Pienoismallit.net

N Pienoisrautatieprojekti

3/4 maisemoitu

Kolme lohkoa on nyt päällepäin valmina! Valmis tarkoittaa tässä sitä että jokainen maaston kohta on jotenkin mallattu, detaljit tulevat sitten kun on tullakseen, ensin tavoitteena on saada koko rata tähän pisteeseen jotta se näyttää hyvältä verrattuna käsittelemättömiin kipsi ja foamipintoihin. Sähkötyöt on vielä 99% tekemättä. Ohjain kiinni niin junat kyllä kulkevat mutta sähköistämättä on 30 vaihdetta ja saman verran katulamppuja, talojen valaistuksesta puhumattakaan. Ne kerkiää kyllä aikanaan. Tarvii jonkunlainen ohjauspöytä kehittää ratapihalle.

Kommentit

Tuukka O. 3.11.2012 17:49 Vastaa lainauksella
Hieno on! Vähän isompaa kaliiperia kuin tuo meikäläisen rata, kaikenkaikkiaan. Taustapahvit on tosiaan ehdottomat tällaisessa radassa. Ja tuo Ruohomestari on kyllä toimiva kapistus!
Hienoa työptä, kauanko olet tuota yhteensä rakennellut kasaan ja voitko kertoa kustannukset… noin suunnilleen.
Kyllä nyt Olli pahan pistit, rahaahan saa menemään niin paljon tai niin vähän kuin ite haluaa, mutta tokihan kaikella on hintansa. Ratapöytiin on mennyt noin pari sataa, siinä on 6mm koivuvaneriakin reilulla satasella, verhot ja jalat maksoi n. 50e (mummo ompeli verhot joten siitä ei kuluja) vaihteita on nyt 30 radassa, perus vaihteet sähköineen maksaa n. 21e kappale, 3-tie vaihteita on muistaakseni 5kpl, ne maksaa n. 40 ertsaa kuten myös kaksoisristeysvaihteet joita on pari. Palakiskoja on hyvin vähän radalla, lähinnä vaihteiden jälkeen joten niille laskisin korkeintaan pari kymppiä. Flexikiskosta on siten lähes koko rata tehty, sitä on mennyt runsaasti, varmaan 40-50kpl ja maksaa alle 3e kpl. Yhden flexin pituus taisi olla 730mm. Rakennuksiin on mennyt noin 350e, maisemointikamoihin suunnilleen sama tai vähän reilu, kalustoon on uponnut varmasti pitkälle toista kiloa vaikka iso osa on ostettu käytettynä. Sitten vielä maalit, liimat, työkalut, sähköjohdot, muuntajat ja työskentelyyn käytetty sähkökin jos sille haluaa laskee hintaa, kyllä tähän mennessä koko härveliin on uponnut varmasti neljättä tonnia.

Radan rakennus alkoi maaliskuussa 2011 jolloin valmistui toki ensin pöydät ja lähes koko rata läpiajettavaksi sekä keväällä ja kesän aikana -11´ ilmestyi myös kylälohkolle maisemaa vähän. Sitten projekti jäi jotenkin jäihin ja vasta tämän vuoden alussa innostuin tekemään kiskotuksen lähes valmiiksi, ratapihalla oli vielä vähän puutteita mutta muuten koko rata ja varikko oli ajokunnossa. Vasta nyt tänä syksynä alkoi todenteolla tapahtua, en tiiä mistä se kipinä nyt tuli, mutta syyskuun alusta olen ollut radan kimpussa lähes jokaisen mahdollisen ajan.
Jaksanhan mie. Toi on sikäli hyvä kun sillä on oma huone tuola yläkerrassa, sen saa "unohtaa" sinne pitkäksikin aikaa vailla pelkoa että se pitäs purkaa pois ja jatkaa voi taas kun aitoa innostusta löytyy, ei tarvi väkisin tusata. On tuola toki täsä reilussa vuodessa jotain tapahtunut.
Lslsöel kirjoitti:
Jaksatko tehdä loppuun?
Nyt näyttää siltä että en jaksakaan. Radan purku aloitettu tänään. Ei mahdu näin iso rata huoneeseen :(