Pienoismallit.net

M8 Howitzer Motor Carriage

eli HMC

Erilaisten pintakäsittelytekniikoiden kokeilu jatkuu. Tässä testattavana olivat öljyvärit eli ns. dot-filtteröinti. Oli vähän epäselvää, pitäisikö öljyvärit levitellä ennen vai jälkeen välilakkauksen. Halusin myös siirtokuviin kulahtaneisuutta, joten öljyt tulivat nyt lakan ja siirtokuvien päälle. Kirkas lakka tietenkin siirtokuvien hopeoinnin välttämiseksi.

Öljyvärit jättivät mallin jotenkin tahmeaksi, ja seuraavat litkut eli AK:n erilaiset valumat purivat kiinni ei niin totutusti. Ensi kerralla öljyt tulevatkin ehkä jo ensimmäisen lakkakerroksen alle, jonka jälkeen litkujen pitäisi juosta normaalisti rakoihin ja koloihin. Mene tiedä.

Kokeilukappaleena oli hyllystä kaivettu Tamiyan varhaista tuotantoa oleva M8-telavehjes, jollainen on kuljettanut 75-millistä haupitsia toisessa maailmansodassa vähän joka rintamalla. Mallin esikuva sijoittunee Eurooppaan.

Perinne-Tamiyoiden tapaan sarja oli yksinkertainen ja ongelmaton kasattava suoraan laatikosta. Malli on alunperin tarkoitettu leluksi, sillä paristoille on paikkansa rungon sisällä. Motorisointia tämä setti ei kuitenkaan tarjonnut.

Maaleina Tamiyan tuotteita useammasta purkista. Pölyä ja kuraa samoin useammasta AK:n purkista.

Kommentit

Todella näyttävä malli. Pölytykset jne realistiset. Saa nähdä koska AFV Club tuo oman M8 markkinoille. On luvattu jo vuosia.
Pintakäsittely kokeiluthan on onnistuneet mainiosti. Aidon oloisilta näyttää nuo pölyt ja kurat. Tää onkin hieman vähemmän mallinnettu tankki.
Petri Lyy 12.9.2012 21:46 Vastaa lainauksella
Mikalle ja Paavolle kiitokset sanallisesta kommentoinnista. Kovin on ollut hiljaista mielestäni koko palstalla viime aikoina. Tosin itsekään en ole likikään kaikkia vaunumalleja kommentoinut saati sitten muita. Syysväsymystä ehkä?

Juu, ei ole kovin monia M8:eja näkynyt. Vaan eipä tuo Tamiyan sarja niin erityinen ole. Halpa maalausalusta kuitenkin :)
AJ 13.9.2012 00:09 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Komppaan Mika H:n ja Paavo V:n kehuja. Kyllähän tämä M8 Howitzer MC on hienosti onnistunut. Enpä muista minäkään nähneeni montaakaan M8 HMC:tä, mistähän moinen johtuu - ilmeisesti M8 HMC ei ole kovin tunnettu.

Realistinen vaunu maalauksineen ja viimeistelyineen - hieno kokonaisuus! Parhain terveisin, AJ
SS 13.9.2012 13:41 Vastaa lainauksella
Moikka Petri, en ole pariin kolmeen kuukauteen täällä ehtinuyt pahemmin käymään, ja sillä välillä on näköjään sinulta tullut monta upeaa "teosta". :)

Itse en liikaa noista pintakäsittelytekniikoista tajua, mutta tsiisus että tässä muutenkin mielenkiintoisessa vaunussa käsittelyt toimivat mahtavasti ja dekalit näyttävät todella aidoilta.
Petri Lyy 13.9.2012 15:41 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommentoimisesta, AJ ja SS!

M8 HMC on tähän mittakaavaan saatavana vain tänä Tamiyan sarjana. Mallin leluhistoria saattaa kääntää kiinnostuksen toisaalle, ehkä turhaan. Malli tuli hankittua alennusmyynnistä Sulo Vilenin tyyliin enempiä miettimättä, kun halvalla sai.