Pienoismallit.net

OOOPS- I did It Again

Kun Olga telatraktorin lampeen ajoi

Eräänä päivänä viime vuoden puolella Koskisen Esko päätti lahjoittaa AER:n valmistaman tekeleen, jonka paketin kannessa komeili nimi Komsomolets. Olin yrittänyt löytää ko. mallia toiseen projektiin, joten kysäisin Eskolta, josko minä saisin mallin itselleni. Esko lahjoitti mallin minulle, joten tässä nyt evidenssiä siitä, että jotain saadaan myös valmiiksi. Telatraktori ei tosin ole Suomikaaviossa, mutta valmistui reilusti ennen vuoden 2012 joulua. Värivalokuvia on enemmän, kun ehdoissa mainittiin :)

Toinen tärkeä komponentti tässä vinjetissä on Tokiosta löytämäni naisfiguuri, jolla on sopiva vaatetus ja nakkipipo. Figuurin nähdessäni tiesin, että tämä pitää saada ympättyä jonnekin. Nyt "Olga" pääsi seisomaan upottamansa Komson etukannelle. Ja kuten teoksen nimi kertoo, ei tainnut olla kyseessä ensimmäinen "Olgan" upottama telatraktori :)

Saapastaan tyhjentävä kaveri on rakennettu useammasta Dragonin venäläisfiguurista. Pää on Hornetin tuotantoa, jolle jouduin väsäämään Apoxie putty:stä hiukset. Paljas jalka, samoin kuin saapasta pitelevä käsi, ovat Historexin tuotantoa. Saappaasta poistuva vesi on valutettua valurankaa, jonka maalasin sekoituksella, jossa oli kirkasta lakkaa, Tamiyan smokea ja kirkasta vihreää.

Palautetta antava upseerismies on ICM:n tuotantoa. Tässä kohtaa en voi kuin kehua figuurin laatua. Aivan käsittämättömän hienoa valua. Laadullisesti tämä on 95% siitä, mihin esim. Alpine Miniaturesin figuurit ovat. Se on tosi kova suoritus kun muistaa, että ICM:n figuurit ovat injektiovalettua muovia, eivätkä PU-hartsia.

Kaikki figuurit on maalattu Andrean ja Vallejon akryyleillä.

Maastopohja on Scale-Supply:n valmista maastopohjaa, joka on erikseen maalattu. Pensas on tehty saman firman oksa-aihioista, joka on maalattu ja jonka päälle on liimattu Mininaturin lehvästöä. Lehvästö on erikseen maalailtu ruskean ja vihreän eri sävyillä, jotta lopputulos sointuisi paremmin vinjetin yleiseen värimaailmaan.

Vesivalu on tehty Deluxe materials:in vesiaineella. Kyseessä lienee vahapohjainen valuaine jota on helppoa käsitellä, mutta jonka haittana on se, että pinta jää tahmeaksi. Tahmeaan pintaan pölyn on helppoa tarttua, joten veden kiilto himmenee ajan kanssa. Lisähaittana on myös se, että seos sulaa, jos vinjetin laittaa suoraan auringonvaloon :)

Toivottavasti työ saa katsojansa hyvälle tuulelle ja hymyn kasvoille.

Kommentit

Tällaisia humoristisia töitä näkee aivan liian harvoin. Hienoa työtä, mutta yksi asia pistää silmään. Sekä vaunu, että sen kyydissä olleet henkilöt näyttävät melko kuivilta (poislukien saappaasta kaadettava vesi) siihen nähden että lammessa ollaan oltu. Varsinkin tuon vaunun kylkiin voisi lisätä molskahduksesta aiheutuneita märkiä alueita.
AKK 17.9.2012 14:38 Vastaa lainauksella
Ahahaa, täydellistä!! Viikonmalliainesta, pointsit viel erikseen nimestäkin:D five points;)

