Pienoismallit.net

Kawasaki Ki-100 - BII "Antton"

Vuoden 1945 lopussa Saksan-Japanin Tyynenmeren Liittouman ilmavoimat otti käyttöönsä Kawasaki Ki-100 BII "Antton" kellukehävittäjiä. Näitä koneita käytettiin taisteluissa USA:n laivasto- ja maihinnousuosastoja vastaan. Anttonien tukikohtina toimivat Tyynenmeren lukuisat trooppiset pikkusaaret.

Helmikuussa 1946 saapuivat Euroopasta ensimmäiset saksalaiset pilotit Japaniin koulutettaviksi Antton-hävittäjien lentäjiksi. Saksalaisten osasto koostui kokonaan SS-järjestön naisista. Näistä lentäjistä muodostui samalla kautta aikain ensimmäinen SS:n alainen lentolaivue.

Tämän pienoismallin esikuvana on koneyksilö, jonka pilottina toimi saksalainen 22-vuotias nuori nainen nimeltä Renate Sauerschnitzell. Renate kuului siis SS-järjestöön ja hänen sotilasarvonsa oli tyypilliseen selkeään SS:n tyyliin Osterhasetruthahnbrumführer. Mainittakoon, että Renate puolen vuoden moitteettoman palveluksen jälkeen ylennettiin Osterhasetruthahnbrumbrumführeriksi. Hänelle myönnettiin myös haljun harmaa rautaristi tammenlehvin & sukkahousuin.

Kaikki natsit siis eivät suinkaan Hiterin kuoleman jälkeen lähteneet Brasiliaan, Argentiinaan, Liisankadulle tai Kuuhun - osa heistä jatkoi taistelua Saksan-Japanin Tyynenmeren Liittoumassa.

Jos joku uskoi tuon ylläolevan tekstin, niin hauskaa joulua sitten vaan.

Siis tällaista kellukekonetta ei ole koskaan ollut olemassakaan. Yhdistelin Hasegawan 1/48 Kawasaki Ki-100 malliin miljoonalaatikon pohjilta kellukkeita - lopputulos näyttää sitten tältä. Siirtokuvat ovat myös miljoonalootan löytöjä.

Malli on maalattu siveltimillä Humbrolin perinteisiä emalimaaleja/lakkoja käyttäen.

Jos joku haluaa niitä ihan oikeita tietoja Japanin armeijan käyttämästä hävittäjästä nimeltä Kawasaki Ki-100, niin tässäpä niitä:

- konetyypin ensilento tapahtui 1.2.1945 ja näitä koneita valmistettiin kaikkiaan 395 kpl
- Mitsubishin ilmajäähdytteisellä moottorilla varustettu Ki-100 oli 330 kg kevyempi kuin edeltäjänsä, nestejäähtytteisellä Kawasakin Ha-40 moottorilla varustettu Ki-61 (Tony).
- aseistuksena koneen nokalla oli 2 x 20 mm moottorin potkurikehän läpi ampuvaa tykkiä ja siivissä 2 x 12.7 mm konekiväärejä.
- koneen siipien kärkiväli oli 12 metriä ja rungon pituus 8m 82cm
- huippunopeus oli 590 km/t n. 6000 metrin korkeudessa
- nousunopeus viiteen kilometriin oli n. 6 minuuttia

Jos kirjoitukseni vitsailuosuus loukkasi natsien tunteita … niin repikää siitä ihan rauhassa.

Kommentit

Taattua ja hyväksi havaittua Raimoa. Eläköön vapaa mallailuaate. Leko on jälleen hyvin tehty kaikin puolin.
Mika Haalahti kirjoitti:
Eläköön vapaa mallailuaate.
Danke Schön!

En tiedä tuntuuko tämä omituiselta, mutta idean tämän mallin toteuttamiseen sain katseltuani mainion Iron Sky leffan. Niin että ei kai ne ihan kaikki natsit sodan jälkeen kuitenkaan Kuuhun lähteneet …

;-)
AJ 14.9.2012 20:12 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Kerrassaan loistava stoorisi piristi taas kerran illan raskaan viikon jälkeen…tosin vaimo ihmettelee, että mitä tuo ukko oikein naureskelee…

Hitsi, hauskat stoorisi ovat paljon parempia kuin Iron Skyn käsikirjoitus, puhumattokoon monesta muustakin leffasta…

Upeita valokuvia ja jälleen loistosuoritus mallin osalta. Tykkään tuosta viimeistelystäsi - hienoa jälkeä.

