Pienoismallit.net

Finnish Camping

Koko homma lähti liikkeelle suomalaisesta Hartsisesta Airtrax 2tahti Saabista ja sen kustomoinnista. Olen aina katsellut että Kajakkikaksikon sämpylämäinen muoto suorastaan huutaa pientä kustomointia, joten aloitin mallin rakentamisen tekemällä autoon muutamia muutoksia. Kittasin keulasta pari aukkoa umpeen ja korvasin alkuperäisen maskin etsatulla ritilällä. Lokasuojien muotoa muokasin myös hieman linjakkaammiksi ja takavalot korvasin perinteisillä luotimallisilla jotka itse sorvasin valutangosta. Myös takapilareiden ilmanvaihtoläpät saivat aivan uuden muodon ja takalasin korvasin pienellä ovaalin muotoisella lasilla. Sisustan kuviointia muokkasin myös hieman toisenlaiseksi ja flockasin sieltä täältä. Alusta asti oli selvää että mallille tulee alusta, mutta tuo alusta ja sen sisältö sai kokoajan enemmän sisältöä, joten lopulta tämä olikin jo muuttunut dioraamaksi. Alustan pohja on valmista ruohomattoa jonka trimmasin saksilla vähemmän tasaiseksi. Lisäksi taivuttelin ruohoa kuumalla raudalla sieltä täältä hieman poljetun näköiseksi. Maalasin heinikon vielä useammalla keltaisen ja vihreän sävyllä, jotta siitä tuli hieman aidomman oloinen. Teltan rakensin alumiinifoliosta kuparilangasta tinaamani kehikon päälle ja tuuppasin lopulta teltan kulman nurin. Maalasin teltan varjot ensin mustalla ja sitten maalasin keltaista päälle useammalla sävyasteella ruiskua käyttäen. Teltan sisäpuolen maalasin mattamustalla, koska sieltä oli tarkoitus näkyä vain pari jalkaa tuulessa lepattavasta ovesta. Teltan sisällä on kaksi jalkaa, joista miehen jalka on kotoisin Tamiyan Campus friend setistä. Jouduin veistämään jalasta kengän pois ja muokkaamaan siitä paljaan jalan varpaineen ja shortsin lahkeen jouduin myös poistamaan. Muuten tuo jalka kelpasi sellaisenaan maalaukseen. Miehen jalan takana näkyy heikommin naisen jalka jonka löysin Fujimin Garage & driver setistä. Naisen jalasta jouduin veistämään piikkikorkoisen kengän pois ja katkaisemaan jalan polvesta sekä nilkasta jotta sain ne oikeaan asentoon, loput muodot piti muokata Magic sculpin avulla kuntoon. Maalasin jalat Andrean Flesh paint setillä ja liimasin jalat telttaan siten että molemmat jalat voi nähdä oviaukosta, jonka jälkeen hienosäädin ovea sen verran että sieltä ei paljastu liikaa. Grillin muodot syntyivät poraistukan päälle vedetystä lämmitetystä muovista ja muutenkin grilli on kaikiltaosin itse tehty. Makkarat muokkasin Magic scupista ja maalasin erisävyillä joiden päälle tuli Tamiyan oranssi kuultava lakka ja hieman mattamustaa palaneita kohtia esittämään. Sinappituubi on myös Magic sculpia jonka maalasin punaiseksi ja päälystin itsetekemälläni Turun sinappi etiketillä. Grillihiilipussi on tehty samalla tavalla.

Kommentit

Martti 9.9.2012 18:54 Vastaa lainauksella
Kyllä on mahtava idea ja vielä toteutus. Tässä silmä lepää. Kunnon suomalainen teltta/camping kesä custom saabin kera.. voi että. Ja onhan tuo tunnelmakuva kyllä komia.