Edit: No johan on piru, yritin laittaa 5 tähtee mut hiiri klikkas vaa 4,5:/ Jos tämän sais korjattua nii antasin ehdottomasti ton vitosen!! Melko huonosti on kyl editoitu toi tähtien anto vink.
Hienoja yksityiskohtia - tuo lammikon vesi näyttää myös upealta.
Ja sitten sitä turhaa nillittämistä - ihmettelen, että miksi vaunun luukut ovat kiinni? Luulisi olevan auki tuossa tilanteessa.
Teemu: totta turiset- yleensä kastuminen saa aikaan sen, että vaatteiden värit tummuvat. Kiiltoa se ei periaatteessa lisää. Päätin tyytyä siihen, etten erikseen yritä kuvata kastuneita figuureita. En olisi oikeasti tiennyt miten, joten lopputulos olisi saattanut olla todella kaamea :)

Raimo: Stahanovilaisten iskurityöläisten jälkeläiset on Berijan toimesta kuritettu niin hyvin ruotuun, että osaavat sulkea ovet takanaan :)
Kosteuden aiheuttamaa kiiltoa vaisi lisätä ehkä vaunun kylkiin ja saapasta tyhjentävän Igorin buutseihin. Ainahan on tosiaan olemassa riski siitä että paranteluyritykset pilaavat koko työn. :)
Upea on. Ainoastaan tuo pieni yksityiskohta, märät vaatteet ja vesiroiskeet puuttuvat. Ainakin jää varaa vielä parantaa seuraavaan malliin jotain. ;)
Katse kiinnittyi olennaiseen, hyvät tissit tytöllä:):):)
AJ 17.9.2012 16:46 Vastaa lainauksella
Moi Marko,

Komppaan yllä olevia kehuja, upeita yksityiskohtia, humoristinen poikkeuksellinen aihe, lammen vesi tajuttoman hyvin tehty, figut loistavia. Tuo sappaasta poistuva vesi on cooli yksityiskohta.

Parhain terveisin, AJ
Loistavaa työtä. Lammen vedestä olet tosiaan saanut huikean näköistä. Dioraamasta löytyy paljon yksityiskohtia, joita on mukava katsella. ;) Saapas on hyvä lisä muutenkin hienoon dioon.
Todella hyvän näköinen asetelma. AER:n Komso on mikä on, mutta kyllä sinä Marko figumallailun hallitset täysin rinnoin.
Hieno on!
Komentajalla on aika rauhaisa ilme tilanteen huomioiden (taitaa olla hänelle tavallista)
Upeaa työtä!

Ei voi kuin ihastella yksityiskohtia. Toteutus on moitteetonta.

Ainoana asiana jäin pohtimaan voisiko rantavedestä nousta myös jtk pientä kaislikkoa tai veden päällä voisi kellua lehtiä. Tämä nyt vain spekulointina! :) Tässä on hieno syksyinen vaikutelma.

T:Waltter
Kasimir K 17.9.2012 18:27 Vastaa lainauksella
Hieno dioraama ei voi muuta sanoa ja hauska idea, mutta komso näyttää hiukan tylsälle. Ehkäpä siihen voisi vielä sipaista muutamat valuma efektit (esim. AK:n streaking Grime) sekä luukkujen ympäristöön ja lokarien reunoihin pieniä chippejä ja naarmuja?
Mukavan lämminhenkinen tunnelma tilanteesta huolimatta :-)

Näin tämän työn keskeneräisenä perjantaina ja siitä on muuttunut paljon edukseen.

Maasto on onnistunut todella hyvin ja värit sointuvat hyvin yhteen. "Politrukin" siniset housut ja vaaleanvihreä pensas esimerkiksi..

Ehkä pienempi vesinoro olisi riittänyt saappasta valumaan? Nyt sieltä näyttäisi tulevan kunnon tsunami paineella :-)

Tänä vuonna on suomipojilla hyvät työt Euromilitaireen :-) Menestystä voi ehkä varovaisesti toivoa…
Idea toimii!

