Pienoismallit.net

P-38 "Strictly laffs"

Straight from the box malli höystettynä Aeromasterin decaleilla. Sarjan ohjaamo ei ole oikeastaan esittelyn arvoinen, mutta en jaksanut tuhertaa irtonaisia sivulaseja sulkeakseni ohjaamoa, ja näin jätin ohjaamon tylysti avonaiseksi. Toisaalta lisäämissäni lasien yläreunaa kuvaavissa suikaleissa oli melkein sama vaiva kuin kokonaisten lasien maskityössä… Ainoina omina räpellyksinä lisäsin siiven laskeutumisvalon polttimon kirkkaan spruen palasesta, sekä mustan maalauksen ohjaamon eteen, joka ilmeisimmin oli alue varattuna pudotusmerkinnöille.

Koneella lensi Henry Toll, 475. hävittäjärykmentissä, ja ilmeisesti hänen koneessa oli maalattuna huulet sivuperäsimeen jossakin vaiheessa. Sivuvakaajasta on valokuva jossa konenumero on täysin identtinen nokkanumeroon, joten lisäsin maaluksen vaikka en tiedä onko kyse samasta koneesta, 1944 lopulla. Koneen etuosasta on onneksi hyvä valokuva, eli runkopuomit (ja peräsin) jää vielä hämärän peittoon. Samalla keulamaalauksella oli myös myöhemmässä vaiheessa toinen kone, FIlippiineillä, P-38 L-1 "sininen n189" 44-23987/ 433 laivue.

Kommentit

Ilkka K. 3.10.2012 15:37 Vastaa lainauksella
Onhan tämä siisti kuin sika pienenä, silmä lepää.

Oliko rakennuksen kanssa vaikeuksia, miten puomit asettuivat suoraan? Saisiko vielä alapuolelta kuvaa? Hasegawan versiossa oli ainakin siipi moottoripuomiliitokset erittäin huonosti istuvat (kittiä kului), toisaalta se on hieman paremmin detaljoitu kuin tämä Academyn versio. Pienenä nusnussina nuo moottoripeltien saumat pitäisi P-38:eissa jatkua yläpuolella aina spinneriin asti (eli noita saumoja ei pitäisi kitata).
Olihan siinä siipien sovittamisessa sitä tavallista viilaamista ja mallaamista, sekä ne saumat heti siiven takana on kitattava ja hiottava umpeen (kansallistunnusten kohdalla). Yllättävän vähän kittiä tuohon Academyyn lopulta upposi, eli kuivasovituksella säästää paljolta rakojen täytöltä. Tosiaan saumat moottorien sivuilla on siistittävä/poistettava, koska niissä kohdin ei ole saumaa oikeassa koneessa.
Lisäksi huomasin kuvatessa että peräsinten keltaisen alueen reunasta puuttuu vielä musta trimmiviiva…täytyypä lisätä.
Ilkka K. 3.10.2012 18:24 Vastaa lainauksella
Juu, siis tarkoitin tuota saumaa joka jatkuu ahtimen kohdalta suoraan ylhäältä katsottuna, sen tulisi ulottua spinneriin asti mukaillen tuota oliivinvihreää linjaa.
Todella hieno Lightning.pakokaasuvanoja jään kaipaamaan,muuten hienosti vanhennetun koneen pintaan.Näähän jonkinverran tuprutti smokea välillä.
Tepon kanssa samoilla linjoilla, muuten malli on kyllä esimerkki loistavasta rakennus ja pintakäsittelytekniikan hallinnasta.
Varsin onnistunut ja tasapainoinen malli.
Annoin mallillesi vahingossa vain 2.5 tähteä tarkoitus oli antaa paljon paremmat pisteet,ikävä kyllä niitä ei näin jälkeenpäin saa muutettua joten anteeksi virheeni.
Ipadilla ei näköjään kannata antaa tähtiä.
Hieno kun mikä. Pientä kulumaa kaipaisin. Ainoa asia mistä pitää huomauttaa on tuo huuli kuva. Alempi huuli pitäis sauman kohalta olla auki:)
Tuossa huulen kohdalla on sivuperäsimen vastapaino, eli ei saumaa keskellä. Pakokaasuja ruiskutin aika lailla tumman harmaalla, mutta eivät jotenkin näy puomien päällä kuvissa. Tässä mallissa metallipinta ei oikein onnistunut, johtuen Tamiyan rouheasta metallimaalista, joten päätin jättää vanhentamisen minimiin=en edes yrittänyt "laatumallia" kaikkine virityksineen.
Heikki Hyttinen kirjoitti:
Tuossa huulen kohdalla on sivuperäsimen vastapaino, eli ei saumaa keskellä.
Niipäs onkii, tuli katottua huolimattomasti.