Pienoismallit.net

Dodge Charger 1968

Street Machine

Dartille vastapainoksi rakennettu hieman rajumpi Chargeri. Tämäkin on kasattu Revellin mainiosta Special Edition -sarjasta. Todella laadukas paketti sisälsi osat sekä vakio- että kiihdytysversioon. Oikeastaan ainoa vika, minkä sarjassa huomasin, oli kiihdytysversion surkeat takasliksit, jotka tässä korvasin Trumpeterin Fordista varastetuilla paremmilla kiekoilla. Kone on sarjan oma 426 Hemi, joka on terästetty peltisarjoilla ja Dartista nyysityllä Cross-Ram -imusarjalla. Konehuoneeseen on lisätty tulpanjohdot, bensalinjat ja puola. Sisusta on rakennettu lisämittaria ja lukkotappeja lukuunottamatta suoraan laatikosta. Takaluukun sahasin auki ja saranoin. Vararengas on AMT:n '56 Fordista. Alustaan on tehty pakoputkiston lämpösuojat (Tupakkiaskin sisällä olevasta mistälienee ihmepaperista), bensa- sekä jarruletkut ja oikeaoppiset (?) korinväriset oversprayt. Kori ,ja oikeastaan koko malli, on maalattu mastonin maaleilla ja lakoilla. Toki emalejakin käytetty siellä täällä. Rekkarit on itse piirretty ja tulostettu.

Itse olen lopputulokseen ihan tyytyväinen, ja jotenkin rakentaminenkin oli tosi vaivatonta, vaikka kaikenlaista pikkudetaljia tuli lisäiltyäkin. Kritiikkiä ja muuta kommenttia otetaan vastaan kuten aina!

Kommentit

Tässä on kyllä Chargerista tehty tosi hieno StreetMachine tyylinen kulkine. Värivalinta, vannevalinnat yms. ovat loistavat. Moottori herättää kunnioitusta varmasti monessa, kuin myös täällä Vantaalla. Loistava malli kaikinpuolin, maalipinta etenkin on onnistunut hienosti.
Anteeksi kun tuo hiiri sormi lipsahti TAAS liian nopeasti. 4 ja puoli tähteä oli tulossa mutta…
Haluasin samanlaisen 1/1 omaan autotalliin, mutta kun ei niin ei…
Kyllähän tuollainen kelpaisi 1:1-mittakaavassakin. Aivan kuten Niko jo kommentoikin värivalinta on loistava. Kyseinen pinta sopii hienosti tähän malliin ja ei siinä mitään pahoja appelsiinipintoja näy. Moottoria arvostan paljon. Loistava malli ja annoin muka liian korkean arvion, mutta mielestäni malli ansaitsee tämän.
Hienon Chargerin olet kasannut. Olen samaa mieltä muiden kommentoineiden kanssa erinomaisesta värivalinnasta ja maalauksesta yleensä. Rakennusjälki on siistiä myös. Ainoa mikä vähän pistää silmään on tuo kontin "matto". Onko tuo jotain kirjekuoren taustaa vai mitä? Sopii mainiosti johonkin -50 luvun autoon, tähän ei ehkä niinkään. Itse olisin ehkä flokannut tms. Jokatapauksessa upea Mopar kaikenkaikkiaan.
Liina korkeata arviota vinkuu minultakin joten kirjoitellaan:) Näyttää kyllä hyvältä etenkin maalipinta toimii väreineen hienosti. Ainoa mitä itse keksin nillitettävää, oli nuo tulpanjohdot. Oisko ne hipan liian paksut vai luuleilenko japsiautokuskina liikoja:D
★★★★★ viisi tähteä. kateellisena katson ja kuolaan. malliasi. kaikin puolin loistavaa. jälkeä .siis viisi tähteä komia charger!!
Kiitokset kaikille kehuista!
Anderz kirjoitti:
Ainoa mikä vähän pistää silmään on tuo kontin "matto". Onko tuo jotain kirjekuoren taustaa vai mitä? Sopii mainiosti johonkin -50 luvun autoon, tähän ei ehkä niinkään. Itse olisin ehkä flokannut tms.
Juu, kirjekuortahan se.
Minunkäsittääkseni Dodget vuonna '68 jo tehtaalla varustettiin tällaisella matolla. Se on sitten eri asia, että sopiiko se tällaiseen rakennettuun yksilöön.
Niko Asposalo kirjoitti:
Ainoa mitä itse keksin nillitettävää, oli nuo tulpanjohdot. Oisko ne hipan liian paksut vai luuleilenko japsiautokuskina liikoja:D
Tulpanjohdot saattaa olla vähän paksut, kun en löytänyt muuta materiaalia kun jotain ohutta tinaa niiden tekemiseen. Nyt on taas hankittuna ohuempaa matskua johtoja varten.
Kyllä nuo tulpanjohdot ovat juuri sopivan paksuisia. Erittäin hieno Charger kaikinpuolin.
Parhautta! Sopivasti sleeper henkeä (jos nyt Hemmolla varustettu mopsi voi olla). Mutta tykätty XD
Todella hieno malli kuten monet edellisesikin. Ainoa mitä mietin et eikö b-bodyssa ollu vara rengas lattia maton alla olevassa syvennyksessä? Vai oliko tän ikäses se jo kontissa?
Moparin omistajana ei tuosta voi olla tykkäämättä. Hienoimpia automalleja mitä olen täällä nähnyt. Maalaus tosi hyvä.
Onnittelut viikon mallista!
ansaittu viikon mallin titteli onnea !!!!!
Jaa, tällästä tänään! Kiitokset vaan kovasti kaikille!
Komea on, käsittääkseni myös detaljit kohdallaan. Maalaus todella upea.

