Pienoismallit.net

Ardennit 1944

SS-Figuuri

Viimeisin valmistunut malli on tällä kertaa 1:10 mittakaavan rintakuva Ardennien 1944 taisteluun osallistuneesta SS-miehestä. Rintakuvan valmistaja on Young miniatures. Tämä on toinen ko. valmistajan busti ja ei voi muuta kuin ihmetellä upeaa hartsivalua ja osien yhteensopivuutta. Busti on maalattu lähes kokonaan Andrean väreillä, lisänä on käytetty Vallejon Model Coloreita sekä AK:n ja MIG:n säistämistuotteita. Metallit ovat Humbrolin metalcotea, joka antaa kyllä uskottavimman metallipinnan nappeihin ja solkiin.

Suuret väripinnat maalasin ruiskulla, mutta muuten rintakuva on siveltimillä maalattu.

Kommentit

ööh tota ei pysty komentoimaa on niin hieno "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kuinkas noi kypärän waffen-ss merkit, maalattu pensellillä vai? noi kannattaisi vaihtaa siirtokuviin.niin se olisi tip top bum.
Figuurit maalataan, kokonaan. Siirtokuvat lasketaan huijaamiseksi. Ei tämän ole tarkoitus olla helppoa.
Kaunis on!

Tankki vielä siihen vierelle niin 5 tähteä napsahtaa samantien! ;D
AJ 11.9.2012 08:39 Vastaa lainauksella
Moi Marko,

Upeaa protyötä; kompaten Marjo R:ää ei voi muuta kuin ihailla ja ihmetellä.

Ilmeisesti tuo Waffen-SS rotsi on viiden värin "Erbsen" camomalllilla oleva M44 asetakki, jota on äärimmäisen vaikeaa toteuttaa realistisen näköiseksi figuissa; olet kuitenkin onnistunyt siinä älyttömän hyvin - kertakaikkiaan loistosuoritus. Olisi kivaa kuulla miten toteutit asetakin ja figun selässä olevan repun suojakankaan maalauksen ja viimeistelyn.

Pakki selässä, käsikranaatit vyössä samoin kuin kypärä, huivi ja repun hihnat solkineen ovat autenttisen realistisen näköisiä. Maalatut merkit kypärässä kruunaavat kokonaisuutta. Figun kasvot ovat myös onnistuneet mielettömän hyvin, ilmekkäät kylmästä palelevat kasvot tuovat mieleeni muutamat aidot kuvat Jean Paul Palludin erinomaisesta kirjasta Battle of the Bulge Then and Now.

Jalusta figulle/bustille on tyylikäs, ainoastaan tekstikyltti puuttuu, mutta lisännet sen varmaan. Figu/bustivalintasi ei ole mikään helppo rasti toteuttaa, mutta olet onnistunut likipitäen täydellisesti; vaikea sanoa mitä parannettavaa enää olisi - erinomainen figu/busti, joka on selkeästi kansainvälistä huipputasoa. Mitäs tässä enää muuta kuin viisi staraa - loistavaa protyötä!

Parhain terveisin, AJ
AJ, kyseessä on todellakin M-44 asetakki, viiden värin DOT naamiokaaviolla. Itse käytin lähteenä Schifferin julkaisemaa "SS naamiopuku raamattua": Camouflage uniforms of the Waffen SS isbn: 0-88740-803-6.

Värien lähtökohtana käytin seuraavaa viittä Vallejo Model Colorin sävyä:

822 german camouflage black brown
825 german camouflage pale brown
833 german camouflage bright green
835 salmon rose
988 khaki

Muita sävyjä on sitten noin n kpl noiden perussävyjen ympäriltä. Peruskaavion maalasin ensin mainituilla ävyillä. Sitten rajasin jokaisen värialueen selkeästi tummemmalla sävyllä. Pisteiden koon kanssa saa olla aika vapaa, sillä kuvissa näkyy hyvin erikokoisia täpliä ja kuvioita. Samoin pukujen yleissävy näyttää vaihdelleen lähes oranssista ruskeaan. Rajaus korostaa kuviota, joka on mielestäni tärkeää, sillä mittakaava asettaa muuten rajoituksia kuvion selkeydelle. Kuviosta voi hyvin helposti tehdä liian monotonisen, jolloin vaate näyttää enemmän likaiselta, kuin naamiokuvioidulta.

