Pienoismallit.net

M1126 Stryker

Infantry Carrier Vehicle

Tervehdys!

Vuoden ainoa (mitä ilmeisemmin) valmistunut malli. Tuttuun tapaan mittakaava on 1/72, mutta aihe on siirtynyt isosta kähinästä moderniin kalustoon.

Malli rakennusvaihe oli melkoisen haastava, johtuen lukuisista etseistä ja scratchina rakennettavista kokonaisuuksista. Referenssejä en mahdottomasti tuijottanut; päämääränä oli vain saavuttaa mahdollisimman yksityiskohtainen malli, joka on tasapainoinen visuaalinen kokonaisuus. Syväluotaavampaa rakennuskertomusta löytyy 1/72 ryhmärakentelu-ketjusta. Koko prosessi oli "melko" nopea: vain 5,5kk laatikon avaamisesta Euromilitairen näyttelypöydälle. Varsinaista maastoalustaa en kerennyt mallille tehdä, ja toisaalta mielenkiintoinen ideakin maastopläntin suhteen jäi puuttumaan. Parempi jättää siis tekemättä tai tehdä kunnolla. Nyt malli on kiinnitetty reilunkokoiselle jalopuiselle alustalle.

Pintakäsittelyyn olen tyytyväinen, vaikka vihreä värimaailma tuottaakin allekirjoittaneelle hieman ongelmia. Isommat perusalueet on maalattu ruiskulla, mutta melkoisesti sai pensseliä pintaan tarjota. Väreinä toimivat Tamiyan "akryylit" ja pensselimaalauksessa Vallejon vastaavat. Säistäminen on toteutettu Ak:n emaleilla ja öljyillä, pölyjä myöten. MIG:n pigmenttejä en malleissa enää käytä niiden sotkevien ominaisuuksien takia.

Mikäli herää kysymyksiä, niin vastailen mielelläni. :)

Risut, ruusut ja männynkävyt!

- Tatu

Kommentit

Petri Lyy 8.10.2012 15:53 Vastaa lainauksella
Ei kai tuommoiselle kuusenkävyn kokoiselle laitteelle voi antaa risuja eikä männynkäpyjä. Jäljelle jää siis ruusut. Päähineet olen jo toimittanut kierrätyskeskukseen pm.netin muiden viimeaikaisten ansioiden takia, joten hattuakaan ei voi nostaa, mutta nöyrin mielin tällaista katselee. Itsellä ei riittäisi taidot eikä hermot, mutta onneksi täällä voi nauttia tällaista silmänruokaa.

Siis lyhyemmin: loistava malli.
Kyllä vaunu on pinssinsä ansainnut :) Uskomattoman hyvää jälkeä lähikuvissakin.
Tuukka O. 8.10.2012 16:16 Vastaa lainauksella
Ensimmäinen reaktioni oli nauruunpurskahtaminen, sellaiseen nauruun, joka syntyy kun näkee jotain shokeeraavan hienoa.

Upea malli.
Minun ensi reaktioni oli että suu loksahti auki ja oli koko ajan ammollaan kun katselin kaikki kuvat , hyvä että muisti nielaista välillä että ei kuola valiunut suusta kun oli uskomatonta työn jälkeä, todellista silmänruokaa.

Ps. Tervetuloa kuopion näyttelyyn jos vain mahdolista!
Antti V 8.10.2012 18:22 Vastaa lainauksella
Voihan jukra! Aluksi kattelin, että ompa hyvin maalattu malli, kunnes huomasin että se on 1/72. Sitten piti katella jo vähän tarkemmin että voiko nuin pienen mallin maalata näin hyvin. 1/48 mallit antavat aivan erilaisia mahdollisuuksia rakentajalle, kuin nämä seitenkakkoset. Kyllä tämä malli kunnioitusta herättää! Värien käyttö on loistavaa, ei liian maltillista eikä ole överiksikään mennyt, mikä itsellä aina tuottaa ongelmia. Well done!

Kerro millainen valaistus sulla oli kuvauksessa?
Terve!

Tässä kiteytyy täysi kympin suoritus!

Sen lisäksi, että malli on mielettömän hieno, olet tehnyt myös tästä täydellisen selosteen 1:72 maakalusto keskustelussa, lisäksi olet liittänyt paljon tarkkoja työvaihe-ja valmiita kuvia mallista. Siis sekä, että mallisi on täydellinen myös sen esittäminen on onnistunut täydellisesti!

Pitkästä aikaa malli, joka oikeasti teki vaikutuksen toteutuksellaan ja esityksellään!

T.Waltter Holm
Tatu H 8.10.2012 19:40 Vastaa lainauksella
antti v kirjoitti:
Kerro millainen valaistus sulla oli kuvauksessa?
"Studio"

Tuli onneksi eilen napattua kännykällä kuva "studiosta". Ostin edeltävällä viikolla Lahden Honkkarista ministudion (39€ - sisältää 2kpl spotteja, taiteltavan studion ja muutamat eriväriset kankaat taustaksi/keinohorisontiksi) mallien kuvaamista varten. Nuo läpikuultavat seinät hajottavat valoa aika nätisti, eikä epämääräisiä kiiltoja pääse syntymään suorasta ja kovasta valosta. Spottimaisena taustavalona, kauemmaksi aseteltuna, käytin Ikean jalkalamppua. Kuvasta voi huomata, että muu valaistus voisi olla parempikin.

