Pienoismallit.net

Spitfire Vb - 1st Polish fighter wing

Nyt ilmeisesti on aika sairastaa Spitfire kuumetta, aivan kuin esim. fw190 tai p-47 addiktioissa ei olisi tarpeeksi. Kokoelma on hyvä aloittaa suoraan boxista Hasegawan erinomaisella Vb mallilla, johon lisäsin CMK:n pakoputket. Sarjan siirtokuvien runkokirjaimet ja runkonauha olivat melkoisen keltaiset sky-väriksi, joten maalasin decalien päälle oman sekoituksen hillitsemään räikeyttä. Muuten decalit toimivat 110% varmuudella, mikä lie taika niissä lienee ollut.

Kaavio on mielenkiintoinen valkoisilla raidoilla, jotka olivat maalattuna koneisiin Dieppen maihinnousun harjoituksissa, mutta itse operaatiossa ei merkintöjä kuulunut käyttää. Kuitenkin monet lähteet mainitsevat että nämä raidat olivat juuri Dieppen operaation aikana käytössä (?). Ilmeisesti oasassa koneista ei raitoja oltu maalattu peittoon siihen mennessä… Kaikki raidat maalasin vaikka ne siirtokuvina annettiinkin (vain keulaan). Mallin maalauksessa tuli pari kämmiä, sillä maalasin alapuolta isoan alueen ennenkuin huomasin että pinta on oudosti liian tumma: maalasin sekoitusvärillä jota en ollut merkinnyt purkkiin. Alapuoli siis on liian tumma vaikka yritin vaalealla ylimaalata kevyesti. Yläpuolen harmaa sensijaan tuli liian vaaleaksi kun sävytin sitä laikukkaaksi. No näyttääpähän kauhtuneemmalta. Maaleina siis Xtracolorin harmaat ja Lifecolor vihreä.
Pöydällä on jo kokoamisen alla seuraava Spit: "Accidentalin " MK IX, joten eiköhän se tästä.

Kommentit

Aivan tajuttoman hieno! Ei mitään hätää tuo vaaleamman sävyn kanssa yläpinnassa. Tulee paremmin skaalaefekti toimimaan. Hieman erilaisuutta luo nuo valkoiset raidat nokassa ja korkeusvakaajissa. Näin nopealla vilkaisulla ei ole mitään narisemista mallista.

"Outstanding Red Team, outstanding! You get a full case of beer for that!" - Apocalypse Now!
Hieno on, itse pidän kuitenkin tuota alapuolta yläpintaa onnistuneempana. Yläpinnan harmaa ei häiritse minua mutta vihreä näyttää ainakin kuvissa kovin vaalealta. Voi olla luonnossa paremman näköinen. Siirtokuvien reuna näkyy tarkkaan katsottuna kuvissa 3 ja 4, valokuva tuntuu olevan armoton vähänkin paksummalle dekaalille. Ettei mene ihan nillittämiseksi, kehutaan lopuksi vaikka chippailut, pakoputket, potkuri ja ohjaamon lasitus. Kaikki erinomaista työtä, eikä kokonaisuus siis ole huomo vaan päinvastoin hieno.
AJ 8.10.2012 23:10 Vastaa lainauksella
Moi Heikki,

Kyllä on nami Spitti - hitsi näihin Spitteihin ei sitten koskaan kyllästy, on se vaan niin kaunis leko; melkeinpä käsittämätöntä, etta britit pystyivät suunnittelemaan näin kauniin koneen - taiteellisilta italialaisilta sitä voisi odottaa, mutta, että britit. Toisaalta kauniit Lancaster ja Mosquitokin ovat brittisuunnittelua, että hmmm…

Komppaan Anttia ja Karia kehuissa ja enkä narisi mistään, vaan nautin kuvista. Parhain terveisin, AJ
Erinomaisen onnistunut Spitti. Itse olin kyllästynyt nuihin Spittilöihin kunnes näin tämän. Onpa vaan todella brutaalin hieno. Tuo maalauskaavion "kauhtuneisuus" on mielestäni aivan upea!