Pienoismallit.net

Brummbär Mid

Hei! Tässä on uusin mallini,vihdoinkin sain laitettua sen tänne,malli esittää Italiassa -44 toiminutta Stu.Abt.216 yksikön miinaan ajanutta vaunua,idean sain netistä löytämäni kuvan perusteella.
Korvasin sarjan akseliston Tristarin setistä toimivilla jousilla että sain kallistettua vaunua kun painopiste muuttuu kun toiselta puolelta on poistettu etummainen teli,samoin telapyörät on samasta setistä,oli kätevä maalata kun kumit oli irto osina.Telat on perinteisesti fruimodelsin ja zimmerit on Atakilta,lisäsin vielä muutaman pyörän MIG:n palaneita telapyöriä setistä.
Pintakäsittelyn tein AK:n ja Tamian maaleilla,öljyväreillä,pigmenteillä sekä AK:n pöly ja kura litkuilla.
Kuvien ottamisessa on vielä mekäläisellä opettelemista,mutta kai näistä saa jotain selvää :)
Kaikki kommentit on tervetulleilta.

Terveisin: karra

Kommentit

Hienosti onnistunut Muriseva karhu. Metallipintaa voisi lisätä teloihin. Fruikkarit just oikealla kireydellä. Kyseisillä teloilla on helppo pilata, muuten loistava malli.
On kyllä harvinaisen upeasti toteutettu tuo zimmeriittipinnoitus - ja osumat. Miten nuo on tehty?
Tämmöinen "invalidisoitu" tankki suorastaan huutaa alleen maastoa ja maisemaa.
Yhdyn edellisiin kommentaattoreihin, hienoa työtä! Tuota oikean puolen telaviritystä vaan ihmettelen. Miten kyseinen yksilö liikkuu? Käsittääkseni useimmat panssarivaunut ovat etuvetoisia, eli edessä oleva hammastettu vetopyörä siirtää voiman moottorilta vaihteiston kautta telaketjuun. Takana oleva pyörä ilman hampaita (ja sarvia) vain kääntää telaketjun suunnan. Jos vaunua tarkastelee ihan vaan periaatteeliselta kannalta, niin minusta vasen puoli vetää, oikea seuraa/laahaa mukana ja väistämättä on edessä tilanne, että vaunu kaartaa oikealle. Varsinkin, jos oikea tela tökkää esteeseen. Lisäksi tämän virityksen kääntäminen, erityisesti nopeasti, voisi olla mielenkiintoinen operaatio. Vai onko Harmaakarhun (Brummbär auf Deutsch) teloissa ja voimansiirrossa jotain, joka en ole ihan ymmärtänyt? Mutta kuten sanoin, hemmetin hieno vaunu!
SS 6.10.2012 18:18 Vastaa lainauksella
Wow, onpas upea, osumaa ottanut malli yhdestä lempivaunustani! Hatun nostoa täältä. :)
-Glup- Nyt pistetiin tän mallin rima korkeelle, kun joskus multakin pitäisi tämä malli tulla ulos pajasta.

Komia on! Ei voi muuta sanoa!

Erityisesti ottaisin vastaan vinkkejä miten tuo Atakin zimmeritit istuu tähän malliin? Joutuiko paljon zimmeritpaloja veistellä ja leikkailla? Minulla on hieman kyseenalaista kokemusta Atakin zimmeriteistä Jagdpantherin kohdalla. Toivottavasti on vain "maanantaipainos".
Hyvä toteutus aiheesta. Omallakin työpöydällä on tällähetkellä Dragonin brummbär, tosin valmiiksi zimmeröity versio. En oikein tykkää valmiista zimmeritistä. Atakin sarjalla pääsee huomattavasti parempaan lopputulokseen, kuten tästä sinun mallista huomaa.

