eipä tuossa ongelmia ilmaantunut yhtään. Se tuossa on vaatimatonta ollakseen neljäkasi malli, ettei esim. moottoria ole laisinkaan. rakennettavaa ei hirveesti siis ole mutta mallin ulkoasu on hyvä. Eipä tuosta sarjasta osaa juuri muuta sanoa kuin että ohjaamoon tuli Eduardin etsiarkki ja pakoputket on quickboostin aftermarket kamaa. Maalattu Tamiyan omilla sävyillä.

Malli kuvaa parin elokuvankin käsittelemää punapyrstö Mustangia. Mustien miehien muodostama hävittäjärykmentti 332 oli tämänkin koneyksilön sijoitus paikka. Konetta ohjasti luutnantti Robert W Williams

Kommentit

Nyt saat olla oikein luvan kanssa tyytyväinen itseesi, pirun hyvännäköinen malli. Pidän elävästä maalipinnasta, sekä metalli- ja punaiset pinnat ovat onnistuneet mukavasti ja niissä ainakin minun silmiini on mukavasti sävyeroja ja syvyyttä.
Vanhennusta löytyy juuri sopivasti ja laipat ala-asennossaan antavat mallille mukavasti lisää silmänruokaa.
Kiitos Timo. Itseasiassa pidän tätä yhtenä parhaiten onnistuneista koneistani. Valaistus vaan hieman sotkee todellisuutta mut ei mahta mitään.
Esko Rusi 11.10.2012 17:12 Vastaa lainauksella
Kyllä on onnistunut upeesti, olen samaa mieltä yksi parhaiten onnistunut ellei paras mallisi.
Toivottavasti nähdään viikon mallina.
Juha Tapani 11.10.2012 18:23 Vastaa lainauksella
Annoin "liikaa" pisteitä joten kommentoidaan nyt sitten toteamalla mallin olevan kaikinpuolin moitteeton. Hieno on tuo metallipinta ja maalaus yleensäkkin.
Esko P. 11.10.2012 18:39 Vastaa lainauksella
Hieno!

Renkaita voisi ehkä vähän kurata ja hioa alapuolelta. Kuvia voisi ehkä rajata vielä vähän…
Muuten en löydä valittamisen aihetta.

Esko P.
Nätin mallin olet tehnyt.

Löytyi sieltä yksi virhekin.Nimittäin vanteet ovat väärin päin.Sinun pitäisi kääntää ne akseleillaan ympäri :)
SS 11.10.2012 19:53 Vastaa lainauksella
En lekoista oikeastaan mitään tajua, mutta sen tiedän että tämä näyttää aivan törkeän hienolta. :)
Harri Honkanen kirjoitti:
Nätin mallin olet tehnyt.

Löytyi sieltä yksi virhekin.Nimittäin vanteet ovat väärin päin.Sinun pitäisi kääntää ne akseleillaan ympäri :)
Olet Harri aivan oikeassa:) Onneks en laittanut akselille liimaa niin onnistui tuo kääntäminen helposti.
Hienon näköinen mustang, ainoa joka pisti silmään on tuo sauma siiven johtoreunassa.
Matti Lilja 11.10.2012 22:07 Vastaa lainauksella
Eipä voi juuri moittia!
Minun silmääni mettalli pinta näyttää oikein hyvältä.
Ainoa virhe mikä pisti silmään oli vanteet, mutta kommenteista päätellen" homma on hoidossa".
Kiitos kommenteista. Vanteet onnistui kääntää onneksi oikeinpäin. Otan huomenna uusia kuvia 'todisteeksi':)
Raimo Leino 12.10.2012 10:14 Vastaa lainauksella
Kaunista, niin kaunista. Tosin kaipailen lähikuvaa tuosta ohjaamossa istuvasta tummahipiäisestä pilotista - olisi mielenkiintoista nähdä lähempää miten hänet on toteutettu.

Lentokoneen metallipinta varsinkin näyttää hyvältä - siis aidolta.
Lisäsin tuohon kuvan noiden vanteiden osalta ja Raimon kaipailemaa lähikuvaa. Tuon tarkempaan kuvaan en pysty. Tuo kuva silläkin uhalla et pojot laskee entisestäänkin. Kertokaas millä tavoin tuota pitäisi parantaa et pääsis ees lähelle nelosen keskiarvoa. Kaikki neuvot otetaan kiitollisena vastaan.
Raimo Leino 12.10.2012 15:14 Vastaa lainauksella
Paavo Virolainen kirjoitti:
Raimon kaipailemaa lähikuvaa.
Kiitos. Siis todella vaikeatahan on tässä skaalassa ruveta mallintamaan afroamerikkalaisia kasvojen piirteitä - nehän pitäisi kai itse yrittää "sorvata". Valkoihoiseksi tarkoitetun figuurin naamaa kun ei oikein pysty muuntamaan "neekeriksi" (anteeksi ilmaus) ihan vaan pelkästään maalaamalla.

MUTTA, tuo lentokoneen malli mielestäni kestää varsin hyvin nuo lähikuvat. Jos voisin vaihtaa arvostelupisteitäni, niin nelosen sijaan antaisin nyt 4,5 noiden lähikuvien jälkeen.

edit: menin piruuttani yrittämään - klikkasin tuota pisteytystä ja pystyinkin korottamaan antamani pointsit. Mistähän lähtien tämä on edes ollut mahdollista. Ainakin Paavo itse voi nähdä, että todella pystyin korottamaan pojoni. Hyvä näin!
AJ 12.10.2012 15:15 Vastaa lainauksella
Moi Paavo, Kyllähän tuosta Stangin tunnistaa ja korjaukset ovat onnistuneet - hyvä Stangi. Parhain terveisin, AJ
Raimo Leino kirjoitti:
edit: menin piruuttani yrittämään - klikkasin tuota pisteytystä ja pystyinkin korottamaan antamani pointsit. Mistähän lähtien tämä on edes ollut mahdollista. Ainakin Paavo itse voi nähdä, että todella pystyin korottamaan pojoni. Hyvä näin!
Onhan tuo mahdollisuus ollut mielestäni jo alusta asti. Edellyttäen että kansioon on lisätty uusia kuvia mallista. Kiitoksia kommenteista
PhantomII 12.10.2012 18:48 Vastaa lainauksella
Nätti on! Eipä tuota moottoria niin taida tarvita(?), tärkeämpää lienee tuo osien yhteensopivuus ja helppo rakennettavuus, joka on Tamiyan ja Hasegawan mallien kiistaton hyvä puoli. Tässä Tamiyassa, Haseen verrattuna, hyvää on laskutelinekuilut, jotka Hasen Mustangista puuttuvat.

Itä-Euroopasta tulevat mallit taas näyttävät usein oikein hyviltä kokoamattomina ja detaljia löytyy jos jonkin moista, mutta kun palikoita ryhtyy yhdistelemään toisiinsa, alkaa tuskanhiki kirvota otsalta. Oman kokemukseni mukaan, tämä on enemmän sääntö kuin poikkeus. Mielestäni nykyään ei rakennussarjan tarvitse olla aihio, jota sitten veistellään ja hiotaan, jotta saadaan perusosat jotenkin sopimaan toisiinsa ja lopuksi vielä hieno pintadetaljointi on puusepän hommia tehdessä mallista kadonnut.

Tämän mallin viimeistely on kovasti meikäläisen makuun.