Luonnonvaloa tuli kuvaussession alkupäässä riittävästi takana olevista ikkunoista, mutta nopeasti ilta hämärtyy ja kuvaus vaikeutuu. Kännykuva onkin napattu noin tuntia myöhemmin, session päätteeksi. Täytyy ostaa seuraavalla ikeareissulla muutama halpa valaisin lisää.
Kaikin puolin erittäin onnistunut malli, mutta nuo ajovalot kiinnittivät huomioni erityisesti. Minkälaisella tekniikalla olet ne maalannut?
Ei tuossa ole moitteen sijaa, mielipide ero mallin ja oman silmän välillä karsi puolikkaan pois täysistä. Omaan silmään nuo vaaleammat osat vaunusta näyttävät liian vaaleilta ja tekevät vaunusta jotenkin lelumaisen, onko siis se kuuluisa modulaatio tms mennyt vähän yli. Omaan silmään olisi siis varmasti paremmin istunut jos vaaleimmat kohdat olisi olleet vähän tummempia ja näin värimailman ääripäät olisi lähestyneet toisiaan. Tai sitten kyse on vain valaistuksesta, livenä voisi olla täysien tähtien laite.

Ja kuten huomataan, mallissa ei ole moitteen sijaa vaan ainut moite on oma vajavainen mailmankatsomukseni. Ja jos se on ainut mikä aiheuttaa pientä eripuraa ei voida puhua mallin ongelmasta vaan arvostelijan ongelmasta. Joten onnittelut käsittääkseni jo mailmallakin saadusta menestyksestä ja toivottavasti tälläisiä nähdään lisääkin.

Tai sitten tämä vaatisi maaston palasen alleen…
Mukavasti on saatu elävyyttä vihreään. Modulaatio on varsin onnistunut.
Heh. Näytin äsken emännälle tuota kuvaa 10/20, jossa on kuvateksti "Sivukorit olivat tuskaiset juotettavat, mutta antavat kyllä …" ja sanoin, että: "Eikö oo aika hienosti maalattu?". Kommentti oli "Mnmhh." Sitten arvuuttelin, että: "Arvaas minkä kokoinen toi on?" ja rupesin klikkailemaan kuvaa, jossa on 50-senttinen. Seuraava kommentti kuuluikin sitten: "Mitäh! Eiks toi ookka oikee??!"
NL 8.10.2012 21:44 Vastaa lainauksella
Upeasti onnistunut malli. Erityisesti miellyttää silmää nuo ajovalot ja figu. Ei puutu muuta kuin jonkinlainen pikku dio/alusta ympäriltä.
Tatu H 8.10.2012 23:00 Vastaa lainauksella
Kiitokset kaikille värikkäästä kommentoinnista! Arvostan, että viitseliäisyyttä sanalliseen palautteeseen löytyy! :)
Pekka Honkanen kirjoitti:
…ajovalot kiinnittivät huomioni erityisesti. Minkälaisella tekniikalla olet ne maalannut?
Ajovalojen maalaukseen satsasin aikaa melkoisesti. Taisinpa ottaa yrityksen ja erehdyksen kautta parikin kertaa. Olen lopputulokseen kyllä todella tyytyväinen ja tuo saavutettu fiilis sopii kokonaisuuteen. Täysin realististiseen lopputulokseen ei taidot vielä riitä, mutta katsoja kyllä ymmärtää mitä ne esittävät ja materiaalintuntu välittyy.

Tekniikkaa on hieman vaikea lähteä selittämään; avainsana on kuitenkin erittäin ohuet maalikerrokset, hyvä pensseli ja visio siitä miten kuperalle-läpikuultavalle pinnalle valo taittuu (mallia kannattaa ja pitää ottaa). Lähtökohtana tumma, miltei musta pohjamaali, jonka päälle pensselillä maalataan kuvio taittaen väriä asteittain kohti "huippukiiltoja". On kuitenkin hyvä jättää edellistä sävyä näkyviin, jolloin syvyyden tuntu korostuu.

- T
Tämän tyylin kalustosta en mitään tajua, mutta näin tarkasta pipertämisestä osaan antaa täydet pojot. Kauhian komea, ja kauhian pieni.
Helvatan hieno. Lähikuvat on yleensä amottomat, vaan ei tälle työlle :-) Ajovalot huippuhyvät!
Uskomatonta jälkeä varsinki tässä koossa! Täysin ansaittu menestys Eurossa!
siis mitä ?????????????????????????? on muuten uskomaton maalari miten teit silmät??
SS 10.10.2012 15:21 Vastaa lainauksella
Tämä on aivan ällistyttävän hieno kaikilla tavoilla! Ei meinaa edes silmät uskoa mitä näkevät, huikeaa taitoa ja näkemystä.
Vaikea tästä on lähteä muuta etsimään kuin nuo jo edellämainitut. Olen sanaton ja keräilen leukaani (jälleen) lattialta. :)
Tatu H 10.10.2012 16:26 Vastaa lainauksella
Kiitokset jälleen mukavasta palautteesta! :)
Suorastaan banaalin upea. En ole uuskalustofani, mutta mestarillista jälkeä on helppo ihailla, oli aihe mikä tahansa. Voi halvattu sentään!!!
Kaunis, tasapainoinen kokonaisuus. Mestarillista työtä. Lähikuvissa tulee entistä enemmän hienoja yksityiskohtia näkyviin eikä mikään riitele silmään. Tämän mallin kanssa ei ole tehty missään kompromisseja.