Pienoismallit.net

Norwegian B737-300 LN-KKR

Arkinen työjuhta Dacon sarjasta

Daco/Skylinen rakennussarja Boeing 737-300 -koneesta voi olla vähän harvinaisempi ja Lima Novemberin tarvikesiirtokuvat samoin vähän tuntemattomampia "suurelle yleisölle", mutta lopputulos eli malli Norwegian Air Shuttlen B737:stä on niin arkinen näky että Suomessa ainakaan ei tarvitse kentän laidalla kauaa päivystää kun tuollaisen jo näkee. Nykyään tänne lentävä kalusto on tosin jo uudempia 737-800-koneita mutta silloin tällöin saattaa vielä bongata myös näitä vanhempia -300-sarjalaisia, kuten esim. tämä LN-KKY
www.pienoismallit.net/galleria/referenssi_7829/

Siviilikoneiden rakentelussa on vähän samanlaista henkeä kuin automalleissa: harvinaisuuksia tai erikoismaalauksia löytyy rakennussarjoina helposti, mutta jos haluaa rakentaa tavallisen arkiauton tai matkustajakoneen niin heti on jo vaikeampaa. Dacon 737-sarjatkin alkavat olla valmistajalta loppuunmyytyjä ja uusista painoksista ei ole tietoa mutta onneksi Revellin 737-800 on vielä tuotannossa.

Daco/Skyline saattaa olla tarkin ja paras sarja Boeingin 737-koneista mutta itselleni tästä tuli ikuisuusprojekti jonka valmistuminen oli vaakalaudalla useammankin kerran. Ongelma oli lähinnä siinä, että detaljien ja osien muotoilussa oltiin paikoin mielestäni muovin ominaisuuksien ja rajojen väärällä puolella: pidän kyllä siitä että asiat ovat mittakaavan mukaisia mutta rakentelukin pitäisi olla vielä mahdollista. Valurangoista olisi ensiksikin pitänyt irroittaa ehjänä milli kertaa kaksi -kokoisia muoviosia, olla hukkaamatta niitä työpöydälle ja liimata ne oikein päin oikeaan paikkaan mallissa. Okei, eihän kaikkia osia ole pakko käyttää jos ei halua mutta haluaisin silti esim. laskutelineet jotka kestävät mallin painon ja joiden kokoamiseen ei tarvita aivokirurgin näppäryyttä ja neljää kättä.

Onneksi EnVainOsaa-osaston lisäksi tuli mukavia yllätyksiä kuten hienosti mietityt moottorit ja lähes täydelliset siipisovitteet. Silti rakentelu oli paikoin hermoille käypää kun hyvät jaksot tyssäsivät aina johonkin detaljin tai ongelman ratkaisemiseen jolloin tuntui että eihän tästä tule mitään.

Valmiiksi tämä piti kuitenkin saada kun tarvikesiirtokuvatkin oli jo hankittu, ja onneksi siirtokuvien laittoon päästyä alkoi jo helpottaa. Lima November oli ainakin tämän arkin painattanut Cartographilla Italiassa joten työskentely oli täysin samanlaista kuin minkä tahansa laadukkaan silkkipainoarkin kanssa. Sopivuus malliin oli hyvä, hienona yksityiskohtana matkustamon ovet ja ohjaamoikkunat tulivat sekä Minicraftin että Dacon versioina. Arkilla oli myös Norjan 'Diilin' Kandidatenin erikoisteippaukset keväältä 2005, mutta näitä en halunnut malliini.

Onhan se ihan esikuvansa näköinen ja lopuksi voi sanoa että kannatti rakentaa, mutta totuus on että hauskempaa mulla on noiden vanhojen Airfixien kanssa ollut vaikka lopputuloskaan ei olisi aina niin loistokas. Ja enää en valita niin herkästi että jotkut nippelit on ulkona mittakaavasta, siihen on yleensä aina joku syy…

