Pienoismallit.net

ME-262 a1a

Saksalainen suihkuhävittäja Me-262 oli maailman ensimmäinen suihkari ja samalla tämä malli oli minun ensimmäinen 32 skaalan malli. Päätin kokeilla ison sarjan mallin rakennusta ja kokemukset olivat vähintäänkin mairittelevia. Sarjan esikuvasta en vaivaudu kertomaan koska se lienee monille sen verran tuttu.

Trumpeterin sarjat ei olleet aiemmin tuttuja joten tämä meni myös niihin tutustuessa. Voin kehua varauksetta sarjan laatua, koska niin hyvin osat sattui toisiinsa ja osien laatu oli hyvä. Helppoa oli rakentaminen. Eräs asia jonka pistin merkille oli osien vahva maalin hylkiminen. Niin tiedän että osat pitää pestä ensin ja niin teinkin. Astianpesuaineella ja harjalla hankasin mutta siitä huolimatta oli vesiohenteisella maalilla pensselimaalaus yhtä tuskaa. Tamiyan maaleilla ruiskutettuna ei ollut onkelmaa. Etsiosien paksuus oli myös hämmentävää. Istuin vyöt sai vääntää suurinpiirtein tongeilla et sai taipumaan:) Mutta muutoin sarja oli positiivinen yllätys hintaansa nähden joten ostan noita vielä vastakin.

Laskutelineet on metalliset jotka tuli sarjan mukana.

Malli kuvaa 10/JG7. konetta Franz Schallin pilotoimana huhtikuussa 1945

Maalattu Tamiyan akryyleilla lakattu Italerin mattalakalla. Siirtokuvat oli muuten hyvät paitsi tuo sinipunainen pyrstön kuvatus meni rikki. Nyttemmin se on maalattu. Omana lisänä on jarruputki etupyörään ja tuo antennilanka.

Tämän jälkeen taitaa 72 skaala jäädä taka-alalle, sen verran mukava oli tuota rakentaa. Kuomun maskauskin on jokseenkin helppoa 72 sarjaan verrattuna:)

Kommentit

Mahtavan näköinen Schwalbe! Ruiskujälki on virheetöntä…ainakin minun silmissäni. Malli on myös sopivasti vanhennettu. Sopii näihin loppusodan koneisiin.

Renkaat näyttää myös hyvältä huomioiden, että ne on tietääkseni vinyyliä. Pensselöinti sisäosissa näyttääkin, että on ollut tuskaa.

Aseluukuissa on melkoinen railo, mikä olisi ollut pelastettavissa muovisoirolla.

Ainekset viikon malliksi. Bravo!
Kiitos Antti. Olin itekkin tuohon maalaukseen tyytyväinen. Renkaat on joo vinyyliä.
Todella upean näköinen malli reaktio kone Me-262:sesta.Ei huomautettavaa kuin pelkästään positiiviseen suuntaan.Aseluukuissa oleva rako ei mielestäni haittaa lainkaan kun vertaa siihen millaista saksalaisten työn jälki oli sodan loppu vaiheessa kun koneita rakennettiin ties missä maantie tunneleissa ja "jokainen" osa vielä eri paikassa. Pää asia oli että,koneet saatiin kasaan ja ilmaan.Malli näyttää näin vaan entistä realistisemmalta. Myös kuva sarja suihku mersusta on edustava .Hyvä työtä kaikkinensa.Well done Paavo.
En tästä konetyypistä hirveästi perusta mutta nyt silmä lepää.
Esko Rusi 18.9.2012 21:14 Vastaa lainauksella
Hienolta näyttää, viellä jos saisi sen 2 euron kolikon tai jonkun muun millä voisi hahmottaa minkälainen "jorma" on 32 skaalan malli.
Onhan Paavo ennenkin osannut maalata,nyt hämää iso ja komea,tarkasti mallinnettu 262,toki hyvin rakennettu sellainen.Hieno kokonaisuus.
Ei tässä voi muuta kun kehua,että on upea malli Me-262:sesta.Maalaus on just eikä sinne päin.
Malli on vanhennettu minusta todella maltillisen näköisesti. Niin mitä tulee aseluukkujen rakoihin olen Opan
kanssa samaa mieltä että saksalaisten loppu sodan toleranssit eivät oleet niinkuin "Niksmanneilla sodan alussa.
Minustakin ainesta viikon malliksi.
Kiitoksia vaan kehuista. Kyllä ne aina mieltä lämmittää jos on sattunut onnistumaan työssä. Pitää ottaa mittakaavakuva vielä. Etupyörä on noin 10 sentin kolikon kokoinen. Iso tuo on ja vie hyllystä tilaa vaan ei haittaa. Älkäähän nyt sentään viikon mallista puhuko:) On tuolla hienoja dioja joille se kuuluu.
PhantomII 19.9.2012 07:57 Vastaa lainauksella
Hieno!
Todella hieno malli!
Ilkka K. 19.9.2012 11:46 Vastaa lainauksella
Maalausjälki erinomaista, upeasti toteutettu camo! Jos miinusta pitää hakea niin sitten tuo aseluukkujen railo ja samanlainen tuossa kuomun alla/edessä olevassa liitoksessa.
AJ 19.9.2012 20:15 Vastaa lainauksella
Moi Paavo, Komppaan yllä olevia kehuja, eipä niihin mitään lisättävää ole - hieno Franz Schallin Schwalbe! Parhain terveisin, AJ
Tuon kun alustaan sijoittaisi ja taivasta taakse, niin oikeaksi luulisi. Ihmeellisen todennäköinen. Passaa näytellä joka kantilta. Alustan puuttumisesta puolikas pois täysistä. Kuopijoon Kuopijoon malleinesi isänpäivänä.
T.T
Oisko tuo nyt näyttely kelpoinen? Jäi rakennuskertomuksesta mainitsematta, että tuossa ois ollut vaihtoehtoina moottoreihin läpinäkyvät kuoret. Laskin äsken huvikseni et yhteen moottoriin kuorineen tuli 50 osaa. Ja monta osaa jäi nyt näkyviin? muutama:)
Ai oisko näyttelykelpoinen… Mitä enää ees mietit. On tässä tietenkin se näyttelykelpoisuuden mitta, että tuonkun tuot (ja muitakin mallejasi) niin minä ainakin vedän omat pois.. No ei sentään, pitäähän tuomareilla olla vertailukohteita.
T.T