Pienoismallit.net

N Pienoisrautatieprojekti

Ruohomestari

Seuraavaksi merkinnäksi taisin lupailla sitä viimosta lohkoa laitella mutta tähän väliin pieni vinkki kaikille kaikkiin mittakaavoihin jotka haluavat istuttaa nurmikkoa ja säästää rahaa samalla.

Kun tuota ruohokuitusirotetta levittelee maisemaan, sehän usein menee oitis lakoon joka ei hirveän hyvännäköistä ole. Esimerkiksi Noch valmistaa kallista Grass master -laitetta jossa on ja maisemaan työnnettävä johto. Tässä staattinen sähkö saa sirotekuidut pystyyn ja kun alusta on vielä liimattu niin ruoho myös jää pystyyn. Laite kuitenkin maksaa satasen luokkaa joten jotkut eivät ehkä halua sijoittaa niin paljoa mokomaan. Nyt kuitenkin väsäsin paljon halvemman ja hyvin toimivan laitteen itse, muutamasta eri tuotteesta. Hintaa koko värkille kertyi satasen sijasta alle 3 euroa! (kärpäslätkä maksoi 2,90e, teesihti löytyi jo valmiiksi)

Laitteen perusta on sähkökärpäslätkä. Siihen ötökkäpyydyksen tilalle teesihti joka kytketään laitteen toiseen johtoon ja toinen piuha jatketaan ja päähän juotetaan piikki joka sitten työnnetään maisemaan. Sirotetta teesihtiin, virta päälle ja ruohikko kasvaa.

HUOM!! VAROITUKSEN SANA NIILLE JOTKA EPÄILEE TÄMÄN VAARALLISEN SÄHKÖLAITTEEN TURVALLISUUTTA!!!

Laite toimii kahdella AA -paristolla!

Kommentit

Huli 15.10.2012 02:44 Vastaa lainauksella
Mahtava idea. Kiitoksia. Pitää ensi tilassa rakennella tuollainen.
Näppärä idea ja taasen säästyi rahaa ja ruoho näyttää luonnolliselta, mistähän stadista löytäisi tuollaisia kärpäsen pyydystimiä.
Juke 16.10.2012 10:02 Vastaa lainauksella
Moi,

huippuidea, sopii siis pienoisrautatieharrastajien lisäksi myös dioraamamallaajille! Ja valmiita eripituisia, näköisiä ja kokoisia kuituja saa just esim. NOCHilta pienoisrautatiekaupoista.
Tätähän pystyy jatkojalostamaan aivan mielensämukaan, esim teesihdin voi korvata muovipurkilla (esim. jukurttipurkki) jonka pohjan korvaa metalliverkolla, näin voi sirottelu olla tarkempaakin vailla vaaraa sähköiskusta. Lisäksi erilaisia kohteita varten voi rakennella eri kokoisia sirottimia, vaikkapa nelikulmaisia ja myös metalliverkkoa voi olla useammallakin eri silmäkoolla. Kunhan vain verkko on tosiaan metallia joka on kytketty kärpäslätkään samalla tavalla kuin tässä teesihti.
olli henttonen kirjoitti:
Näppärä idea ja taasen säästyi rahaa ja ruoho näyttää luonnolliselta, mistähän stadista löytäisi tuollaisia kärpäsen pyydystimiä.
Tarjoustalo - Hong Kong linjalta aloittaisin etsinnän. Maalla on yksi, muistaakseni paikallisesta Raja-Marketista hommattu. Myös Tokmannit, Robin Hoodit yms kannattaa katsastaa.
Täyttä MacGyver asiaa! Todella hyvä, simppeli homma ja ytimekäs esittely! Ei kysyttävää, kiitoksia jakamisesta. Näitä lisää.
Kesällä juurikin tuollainen napsahti varresta poikki, kun ampiaisjahdissa kolahti tolppaan.
Tuli varsiosa säästettyä, jos taas vaikka joskus johonkin tarvitsisi.
Kerrankin säästetyistä romuista on jotain hyötyäkin. :D Loistava vinkki!