Pienoismallit.net

Volvo fh 12 420 säiliöyhdistelmä

Tein mallin syntymäpäivälahjaksi henkilölle, joka on 1998 saanut Haanpään säiliöliikenteellä työskennellessään ko. mallin esikuvan ajokikseen uutena. Perävaunu on käytäänössä rakennettu kokonaan itse, pyörät ja akselit napoineen on ainoastaan tilattu valmiina, auton hytti, jota on sisältä muutettu lattiakorkeuden ja selkänojien osalta on Emekiltä, muu auto ja säiliö on taas omaa tuotantoa.

Kommentit

Varsin hienoa työtä.

Kovasti kiinnostaisi, että mistä materiaalista säiliö on tehty? Onko se alumiiniohutlevyä vai jotain ihan muuta? Kiiltelee kovin nätisti. Jonkun mielestä ehkä liiankin nätisti, mutta tilaustöissä asiakkaan tyytyväisyys ratkaisee aina. Oliko rekkari silloin muinoin sama kuin mallissa? ;)

Oiskohan millään ilveellä saanut noihin umpioiden sisälle kiiltopintaa? Kovin mustan näköiset tällä hetkellä.
Säiliöt ovat kyllä todella hienot!

Jatka ihmeessä mallien rakentelua.
maxres 3.9.2012 21:07 Vastaa lainauksella
Johan on komea yhdistelmä! Katsoisi mielellään isompiakin kuvia. :)

Smäkisen kanssa olen samaa mieltä noista umpioista, eivät istu muuten niin aidonnäköiseen autoon.

Komea malli!
On pirun komia "putki". Kiiltokin on kohillaan.
On kyllä siisti Volvo. Ei voi haukkua, no ehkä etuvalot voisivat tosiaan olla vähän kirkkaammat mutta muuten on kyllä tosi hieno. Etenkin nuo säiliöt kiiltelevät komeasti.
maxres 4.9.2012 09:00 Vastaa lainauksella
Kyllähän nuo etuvalot kiiltää/ovat kirkkaat, ovat tuossa EMEKin mallissa kromiteippiä kuten TÄSSÄ.

Heijastavat vain kuvissa ilmeisesti jotain tummaa. Eli korjaan sen verran kommenttiani, että minua ei
häiritse umpioiden tummuus vaan umpioiden lelumaisuus muuten niin komeassa kokonaisuudessa.
Itsekin toki käytän EMEKin materiaalia ja silloin yritän jotain noihin teippilamppuihin kikkailla. ;)
Kiitos kommenteista, tosiaan nyt kun asiaa ajattelee valoihin olisi voinunna jotain kehitellä. Säiliöt on muoviputkea, pinnoitettu kromiteipillä, mitä saa mainosteippivirmoista, makso satasen neliö, vetäjässä päädyt askarreltu päätyprofiilin mallisia muovisuikaleita liimaamalla pystyyn ympyrän muotoon pyöreän muovilevyn päälle ja täyttämällä raot pakkelilla, perävaunun päädyt valettu kipsistä. Rekkari on ollu esikuvassa sama ja kun piti tehä uutta vastaava ni ei tullu lyötyä lommoja säiliöihin..
Nostalgiaryöppy- vuonna 2001 sain Haanpäällä ollessani työkalukseni käytännössä samanlaisen yhdistelmän. Ja koska väitän muistavani miltä Hoburin tekemä säiliöputki näyttää, voin sanoa, että juuri tältä! Hieno yhdistelmä, varusteet maadoituskaapelikeloja myöten just niinkun pitää ja ADR- merkinnät oikein niin peroksidin kuin peretikkahapon kohdalla. Valoumpiot kun olisi kirkkaat niin täydet pisteet pamauttaisin tälle ja heti. Lommoja pönttöihin ei saa kuin ammattitaidottomat.:) Piru kun en muista, mikä oli tämän CCN:n järjestysnumero ja kenen kuittiajokki tämä oli? Oulun autoja kuitenkin?
Juu, peretikkahapon merkintä on nykyisin erilainen, lipuke punakeltainen ja lisäksi ympäristöllevaarallinen lipuke. Mutta vuonna -98 juuri noin. Auton numero oli 91. Niin kyllä, Oulun autoja.