Pienoismallit.net

VK 4502 (H) H

Berlin Stray Cat

Morjens!

Uusin mallini on puolikuvitteellinen VK4502 (P)H protovaunu päivitettynä (H) malliksi 88/ L100 pääaseella varustetulla E-75 tornilla ja tehokkaammalla moottori/voimansiirtopaketilla. Näitä vaunuja käytettiin Berliinin puolustamiseen keväällä 1946 ja ne jätettiin reservivaunuiksi pääkaupunkiin taistelujen siirryttyä kauemmaksi itään, vai oliko se länteen…?? ;-)

Malli oli mukava kesärakentelukohde, mutta paikalliset n +40C lämpötilat pikkuisen tekivät kiusaa maalausvaiheessa. Varsinkin chippailu oli tuskaa kun maali kuivui siveltimeen…

Mallissa on Hobbybossin runko ja DMLn torni höystettynä RBn aluputkella. Telat on tavan mukaan Friukkarit.

Kuraushommeleissa käytin uutta vesiohenteista Easy Mudia, mieletön aine! Suoraa purkista saa mutakökköä ja tarpeeksi ohentamalla siitä sai tehtyä pölywashitkin.

Kaikki kritiikki ja kommentit on tervetulleita.

Mallailuterveisin,
Jari

Kommentit

Tatu H 29.8.2012 10:25 Vastaa lainauksella
Komea, edustaa melkoisesti MIG-koulukuntaa viimeistelyssään; tiukkoja kontrasteja chippien lähettyvillä, säistäminen tyylissään ja määrässään jne. Ei hätää kuitenkaan, kyllä tästä sun kädenjäljen huomaa. :)

Kivasti toimii vastaväri-efekti punaisen ja vihreän välillä ja tekee aika harmoonisen kokonaisuuden värimaailmansa puolesta. Kura näyttää erinomaiselta (huhujen mukaan tuota easy-mud kamaa saa pian Suomestakin). Chippailut eivät täysin allekirjoittaneeseen uppoa: määrällisesti ja sijainnellisesti ne on Ok, mutta liian tiukka kontrasti pohjaväriin saa ne näyttämään ehkä joltain muulta.

Parempi mielestäni, kuin edeltänyt T-55. Kokonaisuus ratkaisee.
Upea vaunu!

Ajatuksena tulee heti, että jos tuohon koskee on sormet yltäpäältä öljyssä ja liassa! Minusta se on ainoastaan hyvä, koska silloin vaunun likainen/rähjäinen vanhentaminen on onnistunut ja malli kuvaa hyvin eri olosuhteiden/tilanteiden vaikutuksia!

Camo on myös erittäin onnistunut ja mielikuvituksellisen räikeä! Jos sota olisi jatkunut vielä 1946, herää kysymys, että miksipäs ei!

Kaikinpuolin onnistunut malli!

Kysynpä vielä, että onko kellään tiedossa jotakin sivustoa, missä on esillä erilaisia Saksa WWII camoja vaunuihin? Joko realistisia tai suunnitteilla olleita! Itsellä olisi camolle tarvetta "what if" saksalaiselle vaunumallille.

T.Waltter
Terve Tatu ja Waltter!

Mukava että camo ja värit miellyttää teitäkin, mulla oli meinaan toinenkin vaihtoehto mielessä mutta tuo kokonaisuus voitti!

Chippailu jakaa aina mielipiteitä, nyt tässä on tämä versio. Teknisesti se oli normaalia haastavampi homma niinkuin aiemmin esittelyssä viittasinkin. Sävyjen haku taas on oma juttunsa, vähän niinkuin polku joka pitää vaan kulkea.

Ideoita hain googlettelemalla esim VK4502. Jostain löytyi veikeitä WH tyylisiä värityksiä/camoja jostain pelistä…

Kiitos kommenteista herroille.

Mallailuterveisin,
Jari
No nyt. Tälläiset projektit osuu ja uppoaa tänne, ja omaan silmään tuo chippailukin sopii täydellisesti. Hieno!
Kiitos Tomi! VK oli hauskanen välipala ja samalla mukava testipenkki muutamille tekniikkahommille.

Jari
Hmm… Ehkä tuonne Berliinin kaduille sopisi paremmin joku tumman harmaa camo lisäksi siitä tulisi sellainen synkkä tunnelma. No, sinänsä camon oikeellisuudestahan ei voida kiistellä :)

Tästähän sitten on hyvä jatkaa.
Morjens Jaakko!

Kiitos kommenteista. Harmaa oli mielessä mullakin, juuri em syistä, mutta tämä vei voiton. Tällä kertaa.

Jari
Tuo on varmaan tarkotettu laitettavaksi torille asemiin tuon pitkän putken takia. Vois olla aika hankala torni kääntymään kapeimmilla kaduilla:) Pintakäsittely huippua.
Uskomattoman hieno kokonaisuus, vanhennukset kurat ja pölyt huippua. Chipit on just eikä melkein, paljon todella hienoja yksityiskohtia. Pyörännapojen rasvatahrat, öljyläikät ym. hieno
Kyllä on jälleen taattua laatua Jarilta! Omaan silmään camo on juuri hyvä samoin kuin sävyerot ja chippaukset ym. Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuo easy mud, toivottavasti saa myös Suomesta jossain vaiheessa. Siitähän voisi tehdä jonkunlaisen käyttöartikkelin tänne vai onko kuinka iisiä käyttää?

