Pienoismallit.net

PzKpfw 3 Ausf.M

Oma panokseni ryhmärakenteluun on tässä tankki mallissa. Malli tarttui Savonlinnan Prismasta matkaan ja oli kaikinpuolin kiva rakennettava. Osat oli siistiä valua ja sopivat hyvin toisiinsa. Osien pienuudesta johtuen oli tietysti hieman hankalampi rakentaa kuin 35 sarjalaiset. Nopeesti tuo kyllä kasaantui. Siirtokuvat oli aika jäykkää tekoa ja niitä sai pehmentää jonkin aikaa et istuivat paikalleen. Mallin esikuvasta ei ollut muuta tietoa kuin Operation zitadelle Kursk 1943. Maalattu Tamiyan akryyleillä ja mattalakattu. Migin pigmenteillä pölytelty.

Kommentit

Petri Lyy 28.9.2012 15:24 Vastaa lainauksella
Onpa siisti toteutus mokomasta minihärpäkkeestä, suorastaan mainio ellei loistava. Hyvä hyvä.

(Työturvallisuuskortin paikka ei ole tankin alla, vaikka kurssilla ei muistaakseni nimenomaan juuri tällaista mahdollisuutta käsitelty.)
Siisti malli ja onnistunut maalaus. Tummat pin-washit toisivat kuitenkin lisää kolmiuloisuutta malliin. Joidenkin osien paksuus paljastaa ikävästi mallin mittakaavan (lokarit ja lisäpanssareiden kiinnikkeet)
On voihan litkutus kun unohtui…olet Jouni täysin oikeessa. Nyttemmin se on paranneltu. Laitan uudet kuvat piakkoin. Ei meilläkään kyllä tuosta kortin paikasta mainittu mitään:)
Se on sillä lailla, että ekaksi ottaa silmään (ai ai kun sattui ;-) )nuo törkeen puhtaat siirtokuvat. Silmähoidon jälkeen vasta pystyin katsomaan kuvat tarkemmin. Jawohl - mielestäni hyvää jälkeä näin pikkuruisessa mallissa.
Siis kyllähän tuon kiemurakuvion maalaaminen truutalla on tosi vaikeata näin pienessä - tässäkin näkyy, että truutta on hieman "räkinyt" ja sitten ne räkimisroiskeet ovat pahasti ulkona skaalasta. En minä sano enkä väitä, mutta varmasti myös 40-lukulaisten saksalaisten maalitruutat räkivät ohjesäännön vastaisesti, kun he truuttailivat 1/1 panssarivaunuja.

Mikäs jäkälämatto tässä on alustana?
Nyt on mielestäni paremmat kuvat mallista. Kyllä se hieman hankalaa on tuossa mittakaavassa tuo maalailu. Tuo on omavalmiste ruohokenttä:)
SS 28.9.2012 16:36 Vastaa lainauksella
Wau! Todella hienoa jälkeä, kokonaisuutena loistava!
PhantomII 28.9.2012 18:50 Vastaa lainauksella
Hieno. Lähes "tyylikkäin" Kolmosen alatyypeistä.
Varsin mainio "kolmonen". Mittakaavasta ulkona olevat ainevahvuudet pistävät hieman silmään.
Komea pikkuskaalan tankki, menisi äkkiseltään isommasta. Siististi rakennettu eikä ole liikaa sotkettu, nämä on mukavia tehdä osat istuu hyvin ja soppelisti haastetta.
Hienon näköinen tankki kyllä rakennusjäljen puolesta, mutta minun silmään pistää tuo kiilto joissain kohdin mutta saattaa johtua myös valaistuksen suunasta ja valon voimakuudesta.
Ei huono, Mutta tosi Tosi Hyvä. Hyvin tehty tankki Joudun nostamaan työlle hattua. On kyllä hienoa jälkeä
Hienon mallin on Paavo tehnyt, kaikinpuolin. Jos jostain pitää huomauttaa, on sivusuojuspellit kyllä liian paksut!!
Kiitoksia kaikille kommenteista. Onhan nuo melko jytkyä peltiä nuo sivusuojat. Mittakaavaan suhteutettuna nuo ois n.8 senttiä paksua tavaraa:) Mitähän lienee olleet oikeesti? Yllättävän mukavia rakennettavia nää Revellin pikku tankit. Saatan tehä noita vastakii jos vaan paikallisista kaupoista noita löytyy, tilaamaan en käy:)
Runkolevyt oli 5mm ja tornissa 8mm paksua.
Arto Junno tiesikin paksuudet. Varmaan vaihtelivat paksuuksia eri joukko-osastoissa. Hyvä konsti pysyä suurinpiirtein kartalla on hankkia ensin oikia tieto ja sitten vaan suhteuttaa mittakaavaan.
Oikianpuoleinen telaketju on muuten pluiskahtanut väärinpäin. Eiks tuo lie helppo korjata?
Niin, meinas unohtua. Noi joukko-osastotunnarit(pystypalkit) maalattiin juuri ennen Kurskin taistelua, joten kyllä ne aikas uusia olivat.
Seppo Valjakka kirjoitti:
Oikianpuoleinen telaketju on muuten pluiskahtanut väärinpäin. Eiks tuo lie helppo korjata?
Itse asiassa nuo ketjut on miten sattuu:) Toisen puolen ketju on puoliksi väärinpäin:) Nuo kun oli palatelat niin pääs lipsahtamaan vituralleen. Ei onnistu enää korjaaminen.