Jarille: Olisiko tämä telaketjuviritys tehty hinausta varten, ei ajettavaksi? Paremmin asioista perillä oleva voinee korjata :)
Upeasti toteutettu taisteluissa rampautunut ja hinauskuntoon valmisteltu StuPa IV!
Kokonaisuus on mielestäni hienosti tasapainossa ja vauriot niin zimmeritissä kuin vaunun rakenteissa on toteutettu hyvin.
Ainakin minun näytölläni teräksinen vaikutelma teloissa erottuu hyvin…

Onnittelut menestyksestä Eurossa!
AJ 7.10.2012 13:26 Vastaa lainauksella
Moi Kari,

Mtäs tässä enää muuta kuin kompata edellä olevia kehuja, kaikin puolin onnistunut ja ansaittu menestys Eurossa; ainoastaa dio maisema ja alusta puuttuu, kuten Raimo edellä kommentoi. Loistava malli! Parhain terveisin, AJ
Petri Lyy 7.10.2012 15:24 Vastaa lainauksella
Oletuskuva voisi olla oikealta kyljeltä, niin menisi mallin esittely suoraan asiaan. Hyvä projekti, antaa ajattelemisen aihetta kuten kommenteista näkyy.
Jari Kolsi kirjoitti:
Miten kyseinen yksilö liikkuu?
Kyllä se liikkuu hinaamalla. Vaunu on valmisteltu hinausta varten kuten Petri M. jo kertoi. Mikäli voimansiirto oli jumissa (vaihdelaatikkovika tms), miehistön tehtävänä oli valmistella vaunu hinausta varten, mikäli tilanne salli sen. Tähän kuului voimansiirron katkaisu sopivasta kohdasta vaurion ja telan välistä. Akselin irroittaminen oli usein riittävä toimenpide.

Malli esittää tilannetta, jossa vaunun korjaus on jäänyt kesken, kun korjaamon täytyy siirtyä. Korjauskomppania on lyhentänyt telan, jolloin vaunu voidaan hinata taaksepäin, vaikka ensimmäinen pyöräpari puuttuu. Vaunua ei tarvitse liikuntakyvyttömänä tuhota.
Kiitos Askolle ja muille selityksestä, ymmärrän nyt idean. Putkiaivoinen insinööri vain meni vähän lukkoon, kun näin tuon virityksen. Nyt ei muuta kuin yksi Bergepanther tai Famo vetämään!
Kiitos kommenteista! Siinä kuvassa josta sain idean tähän Famo on hinannut tälläisen vaunun korjauspaikalle kuten Asko hyvin selvitti.Siitä saisi kyllä hyvän yhdistelmän kun tekisi Famon ja alustan koko paketille,täytyy laittaa asia hautumaan :) alustoja on kyllä pitänyt tehdä muillekin malleilleni mutta tupaa meikäläisellä tahti olevan vielä niin hidasta että alustat on jäänyt tekemättä,täytyy kiristää tahtia :)
Karra on parempi mallari kuin kuvaaja, mutta hyvin saa selvää. Tummempi kuvaustausta olis ehkä parempi.

Lyhennetyt telat on originelli idea ja ansaittu hopea tälle eurosta oli reissun kohokohta :-)
Kari Pohjasto kirjoitti:
Siinä kuvassa …
Missä kuvassa? Asia kiinnostaa, sillä Sch.Pz.Jg.Rgt 656 käytti Ferdinandeja, Famoja ja Brummbärejä.
Lisäsin kuvan kansioon josta sain idean,ei ole kyllä tietoa minkä yksikön vaunuja kuvassa on,lisäksi kyseinen brumbäär on varhaista tyyppiä.Veikkaisin että kuva on otettu jossain venäjällä? sieltä tietääkseni siirettiin yksiköitä jossa oli brumbäärejä korjattuna Italiaan.En tiedä enempää,mutta AJ varmaan tietää enemmän :)

Petri on oikeassa,kuvauksessa on opettelemista ja ei se mallailu taitokaan vielä huipussaan ole :)
Kuvassa on Stu.Pa.Abt. 216:n Brummbär ja Sch.Pz.Jg.Abt. 653:n Ferdinandeja sekä ainakin yksi Berge-Ferdinand. Koko kalusto kuului Sch.Pz.Rgt. 656:lle. Ajankohta joulukuu 1943 Nikopol, Venäjä aivan kuten sanoit.

Abt. 216 siirrettiin Italiaan helmikuussa 1944 ja kävi sotansa loppuun Italian rintamalla.