Pienoismallit.net

Mig-21Bis Suomen Ilmavoimat

Täytyy heti alkuun tunnustaa, että enemmän kuin kaksi kertaa tuumailin suomalaisen Migin rakentamista, sillä aiheesta tuntuu olevan hurjasti tietoa mm. tällä sivustolla. Se jos mikä alkaa jännittää.

Olen viimeksi nimittäin edes yrittänyt rakentaa kotimaista konetta joskus 1994 ja silloinkin kyseessä oli "mersu."

Vaikkei ominaisinta aluettani olekkaan, halusin kuitenkin askarrella suomalaisenkin Mig-koneen sillä olen niitä lapsuusaikoina Lappeenrannassa taivaalla nähnyt, eikä sitä ääntä kyllä ikinä unohda.

Eduardin hauskat "mini-migit" ovat mielestäni mitä mukavimpia lisäyksiä pikku-skaalaan ja niihinhän saa jopa kattavia etsi-sarjoja mm. Brengun-nimiseltä firmalta. Omassani on joitakin osasia kyseisen yrityksen arkilta, tosin niitä ei pahemmin huomaa ellei osaa katsoa :) Ja mittakaavan huomioon ottaen pitää katsoa "tosi läheltä" :D

Pahaa sanaa en itse Eduardin osuudesta keksi, paitsi sen että ainakin omassa puketissani oli "meidän" kokardimme kohdistettu hieman poskelleen, jonka voi huomata kuvistakin. En olisi kuitenkaan ikinä saanut käsipelissä maalattua tuollaista hentoa mustaa reunusta pyörylöihin, joten päätin käyttää sarjan omia "vinksahtaneita." :P

Maalattu pensselillä ja värisävyt ovat itse "sotkotettuja." Humbrol ja Model Master-värejä.

Kommentit

Jopas onkin nätti MiG, menisi hyvin 1/72-skaalaisenakin. Maalaus miellyttää erityisesti minun silmääni. Kuomun tiivisteiden kanssa taisi olla aika nysvääminen?

Jätän huomautukset Suomi-version autenttisuudesta paremmin tietäville.:-)
Kiitokset kommentista Pekka!

Kieltämättä noiden tiivisteiden maalaus oli sellainen "pikku-homma" :D

Tosin kaikkein ahdistavimmaksi meinasi muodostua tuon pitot-putken pienten etsisten siivekkeiden paikalleen asettelu esikuvanmukaisesti, edestäkin tarkasteltuna :D
Tämä on hieno, kuvat saisivat vain olla lähempää:) Itse hankin Eduardin etsit tuohon kun en ollut Brengunista mitään kuullutkaan. No, niillä mennään mitä on.
Olisiko tuo metalliosa hieman liian yksivärinen? Siihen saisi vähän enemmän eloa sävyttämällä, imho.
PhantomII 24.9.2012 09:26 Vastaa lainauksella
Aika näppärän näköinen malli tuohon mittakaavaan. Menisi tosiaan hyvin 1/72-mallinakin. Detaljointi lienee vähintään kohtuullista. Kuomu auki ja kaikkea! Jarruputkia ei kai sentään..?

Voi kun ne 1/72 MiGit jo putkahtaisivat Eetvartilta vihdoin. MiG-15:sta on malli ollut luvassa jo vuosikausia ja vielä vaan pinnistellään tehtaalla. Jos näin pitkä odotus palkitsee mallarit, niin mikäs siinä. Nämä Mini-Migitkin ovat kai tulleet ohjelmaan samalla kun isompia kieli pitkällä odotellaan.

Tämä komentti ei nyt sinällään tähän keskusteluun kuulu, mutta onko kellään tietoa, missä se Trumpan 1/72 MiG-19 luuraa? Melkoinen ikuisuusprojekti sekin.
Kyllä luulisi 1:72 kokoiseksi jos ei tietäisi.Uskomatonta vielä avattu kuomu ja sen raidat lasin reunassa.Todella vaativaa maalausta.Tällaiseen suoritukseen en itse ihan pääse,mutta antaa uskoa siihen,että tällaistakin kokoa on mahdollista rakentaa hyvin.Muutaman olen kokeillut jo.Aika hankalia ovat osien vähyydestä huolimatta,niin pieniä ne on.
Kiitoksia kommenteista kaikille!

Niko on oikeassa, tuosta metalliosasta. Peräpäätä koitin hiukan sävyttää, tosin käsittely taisi jäädä hentoiseksi kun se oikein kuvissa näy. Tuon Brengunin arkki ei kyllä mielestäni ole ollenkaan välttämätön lisä. Ja näin jälkikäteen hauskempi arkki lienee se, jossa mukana tulee huoltotikkaat ja mm. keulakartioon "pölysuojus."

Itse olen myöskin seurannut Eduardin Mig-15 puuhastelua ja nyt kun muotit vahingoittuivat on koko sarjan julkaisu epävarmaa.

Kiitokset Tepolle kannustavista sanoista. Kyllä näiden pienten kanssa näprääminen on palkitsevaa, viimeistään kun saa kuvan napattua valmiista mallista esim. tuollaisen kolikon vierellä :) Sitäpaitsi hyllytila on moninkertainen jos mallit ovat pääasiassa tätä kokoluokkaa ;)
Taidanpa viimeistellä omat MF:t pikapikaa:)
Niko Asposalo kirjoitti:
Taidanpa viimeistellä omat MF:t pikapikaa:)
Muistan lukeneeni jostain sivustolla, että sinulla oli moisia työn alla… Jään odottamaan erittäin suurella mielenkiinnolla :P
Antti Järveläinen kirjoitti:
Niko Asposalo kirjoitti:
Taidanpa viimeistellä omat MF:t pikapikaa:)
Muistan lukeneeni jostain sivustolla, että sinulla oli moisia työn alla… Jään odottamaan erittäin suurella mielenkiinnolla :P
Gotcha! :) Ne on aika finaalissa joten ihan kauheita rypistyksiä ei tarvittaisi…
Voi elämän kevät. Noin pieni ja kaikki näyttää olevan kohdalaan.
Kuomukin vielä auki. Passaa näytellä, koska tämä on todellinen pienoismalli. Turha on nipistä mistään pikkuvioista, koska kukapa tällaista saisi aikaan tällaiseen kuosiin ihan noin vain.
Paneeliurat ja kaikki.
Vau sannoo Rissanen Kuopiosta.
mittakaava huomioiden vielä erikseen: HIANO ko mikä!!