Pienoismallit.net

Ford Focus RS WRC 2010

Sain vihdoinkin valmiiksi Hirvosen Ford Focuksen. Valmistaja on Simil´r. Mallissa olen käyttänyt Renaissancen tekemää etsi settiä. Malli oli todella työläs tehdä kerta jokaisesta osasta piti hioa valun pärseet pois ja muutenkin osien sopivuus toisiinsa ei kauhean hyvä ollut. Maaleina käytin humbrollin emali maaleja sekä tamiyan akryylimaaleja. Koria varten tuli ostettua simil´r:n valmistamat spray maalit. Mutta taisteluiden jälkeen malli tuli vihdoinkin valmiiksi.

Kommentit

Komea Ford Focus kyllä. Hyvin onnistunut kaikinpuolin, vaikka sarjasta onkin kuulunut hiukan kehnoa palautetta… Tässä on kyllä kaikki kohdillaan maalausta ja decaleita myöten. Ja todella suuri plussa siitä että tätä ei ole säistetty millään tavalla, ralliautotkin ovat joskus uusia.
Sarja tosiaan olisi voinut olla hieman laadukkaampi. Jotenkin jäi sellainen vaikutelma että Similillä olisi tullut kiire saada tämä myyntiin. Mutta hyvänä puolena tässä on Hirvosen sekä Latvalan siirtokuvat mukana. Olet ihan kivasti saanut mallin kasaan, mitä nyt muutama ryppy jäänyt suuriin siirtokuviin. Nuo siirtokuvat ovat melko vaativat asentaa hyvin, mutta mahdollista sekin on. Ovet saattavat myös ajan kuluessa revetä jos mallia kiikuttelee paikasta toiseen kovin ahkerasti, ne kun pääsevät heilumaan vapaasti. Eli laita jotain tueksi ovien alle jos kuljetat mallia esimerkiksi näyttelyihin.
Hienoa nähdä tällainen valmiiksi rakennettuna! Sarjahan on todella hankala saada nippuun siististi, itsellänikin on jäänyt Focus-projekti kaapin perälle odottamaan inspiraatiota.
Oikeastaan tuosta takaviistokuvasta paljastuu suurimmat kitinän aiheet. Haastavat tuollaiset isot siirtokuvat ovat mutta hiustenkuivaajan ja pehmentimen avulla ois varmaan taipunut vieläkin siistimmin. Näyttäisi tuo takasumuvalon siirtokuva uupuvan, jos on mennyt hukkaan, niin mulla on jouten yksi arkki Focuksen siirtokuvia. Antennin lisäys olisi se kuuluisa piste i:n päälle, ja lisäksi voisi tuota apparin puoleisen oven karmin reunaa siistiä.

Kaiken kaikkiaan hieno malli, ja hatun noston arvoinen saavutus saattaa tämä malli nippuun. Olikos Renaissancen etsit sopivuudeltaan hyvää luokkaa?
paavo p. 17.9.2012 11:14 Vastaa lainauksella
Hieno, ja eipä tuossa vikoja näy :-).
Kiitos kommenteista ja vinkeistä. Kieltämättä isoihin siirtokuviin jäi pieniä ryppyjä vaikka kuinka yritti saada kivasti. Muutama harmaa hius kasvoi päähän niitä asennellessa. Kiitos petteri vinkistä. Seuraavaan malliin tarviikin sitten lainata vaimon kaapista hiustenkuivaajaa :) Nämä oli ensimmäiset isot siirtokuvat mitä olen koskaan asentanut. Takasumarit pääs unohtuun kun noita kuvia oli sen verran paljon.

Renaissancen etsit sopivat kyllä hyvin paikoilleen, niiden kanssa ei ollut mitään ongelmaa.
Hieno auto. Mukavaa nähdä välillä puhtaanakin näitä. Ei mitään suurempia vikoja, joten komppailen muita.
paavo p. 19.9.2012 19:30 Vastaa lainauksella
Anssi Luotoharju kirjoitti:
Kieltämättä isoihin siirtokuviin jäi pieniä ryppyjä vaikka kuinka yritti saada kivasti. Muutama harmaa hius kasvoi päähän niitä asennellessa.
Pittäis olla allekirjoittaneella sitte valkoinen tukka ;-)
paavo p. kirjoitti:
Anssi Luotoharju kirjoitti:
Kieltämättä isoihin siirtokuviin jäi pieniä ryppyjä vaikka kuinka yritti saada kivasti. Muutama harmaa hius kasvoi päähän niitä asennellessa.
Pittäis olla allekirjoittaneella sitte valkoinen tukka ;-)
No juu itseasiassa mul oli vaaleat hiukset kun asensin niitä siirtokuvia. Liimausten jälkeen jouduinkin käydä värjäämässä hiukseni mustaksi :D