Ainoa nurina tulee siitä, että onko lekon puikoissa todellakin tarinan Renate-figu vaiko joku miespuolinen korvikefigu?

Huippusuoritus jälleen kerran, Raimo! Parhain terveisin, AJ
Hauskaa pääsiästä! =D

Upeaa jälkeä ja loistava taustatarina!
AJ kirjoitti:
Ainoa nurina tulee siitä, että onko lekon puikoissa todellakin tarinan Renate-figu vaiko joku miespuolinen korvikefigu?
Kyllä se on Renate - kuvat on otettu aikaisin aamulla, eikä tämä nainen ole vielä ehtinyt sutia naamallensa ohjesäännön mukaista SS-meikkiä ;-)
Heikki Lankinen kirjoitti:
Hauskaa pääsiästä! =D
Jaaha - saksankielentaitoinen huomasi tekstiini jemmatun lievän piilovitsin. Das ist Schön.
Eikös kukaan ole kritisoinut natsi sanan käyttämistä Saksalaisista,no vitsi, huikee Raimo-fighter taas sivulla.Kyllä näistä säistetyn pölytetyistä tuntee rakentajansa.Hieno malli.Millä konstilla nuo hakaristit toteutit,kiinnostaa ?
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Eikös kukaan ole kritisoinut natsi sanan käyttämistä Saksalaisista,no vitsi, Millä konstilla nuo hakaristit toteutit,kiinnostaa ?
Nii mutku minä nimenomaan tarkoitin tuossa tekstissäni SS-järjestön natseja - en saksalaisia varsinaisesti. Natsejahan oli (on) monessa mussakin maassa kuin vain Saksassa. Ja koska tässä on varta vasten kyse natseista, niin sen takia valitsin tunnuksiksi nuo hakaristit Luftwaffen palkkiristien sijaan.

Valkoiset hakaristit ovat siis siirtokuvia - samoin kuin nuo valkoreunaiset punaiset Japanin "lihapullat". Kiinnitin ensin Japanin tunnukset mallin pintaan ja sitten niiden päälle nuo hakaristit - ihan siis perinteisellä siirtokuvien kiinnittämissysteemillä veden avulla. Melko kauan joutui kyllä tonkimaan siirtokuvien miljoonalootaa ennenkuin sopivankokoiset hakaristit ja punaiset pallukat löytyivät.
AJ 15.9.2012 14:00 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,
Raimo Leino kirjoitti:
Kyllä se on Renate - kuvat on otettu aikaisin aamulla, eikä tämä nainen ole vielä ehtinyt sutia naamallensa ohjesäännön mukaista SS-meikkiä ;-)
Ok, tämähän selventää heti sen miksi Renate näyttää niin "kotkamaiselta";-)

Parhain terveisin, AJ
Kiitos Raimo hyvästä vastauksesta ja myös siirtari tekniikan opista,mielenkiintoista.Puoli leikilläni esitin tuon natsi kysymykseni.Malli taas on myös humoristinen,mutta totisen hyvä toteutus.
Moi Raimo,
Luovaa hulluutta! Tosi hyvä tarina ja lentsikan toteutus. Mun mielestä täydellinen kokonaisuus.
Kun sais vaan nämä ilon kyyneleet loppumaan… :)
Pisteet puhukoot puolestani.
t: Kartsa
Antti V 17.9.2012 23:21 Vastaa lainauksella
Hei Raimo,
Tässä mallissa minuun teki erityisen vaikutuksen maalaustyö. Maalin haalistuminen näyttää erittäin todentuntuiselta. Vietin pari tuntia googletellen maalin haalistumis efektiä, ja tekniikoita, mutta en oikein löytänyt sitä mitä etsin. Monessa paikassa sanottiin että efekti on vaikea toteuttaa, yleensä se tehdään ruiskulla ja ne tutorialit mitä löysin eivät vastanneet sinun työn tasoa. Voisitko kertoa omasta tekniikasta? Mikä on värien järjestys, työvälineet ja mitä muuta siihen liittyykin. Itse asiassa tästä saisi hyvän kirjoituksen, kuvilla höystettynä ;)