Vähän off-topicina kysyn miksi automallit, noin yleensä, tehdään ihan pakasta repäistyn oloisiksi eli ovat aivan putipuhtaita niin päältä, alta kuin sisältäkin? Varmaan joku tyyli- tms juttu. En nyt tarkoita että automallin pitäisi näyttää siltä ettei katsastusmies saa muuta kuin sydärin nähdessään mutta kuitenkin. Avatkaa tätä '..for dummies' tyyliin (oma ketju ehkä, Tomi?) . Siis tämä ei vaikuta mitenkään tämän mallin arvoon silmissäni.
Kari Partanen kirjoitti:
Vähän off-topicina kysyn miksi automallit, noin yleensä, tehdään ihan pakasta repäistyn oloisiksi eli ovat aivan putipuhtaita niin päältä, alta kuin sisältäkin? Varmaan joku tyyli- tms juttu. En nyt tarkoita että automallin pitäisi näyttää siltä ettei katsastusmies saa muuta kuin sydärin nähdessään mutta kuitenkin. Avatkaa tätä '..for dummies' tyyliin (oma ketju ehkä, Tomi?) . Siis tämä ei vaikuta mitenkään tämän mallin arvoon silmissäni.
En tietenkään voi kaikkien automallareiden puolesta puhua, mutta…

Yleensä yritän malleihini saada tiettyä "käytetty, mutta hyvin pidetty" -ilmettä. Yleensä tämä tarkoittaa alustan ja konehuoneen kevyttä sotkemista. Automallien sotkeminen edellyttää tiettyä tasapainoilua, sillä jos esim. alustasta tekisi niin likaisen kun mitä ne oikeasti ovat, niin ne olisivat ainakin mielestäni tosi tylsän näköisiä. (Ainakin suomalaiset massatut alustat) Toki kyllä esimerkiksi tämän mallin alustaa saisi vielä vähän sotkeakin ilman että lopputulos kärsisi.

Tietenkin on esikuvastakin kiinni, että miten autoja tulee sotkettua. Tämän Chargerin ja muiden rakentamieni amerikanrautojen tapaiset harrastepelit rakennan yleensä hyvin pidetyiksi, sillä sellaisia ne oikeastikin tuntuvat olevan. Toki poikkeuksiakin on.

Sensijaan kilpa- ja ralliautot saavat yleensä rankemman käsittelyn, ainakin niiden käsissä, jotka niitä enemmän rakentavat. Itse teen kilpureita senverran vähän, ettei niitäkään paljoa tule kurailtua. Omalla kohdalla tämä tosin johtuu siitä, että kun on saanut maalin, kilpurin miljoonat siirtokuvat ja lakan korin päälle edes jossainmäärin onnistuneesti, niin ei lopputulosta paljoa huvita piilottaa kurakerroksen alle.

Oma lukunsa ovat tietenkin mallit aivan normaaleista käyttöautoista, jotka varmasti sietävät kovempaakin likaamista ainakin konehuoneen ja alustan puolella. Mutta koska perusautot tuntuvat malleina olevan harvinaisia, niin niitä näkee harvemmin.
No juu, kyllä täysin ansaittu titteli, onhan kyseessä huippuhieno Dodge!

Mitä automallin likaamiseen omalla kohdallani tulee, niin itse teen aina, tai ainakin 98% kaikista automalleistani, liattomiksi, kuin uusiksi. Etenkin Factory Stock-rakennelmien kohdalla mielestäni säistäminen on täysin turhaa, enkä itse likaa rakenneltujakaan autoja yleensä, eli nekin ovat ns. juuri valmistuneita yksilöitä.

Joskus vaihtelu virkistää, onhan nytkin työn alla '66 Dodgen rekka josta tulee hieman likainen ja öljyinen, sekä auringonpolttama Trabant. Kiihdyttimiin tulee joskus lisättyä kuminpurut takalokariin, mutta ei muuta, sillä eihän nuo oikein likaannu eikä tarvitse säistystä muutenkaan, kilometrejä kun ei kesässä paljoa tule.

Jotain Light Commercial Pickuppeja tms. jotka esittävät käytössä olevaa ajoneuvoa, voi ja pitää säistää, mutta mielestäni muita ei, esimerkiksi ralliautotkin ovat joskus uusia.

Ei mulla muuta, erittäin hieno Charger siitä tuli.
Tero Muikku 11.10.2012 16:38 Vastaa lainauksella
Ei tosta kyllä mitään pahaa sanottavaa keksi eli tajuttoman hieno chargeri :)
Wow. looks stunning. like a real Charger at minisized, excellent paintwork. overall masterpiece. good work indeed.
Kiitokset Terolle and many thanks to Mika!
Raimo Leino 13.10.2012 13:43 Vastaa lainauksella
Kaunista/tasokasta työn jälkeä. Takakontissa näkyvä "kerniliina" on just sopivasti K A U H E A N näköinen 60-lukulainen hirvitys - ehkä jonkinlaiset tahrat sopisivat siihen?
Moottori kruunaa hienon kokonaisuuden.
Kiitokset! Totta, voisi tuota mattoa ehkä hiukan sotkeakin.