Pienoismallit.net

N Pienoisrautatieprojekti

Varikkolohko

Nyt on työn alla varikkolohko, siihen kuuluu asema, asetinlaiterakennus, rautatien henkilökunnan lepotila ja toimistorakennus sekä tietysti itse varikko rakennuksineen, pari veturitallia, kääntöpöytä, hiekoituspaikka, hiilestysasema hiilivarastoineen sekä tankkauspaikat dieselkalustolle..

päivitys 11.10. laitoin uuden kuvan, varikkolohkolla nousee raide pienelle teollisuusalueelle viimiselle lohkolle. Raide alkaa kaupunkilohkon puolelta ja jatkuu läpi varikkolohkon, ratapihan ja alimmalla tasolla olevien pääraiteiden välissä ja tämä teollisuusrata on kaikkein korkein kohta missä rataa tässä mallissa on.

Kommentit

Ihan mukava ja nähtävästi hyvinkin edistyvä projekti, en vaan ymmärrä miksi kuvien pääpaino on kaikennäköisissä pulloissa ja purnukoissa, olisi kai mukavampi nähdä itse asiaa enemmän !!!?
Hyvä Melan Pertti, ehkä vähän vaikea ymmärtää pointtiasi.. PÄÄPAINO?! tuskin on kaikennäköisissä pulloissa ja purnukoissa. Malli on keskeneräinen kuten otsikkokin jo antaa ymmärtää. Kohta, jossa on ne ihan kaikennäköiset pullot sekä myös purnukatkin, ei sisällä muuta kuin nuo kaikennäköiset pullot sekä myös purnukat. Kaikennäköiset pullot että purnukat ainakin tässä kuvassa tarkoittanee hiuslakkapulloa jolla liimaan sirotteita maisemaan, suihkepulloa jolla kastelen sorastettavat alueet ennen liiman levittämistä, kalleviinapullo jossa on tälläkertaa vain vettä jota käytän suihkepullon täyttämiseen sekä liimalitkun ohentamiseen sekä kipsin valmistukseen, marmeladirasia jossa on sirotetta sekä sihti jolla levitän sirotteet sekä muovirasia jossa on soraa, metallinen mitta-astia jossa on sirotteita, oivariinirasia johon teen kipsivellin sekä Ingmanpurkki jossa on toista soralaatua. Nämä eivät tässä kuvassa ainakaan peitä itse mallin osia joita tässä vaiheessa voi jo malliksi sanoa mutta Kuuluvat erittäin olennaisesti tämän keskeneräisen mallin rakentamiseen jota tässä blogissa esittelen työvaiheineen. Jos tämä olisi valmis malli, ei kuvissa näkyisi kaikenlaisia saati minkäänlaisia pulloa, ei purnukoita eikä mitään kuulumatonta. Tässä varikkolohkossa hieman valmiimpaa osaa on alue joka rajoittuu hiuslakkapullosta taustalla olevien kahden valkoisen jäähdytysvaunun vasemmalle alueelle, ja ainakaan minun silmiini ei sattunut ko. alueella yhtään ylimääräistä ja kuvastakin se mielestäni näkyy hyvin enkä tarvitse edes rillejä. Jos keskeneräisen mallin katseleminen keskeneräisenä ei miellytä, kannattaa katselun pääpaino asettaa valmiisiin malleihin, joissa ei ole minkäännäköisiä pulloa. Tai purnuikoita.

Kiitos kuitenkin erittäin hyvästä ja rakentavasta palautteesta. Jatkossa olen vieläkin tarkempi että keskeneräisiä malleja esittävissä kuvissa ei esiinny mallirakentamiseen ja erityisesti kuvan malliin liittyvää materiaalia.
Minusta eräs varsin tärkeä rakennusblogeista ilmi käyvä seikka on, mitä materiaaleja ja työtapoja ko. mallin tekemiseen on käytetty. Useinhan näkee ulkomaisissa blogeissa olevissa valokuvissa varsin selkeästi käytettyjen pullojen ja purnukoiden toimittajatiedot, värisävyt jne. joten minua ainakaan ei tippaakaan häiritse nämä putelit ja purnukat. Elikkä anna puteleiden näkyä kuvissa vaan.
Ja hienoa pienoisrautatietä näkyy syntyvän pikavauhtia. Tekisi mieli vielä itsekin aloittaa tuollainen projekti, mutta epäilen omaa pitkäjänteisyyttäni, koska siinä helposti vierähtää vuosi jos toinenkin. Englannissa tuli aikanaan käytyä ihailemassa pienoisrautatieprojektia jota melkoinen harrastajajoukko oli tehnyt jo 50 vuotta, eikä se vieläkään ollut valmis.
Iteasiassa nyt kun tuossa tarkemmin aattelin noita pulloja ja purnukoita, olis voinut jo kuvatekstissä käsitellä niiden käyttötarkoituksia ja kohteita.

Nyt on tosiaan hieman nopeemmassa tahdissa rata edistynyt, tänä syksynä olen saanut näkyvää aikaan enemmän kuin koko aikana, tämä rojekti on kuitenkin startattu jo 2011 kevättalvella.