Kun kaavio oli maalattu ja varjot sekä huippuvalot saatu paikoilleen, maalasin naamiopuvun päälle 2 hyvin ohutta ruskeaa filtterikerrosta. Tähän käytin hyvin ohennettua beigeä emalimaalia. Filtterit taittoivat yleissävyn ruskeaan ja tasoittivat eri värien sävyeroja. Tämän päälle tein vielä AK:n Striking grime:lla ja Da Vincin efektisiveltimellä "valumajälkiä". Samalla tavalla kuin esim. panssarivaunun kylkeen tehdään valumia. Käsittely teki kankaasta kuluneemman oloisen, joka mielestäni sopi hyvin Ardennien taistelun väsyttämään ulkoasuun.

Telttakangas sai saman käsittelyn. Taistelin pitkään telttakankaan kaavion kanssa, sillä vaikka DOT kaaviolla niitä tehtiin, ne eivät olleet kovin yleisiä. Taistelin pitkään sen kanssa, tekisinkö telttakankaan Oakleaf B -kaavioon, mutta ulkonäkösyistä päädyin kuitenkin DOT kaavioon.

Kiva kuulla, jos olen onnistunut tavoittamaan kylmissään olevan, väsyneen ja taistelussa kuluneen taistelijan ulkoasun. Sitä haettiin ja ainakin itse olen ihan kohtuullisen tyytyväinen lopputulokseen.

Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että maastokaavion tekeminen on todella tuskainen prosessi. Mutta eihän tämän helppoa pitänyt ollakaan. Taso nähdään aikanaan Euromilitairessa :) Kypärän vaakunat ehkä joudun maalamaan vielä väh. 4 kertaa uudelleen :) No onhan tässä vielä 1,5 viikkoa aikaa :)
Todella komea ja eläväinen sopivan tiukka ilme, hienot valot ja varjostukset.
Vakuuttavaa jälkeä Markolta. Tämä pitäisi nähdä livenä.
AJ 12.9.2012 08:41 Vastaa lainauksella
Moi Marko,

Kiitokset tyhjentävästä kuvauksesta camon maalauksesta ja viimeistelystä. Olet onnistunut aivan älyttömän hyvin M44 asetakin maalauksessa ja viimeistelyssä ja kuten itse sanot tuon maastokuvion tekeminen on varmasti ollut tuskainen prosessi - kuvauksesi kertoo mainiosti mitä kaikkia vaiheita sen tekeminen vaatii.

Kyllä onnistuit loistavasti "Erbsen/Erbsenmuster/Pea Dot/Dot 44/Pea Pattern" maastokuvion maalaamisessa ja viimeistelyssä M44 asetakissa ja telttakankaassa - toivottavasti kanssamallarit osaavat arvostaa loistosuoritustasi, sillä tuo kaavio lienee vaikein maastokuvio toteuttaa realistisesti ja sinä olet onnistunut siinä.

Ymmärtääkseni tämä saksalainen "Erbsen/Erbsenmuster/Pea Dot/Dot 44/Pea Pattern" maastokuvio toimi myös pohjana ja esimerkkinä nykyisille digicamomaastokuvioille, jota amerikkalaiset jo noin 1978/80 ensimmäisenä sovelsivat panssaroiduissa ajoneuvoissaan ja jota puolestaan kanadalaiset sovelsivat ensimmäisinä maastoasuissaan noin 1995/96.

Voit olla täysin tyytyväinen taistelijan ulkoasuun, sillä se kuvaa erinomaisesti kylmissään olevaa, väsynyttä ja taistelussa kulunutta taistelijaa; figusi/bustisi on kuin suoraan Battle of the Bulge Then and Now kirjan valokuvista.

Tsemppiä ja onnea Euromilitaireen; hämmästyn suuresti jos figusi/bustisi ei pärjää siellä, sillä kyllä tämä on oikeasti ja selkeästi kansainväliselläkin tasolla huippusuoritus.

Parhain terveisin, AJ

PS Mika H:ta kompaten tämä pitäisi ehdottomasti nähdä livenä.