Vihannesta ja vettä,(Makkaraa ja olutta) siitä se suomalainen kesä koostuu!
^Komppi edelliselle. Vanhan rokkarin mieltä lämmittä varsinkin noi levyt. Tosin hattuhyllyllä säilytys on liki varma kikka saada ne soittokelvottomaan kuntoon…
Tunnelmaa!
Tää on hieno, eikä livenäkään huomannut läheskään kaikkia juttuja joita tästä löytyy. Hienosti toteutettu kaikin puolin, Saabiin ehkä kiiltävä maalipinta olisi sopinut mielestäni paremmin, mutta tuohan ei muuta sitä että malli on tosi hyvin rakennettu.
Käsittättömän autenttinen kokonaisuus. Autoon kaipaisin hieman pölyä ajamisen jäljeltä.
maxres 9.9.2012 20:56 Vastaa lainauksella
Ihailin tätä Lahdessa ja oli kyllä hieno kokonaisuus. Värimaailma oli iloinen 1960-70-lukujen tyylinen,
jotenkin vähän kellertävän suuntaan sävyt kuten vanhoissa valokuvissa, vaikea selittää mutta tuli hyvä mieli.
Tai mistä minä tiedän kun en ole elänyt 1970-lukua kuin muutaman vuoden josta en juurikaan muista. ;)
Mika Haalahti kirjoitti:
Käsittättömän autenttinen kokonaisuus. Autoon kaipaisin hieman pölyä ajamisen jäljeltä.
Kyljethän on pöllytetty Migin pigmenteillä, vaan tuo väri on paras mahdollinen peittämään normaalivärisen tiepölyn. Korin uudelleen maalaus oli aika lähellä, mutta aika loppui kesken.
Tämä oli hauska projekti kun pitkästä aikaa pääsi itse rakentamaan kaikenlaisia juttuja, eikä ollut etsejä mitä väännellä.
rhakaleh 10.9.2012 09:53 Vastaa lainauksella
Makkarat näyttävät ihan syötäviltä, jopa herkullisilta, mutta kuinkas niille on noin hassusti päässyt käymään? Onneksi nurmikko ei ole kärähtänyt.
Vastaus kaatumiseen lojuu pitkin nurmikkoa löytyvistä tyhjistä ruskeista lasisäiliöistä ;)
rhakaleh 10.9.2012 13:23 Vastaa lainauksella
Voe mahoton!
Hieno dioraama. Komppailen muita ja jään ihailemaan mallia. :)
Todella hieno ja erilainen diorama. Makkarat ja maassa lojuvat tavarat aidonnäköisiä, saabbi rokkaa täysillä ja on todella hienosti customoitu. Lisää tämmöisiä
Petristähän on tullut dioraamamallari. Virkistävän erilainen teos josta huokuu härmä nostalgia; Juhannnus Heinolassa vuonna jotain? :-)

Pieni ja isompi tilpehööri on ensiluokkaisesti mallinnettu. Makkarat ovat tosiaan syötävän hyvän näköisiä. Sinappituubi on myös hyvin aidon näköinen.

Teltassa on just oikeat keltaisen sävyt. Hiukan pienempää ja tiukempaakin ryppyä ja laskosta ehkä sopisi telttakankaaseen. Ruohikossa on mukavasti eri sävyjä, mutta itse en tykkää noista punertavista ruohon korsista joita on aina noissa kaupallisissa siroitteissa/matoissa mukana.

Tälläisessä työssä on vaarana että tavaraa tulee laitettua liikaa ympärille, mutta nyt on minusta juuri sopivasti. Sultan paketti olisi kyllä teltan suulle vielä sopinut ;-)

Oikeat levytkin olet takaikkunalle valinnut…
hyvä idea ja toteitus.. peukkua tulee..
Hieno. Makkarat näyttää todellakin makkaroilta, ja tunnelma on sopivan kansallisromanttinen; nestetäytteiselle peräpuikkosaabin miehistölle kun tulee kiire ilmasuojaan, jää siinä helposti hitaampi pallogrilli jalkoihin.:)
SS 14.9.2012 10:34 Vastaa lainauksella
Mahtavaa! Tämä lunasti välittömästi paikkansa allekirjoittaneen sydämessä. Melkoinen "trip to memory lane". :)

…onko tuo keskimmäinen LP Crazy Cavania?
SS kirjoitti:
Mahtavaa! Tämä lunasti välittömästi paikkansa allekirjoittaneen sydämessä. Melkoinen "trip to memory lane". :)

…onko tuo keskimmäinen LP Crazy Cavania?
Hattuhyllyn levyt vasemmalta Stray Cats - Rant n Rave, Matchbox - Midnite Dynamos, Hurriganes - Roadrunner sekä takapenkillä vielä Elvis - Spinout takakansi.