Alusta onnnistui hyvin. Tuosta "vesiputouksesta" samaa mieltä Petrin kanssa :) Vähemmän olisi parempi.
Kosmon ja figujen maalaus ei mielestäni oikein pääse esille kuvissa?
Kiitos kaikille kommenteista. Tein palautteen pohjalta pientä hienosäätöä, ja muutin saappaasta tulevan vesiputouksen "Niagarasta" "Jyrävään" :)

/marko
rhakaleh 18.9.2012 10:07 Vastaa lainauksella
Joo, hyvälle tuulellehan tuosta tulee. Vesi tainnut olla aika kylmää, kun Olgalla tuolleen…?
SS 18.9.2012 10:18 Vastaa lainauksella
Waauuu! Mahtavaa nähdä tällaisia sota-aikaan sijoittuvia hauskempiakin tekeleitä, varsinkin tällaisella huikealla laadulla. Vesielementti tuo vielä ison ylimääräisen lisän!
Mitäs jos tuohon Komson kylkeen sipaisisi vähän jotain vesiefektiä? Samaa voisi levitellä myös saappaisiin.
Tuo rainmarks on ihan ok efekti, mutta mielestäni se ei sovi tässä tapauksessa komson kylkeen. SOrry- näillä mennään :)
Ite en oo käyttäny rainmarksia, mutta se taitaa tosiaan olla enemmänkin kuivuneiden vesivalumien tekoon? Tottahan toki ite päätät millä mennään. :)
Kuola valuu, niinkuin noista sukista vesi. Ja se hajukin tulee nokkaan..Ei maistu iltapalakaan enää. Oksettamaankin alkoi. Paitsi Olga koettaa korjailla oloani. Täydet pojot. Kai nähdään Kuopiossa?
Hähää, hyvä että Komsolle löytyi hyvä koti ja sopiva paikka (jorpakko)
:) :)
Todella hauska, onnistuu kertomaan tarinan erittäin hyvin. Olga on kyllä sen verran muodollisesti pätevä, etten pistä pahakseni lähikuvista ;)
Vähän jäi kummastuttamaan kun komson luukut ovat kiinni, vaikka ``olga`` on kaverinsa kanssa kiivennyt niistä ulos.
Tarmo Hämäläinen kirjoitti:
Vähän jäi kummastuttamaan kun komson luukut ovat kiinni, vaikka ``olga`` on kaverinsa kanssa kiivennyt niistä ulos.
Olga jätti tietenkin Sergein sisään - sanoen: "OOPS, Ai sinnuu Sergei, minkä miulle aikoinaan teit, nyt mie muistankii ja siekii muistat tästä lähin. Vot Sergei, nyt mie mään ja männessäin mäkätän. Valerin kanssa mie alan olemaan. Kunnon mies on Valeri, kun sinnuun vertoo." - ja paiskasi luukut kiinni.
Dio sai hyvälle tuulelle! Suorastaan naureskelemaan. Upeasti toteutettu mainio idis. Vaan on Olgalla mainiot keuhkot!
Pakko olla samaa mieltä edellisten kanssa, tosi hienoa jälkeä! Idea on hyvä ja toteutus vähintäänkin yhtä hyvä. Ei voi moittia millään tavalla, täysin ansaittu Viikon Malli titteli.
ennen 2012 joulua?…
Ennen 2012 joulua, alkuperäinen idea taisi olla ennen 2011 joulua, mutta joskus käy näin :)
Marko Teerioja kirjoitti:
Ennen 2012 joulua, alkuperäinen idea taisi olla ennen 2011 joulua, mutta joskus käy näin :)
Vuosi sinne tai tänne, pääasia että tuo härveli valmistui :)
Juke 9.10.2012 22:55 Vastaa lainauksella
Hei ja onnea komeasta vinjetistä! Ainoa jutska mikä pistää minulla silmään, on tuo veden syvyys heti rannassa. Komsomoletsi on siellä jordaanissa melko pystyssä kulmassa. Se olikin ainoa kohta mistä löydän yhtään mitään nitisemistä. Papukaijamerkkejä satelee…