Hienoa työtä jälleen, alusta voisi nostaa vielä pisteitä? Varmasti saisit siitäkin loistavan! :)
AJ 1.9.2012 11:19 Vastaa lainauksella
Moi Jari,

Mielenkiintoinen what if-vaunu mielenkiintoisella camolla - camo muistuttaa joidenkin Afrikan mantereen vaunucamoja 1960-80-luvuilla. Komppaan yllä olevia; erinomaista laatutyötäsi, joka toimii kaikin puolin mainiosti what if-vaunussasi. Mitäs tässä enää lisäämään - huipputyötä! Parhain terveisin, AJ
Terve!

Kiitos Paavo, Jarno, Petri ja AJ kommenteista!

Paavo, jotain tuommoista kans mietin. Mun mielestä tossa Hinten mallissa vois hyvin toimia toi pitkä putki kun torni on kerran takana.

Jarno, kiva kun tykkäät. Helppo kesämalli muuttui projektin aikana melko työlääksi, mutta niinhän se aina tuppaa käymään…

Petri, teen Easy Mudista jossain vaiheessa artikkelin. Käyttö on nimensä mukaisesti helppoa, mutta vaatii omat niksinsä.

AJ, sain kaverilta jollain 3D ohjelmalla tehdyn kuvan tosta camosta ja pakko se oli koittaa toteuttaa. Sopii kyllä tohon pakettiin vallan mainiosti. Tahtoo kuulla lisää noista Afrikan kamoista…

mallailuterveisin,
Jari
AJ 3.9.2012 08:22 Vastaa lainauksella
Moi Jari,

Samantyylistä ja -väristä camoa oli Tansanian, Angolan, Zimbabwen (Rhodesia), Biafran ja molempien Kongojen eli Kongon demokraattisen tasavallan (Kinshasan Kongo eli Zaire) ja Kongon tasavallan (Brazzavillen Kongo) sekä osittain myös Kenian ja Sambian panssareissa ja panssariajoneuvoissa.

Angolassa, Rhodesiassa, Biafrassa ja Kongoissa käytiin melkoisia kähyjä 1960-80 luvuilla ja jäänteitä erikoisien camojen vaikutuksesta näkyy yhä mm. Tansanian, Angolan ja Zimbabwen nykyisissä panssaroiduissa maakalustoissa.

Parhain terveisin, AJ
Petri Jaatinen kirjoitti:
Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuo easy mud, toivottavasti saa myös Suomesta jossain vaiheessa.
Combat Modelsille tulossa myyntiin syksyn aikana.
Esko Koskinen kirjoitti:
Petri Jaatinen kirjoitti:
Vaikuttaa mielenkiintoiselta tuo easy mud, toivottavasti saa myös Suomesta jossain vaiheessa.
Combat Modelsille tulossa myyntiin syksyn aikana.
no niimpä näkyy, hyvä homma! Pitää kyllä testata jos ei ole hinnalla pilattu.
Harvemmin tulee tankeille arvostelupojoja annettua mutta tälle oli jo pakko, aivan loistavaa säistystä/vanhennusta.
Esko Koskinen kirjoitti:
Combat Modelsille tulossa myyntiin syksyn aikana.
Tuotteet saatavilla
Tämmöiseen törmäsin!

www.network54.com/Forum/110741/message/1315687510/E-75+with+10-5cm+-+L68+KwK

Vaunussa näyttää olevan melko samanlainen "camo", ja sama rakaisu, että kannen värit eroavat kyljistä olemalla yksiväriset. Myös kaikki chipit, kuraukset ja jopa rakennusvaiheen ajalta oleva kuva, muistuttuvat melkosiesti toisiaan. :D

Tuntuu, kuin mallit olisivat olleet samassa "what if"-taistelussa!
PERKULSE,kyllä on makea taistelut nähnyt what if vaunu,sopivasti osumia ja tosi kulahtaneen näköinen.
Tuolle antaisin jos olisi täällä,viisi rautaristin ritariristiä briljantien kera ja ison tynnyrin beck olutta+ metwursti makkaraa.Unohtamatta mallarien ikuista rukousta.OLISIKO MAHDOLLISESTI Ola Olinin WHAT IF vaunu.
eerik oksanen kirjoitti:
Tuolle antaisin jos olisi täällä,viisi rautaristin ritariristiä briljantien kera ja ison tynnyrin beck olutta+ metwursti makkaraa.Unohtamatta mallarien ikuista rukousta.
Pahoittelen että haukuin Raimo Leinon ja hänen faniklubinsa juttuja vähä-älyisiksi. Eerikin tajunnanvirtaan verrattuna ne ovat erittäin älyllisiä. Pyydän siis anteeksi. Eerikiltä pitää kyllä kysyä että onko sinulla lääkitys ihan kunnossa tai onko edunvalvoja lomalla?
Noh noh, Eerikhän on yksi parhaimmista palstapersoonallisuuksista ja ymmärtää ettei tämä harrastus ole kuolemanvakava asia.