Pienoismallit.net

F.M.A IA 58 Pucara

Andien lentävä linnoitus Falkland/Malvina saarilla 1982

Fuerza Miltaria Argentiinan IA 58 Pucara kone on Argentiinalaisten omaa tuotantoa.Sotilaskone luokituksessa IA-58 on n.s COIN-aircraft eli, close air support,reconnaissance and counter-insurgency leko.Tuon sana hirviön voisi kääntää vapaasti vaikka taistelu hekon ja stormovikin yhdistelmäksi.Pucara joka tarkoittaa Quechua intiaanien muinaista Etelä-Amerikassa sijainnutta linnoitusta valittiin koneen nimeksi.
IA 58 ensilento tapahtui vuosien 69/70 vaihteessa ja sarja tuotantoon Pucara koneet tulivat Argentiinassa 74.Pucara koneen huippunopeus 3000 metrissä on noin 500k.m tunnissa.I:A-58 on matalalla hyvin liikehtimis kykyinen ja pääsee ilmaan lyhyiltäkin huono kuntoisilta kiitoradoilta. Kone on varustettu kahdella Ranskalaisella Astazuos potkuri turbiini moottorilla ja kiinteänä aseistuksena on 2 kpl 20 m.m Hispano tykkiä ja 4 kertaa 7,62 m.m kuularuiskua.Ulkopuolisissa ripustimissa voidaan kuljettaa 1500kg erilaista ase kuormaa.Koneen alkuperäinen käyttötarkoitus oli taistelu viidakoissa lymyileviä Guerrilla sissejä y.m "hallituksen vihollisia" vastaan missä hommassa Pucara osoittautuikin varsin tehokkaaksi aseeksi.Argentiinan lisäksi koneita on käytössä ainakin Uruguyaissa ja Sri Lankassa.

Keväällä 82 puhjenneessa Falkland/Malvina saarten sodassa FAA siirsi saarille 24 konetta jotka kaikki menetettiin sodan myötä Voidaankin kai sanoa että,Falkland saarilla Pucara oli väärä kone väärään aikaan väärässä paikassa.Ainut varsinainen menestys saavutettiin kun 2 Pucaraa hyökkäsi RAF:n Westland Scout helikopterin kimppuun ja ampui sen tykki tulella alas.Paluu lennolla tosin toinen koneista eksyi sumussa ja törmäsi vuoreen tuhoutuen.Vain yksi kone menetettiin varsinaisessa ilmataistelussa,muut tuhoutuivat erinäisissä pommituksissa ja kommando iskuissa ja loput jäivät Brittien sotasaaliksi.

Tässä piti olla esillä alunperin Airfixin Falklands 25 Aniversary sarjassa mukana ollut pelkistetty versio(ei resiini eikä syövteosia) S.Hobbyn sarjasta mutta erinäisten vaikeuksien kautta sarja vaihtui S.Hobbyn alkuperäiseen.Kiitokset Martti Kuivalaiselle siitä että, sain vielä tuon alkuperäisen paketoinnin Pucara koneen mallista.S.H:n sarjat ovat aina työläitä ja haasteellisia eikä tämäkään mallikaan tee siinä suhteessa poikkeusta.Dion pohjana on käytetty tavallista maalaus alustaa ja vihreää huopa kangasta.Mitään kasvillisuutta ei ole esillä koska sitä ei juurikaan ollut tuohon aikaan Port Stanleyn kentän ympärillä.
Muovi ja "kumi" ukot ovat Airfixin, Esci/Italerin ja Hasegawan paketeista. Lentokenttä kama on puolestaan Hasegawan Aircraft in action sarjoista ja osin Academyn tuotannosta. Keltaiset pommi y.m. trailerit ja lentokoneen vetorauta ovat Laitisen lekan ja lommon omaa tuotantoa miljoona laatikosta löytyneestä roinasta.
Tämä oli kaikkinensa mielenkiintoinen ja työläs projekti.Nyt minulla on 2 Pucara koneen mallia ,liekö näitä muut rakentaneet?
Olisi mielenkiintoista kuulla myös muiden mahdollisista kokemuksista tästä rakennus sarjasta.Opa L.

Kommentit

Pekka 12.9.2012 17:43 Vastaa lainauksella
Mitäpäs "sudenkuoppia" kyseisessä sarjassa oli? Jostain lukenut, että ainakin kirkkaiden osien sovitteissa oli toivomisen varaa? Sama SH:n malli löytyy hyllystä ja joskus pitäisi se rakentaakin kun on melko mielenkiintonen ja vieläpä hyvännäkönen leko kyseessä. Tosiaan nätin mallin olet saanut tuosta aikaseksi.
Morjens Pekka.Kuomu on tosiaakin liaan pieni runkoon nähden eikä istu takaa kunnolla paikaoilleen.Taka osan saa suht helposti kitattua mutta kuomun reunan sovittamista runkoon kannattaa miettiä pari kertaa.Airfixin sarjan kanssa korjasin tuon kynnys homman mutta se on erittäin iso töinen ja aikaa vievä homma.Malli vaatii myös runsaasti nokka painoa pysyäkseen pyörillään.Itse laitoin painoja myös moottori gondoleihin jotta se riittäisi.Tästä seuraa taas se että pehmeään muoviin valettu nokka teline ei kestä mallin painoa vaan taittuu tai katkeaa hyvin todennäköisesti.Itse rakentelin nokka telineen suurimalta osaltaan metallista.Eka mallissa teline katkesi omia aikojaan yön aikana.
Rungon ja nokan erikoinen osa jako vatii myäs tarkuutaa (ja kittaamista)Itse vahvistin siiven ja korkeus peräsimen liitokset ohuilla metalli tangoilla,tämä lienee kuitenkin enempi maku asia.Potkuri akselin maalaus ohje on myös puuttelinen.Väritys menee moottori gondolista eteen päin seuraavasti :taivaan sininen raita, metallin värinen raita ,valkoinenraita ja metallin värinen alue ennen mustan harmaata potkurin spinneriä.Potkurin lapa on harmaa ja metalin värinen ja kärjessä on keltainen varoitus raita.Lavan tyvessä on mustat vahvike alueet.Kannattaa huomata myös että, moottorit eivät ole toistensa peilikuvia vaan ne ovat symmetriset.
Tässä joitain havintoja sarjasta ja oikeasta koneesta.Toivottavasti näistä on apua.Opa L.
AJ 13.9.2012 00:02 Vastaa lainauksella
Moi Opa, Onnistunut pikkuskaalan dio Pucarasta, tykkään kokonaisuudesta ja erinomaisesta pohjustuksesta. Detaileja diossa piisaa vaikka muille jakaa, kerrassaan upea suoritus noin pienessä 1/72 skaalassa. En oikein usko, että kuvat tekevät oikeutta tälle hienolle diolle; toki kuvat ovat onnistuneet, mutta hienojen yksityiskohtien määrä on huikea - diosi kuuluu kategoriaan tämä pitää nähdä livenä.

Hyvää työtä Opa, dynaaminen dio! Parhain terveisin, AJ
No voihan buenos aires,onpas komia malli.Alusta ja ympäröivä materiaali tekee melko eläväiseksi tämän.Melkein kone hukkuu siihen,mikä ei kuitenkaan haittaa.Itse kone on taidolla kasattu ja maalattu tarkemmin katsoessa.
Kiitokset kommenteista.Opa L.
SS 11.10.2012 13:57 Vastaa lainauksella
Ompas komias kokonaisuus! Tällaisia on aina hieno nähdä.