Pienoismallit.net

Fairchild A-10A"Warthog"

Yritys saada vanhempia malleja pois kaapista johti tämän possun työstämiseen…

Malli tarttui mukaan lähetykseen nettihuutokaupasta huokeaan hintaan, ja mukaan sai vielä syövyteosia Tsekkoslovakialaiselta firmalta vuodelta 1992. Arkki tosin oli aika paksua tavaraa, toisin kuin firman nykyiset tekeleet ;)

Rakennussarja itsessään on vuodelta 1988 joten mistään uutukaisuudesta ei ole kyse.

Etsiarkilta käytin osasia mm. ohjaamon mittaritauluun, sekä sivukonsoleihin, kuomun sisäpuoleen, HUD-näyttöön, ja yhteen antenniin.

Vaikka muovimalli itsessään on ihan kohtuullinen rakennettava, ovat jotkin osat aikamoisia "klönttejä" joten tarkkuuskaan ei ole tämän päivän hienouksien tasolla.

Sivulla oleva luukku/laatikko joka kätkee sisäänsä teleskooppi-tikkaat on mm. kuvattu mallissa peilikuvana todellisuuteen nähden joten sen poiston ja uudelleen askartelun otin normi-kokoamiseen lisämausteeksi.
Eduardin arkilla oli myös taiteltava versio korvaamaan tuo "kotelo" mutta soviteongelmat laskutelinekuilun päälle asettuvan ohjaamo-kaukalon kanssa olivat sellaisia että tein lopulta "kotelon" styreenilevystä tehdyllä hieman etsiosaa matalampana jolloin osaset menivät paikoilleen. Tikkaat itsessään olivat sarjassa aikuisen miehen reiden paksuusluokkaa joten uudet tikkaat tein venytetyistä valurangoista ja askelmat styreenisuikaleesta.

Lentäjän istuin on Verlindenin ja vyöt maskiteippiä eduardin soljilla. Etulaskutelineen kaksi lamppua saivat heijastimiksi ja linsseiksi pienet muoviset rakennekynsiin tarkoitetut "timantit" halkaisijaltaan n. 1mm.

Merkinnät ovat mallisarjan omat jotka ovat Usa:n Ilmavoimien reservin 917-lentueen joka lakkautettiin tammikuussa 2011. Se toimi Barksdalen lentotukikohdassa Louisianassa. Lakkauttamisen jälkeen lentueen B-52 pommikoneet siirrettiin uudelleen aktivoituun 307th Bomb Wing:iin ja A-10-koneet 917th Fighter Wing:iin.

Merkinnät itsessään ovat suurpiirteiset ja vanhojen Academyn siirtokuvien tavoin "aika surkeat tarttumaan pintaan ilman hopeointi-ongelmia." Microsol ja Tamiyan vihreäkorkkinen nesteliima asettivat ne mukavaisesti aloilleen.

Maalauspuoli pensselillä.

Kommentit

Luulin katselleeni ruiskumaalattua hoggia,onpa hieno.Löytyy itseltäkin Academyn vastaava.Asiallisen siistiä valua nämä sarjat.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Luulin katselleeni ruiskumaalattua hoggia,
Niin luulin minäkin. Miten olet toteuttanut tuon maalipinnan haalistuneet kohdat? Olit miten hyvänsä, niin hienoa työtä mielestäni.

Muuten, muistan kun joskus vuonna dinosaurus, kun hankin itselleni ekan kerran A-10 koneen mallisarjan, niin hermostuin pahan kerran laatikon sisältöä tutkiessani - ihmettelin että miten sarjan valmistaja on mennyt töppäilemään ja sijoittamaan nokan laskutelineen aivan "vituralleen" - se kun oli sijoitettu sivuun rungon keskilinjasta. Noh, niinhän sen piti ihan oikeasti ollakin - näytti vaan omituiselta, kun en konetyyppiä silloin vielä kunnolla tuntenut.
Raimo Leino kirjoitti:
Miten olet toteuttanut tuon maalipinnan haalistuneet kohdat?
Haalistumat olen tehnyt hentoisesti kuivasivelemällä paneeleiden keskiosia, ja loppuvaiheessa tasoittamalla efektiä pastellijauheella.