Kommentit

Harvinaisen kaunis kone, rakennettu hienosti. Maalaus on todella siisti ja huolella tehty, siirtokuvia myöten. Todella komeaa katseltavaa ja työtä, ehkä pätkä kiitorataa toisi mukavan lisän.
-----
Tally-ho 26.8.2012 21:28 Vastaa lainauksella
Hienoa työtä taas, Wade. Kone on kaunis kuin karamelli. Itse lensin Norwegianin upouudella Boeing 737-800:lla Málagaan ja Ouluun heinäkuussa. Koneessa oli mm. wingletit ja internet wifi. Yhtiön koneita oli useita niin Hki-Vantaalla kuin Málagassakin. Taitaa olla aika kova kilpailija kansalliselle lentoyhtiöllemme. Ymmärtääkseni Lima Novemberillä on myös dekaalit uusiin malleihinkin pyrstöön maalattuine kuuluisuuksineenkin.
Tally-ho kirjoitti:
Hienoa työtä taas, Wade. Kone on kaunis kuin karamelli. Itse lensin Norwegianin upouudella Boeing 737-800:lla Málagaan ja Ouluun heinäkuussa. Koneessa oli mm. wingletit ja internet wifi. Yhtiön koneita oli useita niin Hki-Vantaalla kuin Málagassakin. Taitaa olla aika kova kilpailija kansalliselle lentoyhtiöllemme. Ymmärtääkseni Lima Novemberillä on myös dekaalit uusiin malleihinkin pyrstöön maalattuine kuuluisuuksineenkin.
Erittäin nätti malli tosiaan.Viime kesänä heitin siskon miehen Helsinki-Vantaalle kun lensi tällaisella Tukholmaan,itse en ole olllut 737;an kyydissä.Kyllä Norwegian on aika kova kilpailija meille,euroopan suurimpana lento yhtiönä ja äskettäin uusinut laivastonsa euroopan suurimmalla raha summalla.
NL 27.8.2012 14:16 Vastaa lainauksella
Hyvä kuvakulma ekassa kuvassa. Äkkiä vilkaistuna näytti oikealta koneelta. Ovatko nuo koneen etuosassa olevat ikkunat vinossa vai hämääkö punaisen ja valkoisen raja?
wade 27.8.2012 15:22 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteista!

jarno: pätkä kiitorataa on ollut tarkoituksena tehdä jo kauan, mutta tarpeeksi uskottavaa 1/144-mittakaavaan ei ole vielä onnistunut. Pidetään mielessä!

Kai-Petri: nyt oli kyllä sarja laadukkaampi kuin rakentaja mutta hyvä että maaliin päästiin. Eikä suunnittelusta valmiiseen malliin mennyt kuin pari vuotta :)

Tally-ho: lentoyhtiöiden talousmatematiikka on henkimaailman hommia, mut luulen että Norwegianiin pätee sama kuin Richard Bransonin (?) lausahdukseen millä saadaan miljoonavoitto lentoyhtiöstä: aloitetaan kahdella. Usein noita kyllä taivaalla näkee vaikka Finnairiikin vertaa. Pohjoismaisten kuuluisuuksien kuvia Revellin 737-800 varten taitaa Lima Novemberin kotisivun mukaan olla saatavana vielä Henrik Ibseniä ja Ole Bullia, Sonja Henie ja Grieg on jo loppuunmyyty.

Teppo: eikös nämä norjalaiset ostaneet juuri myös muutamat Dreamlinerit? Ei taida Suomessa näkyä noita, vaan mistäs senkin tietää.

NL: ikkunoita tiirailin vähän itsekin, mutta paneelirajojen mukaan ne on laitettu eikä siinä ainakaan isoa heittoa pitäisi olla. Toisaalta toi perspektiivi on sellainen että pieni painuma rungossa + vähän ikkunat vinoon niin näyttää paljon pahemmalta kuin onkaan kun esim. 2-kuvassa näyttää et olis kutakuinkin suorassa.
Jälleen hieno kone Wadelta. Maalaus onnistunut loistavasti ja kone on todella kaunis. Sitä kiitoradan pätkää minäkin jään (ehkä) hieman kaipailemaan, mutta malli on loistava myös näin. Etuikkunoiden vinoutta katsoin minäkin, mutta taitaa ne silti suorassa olla. :)
wade kirjoitti:
eikös nämä norjalaiset ostaneet juuri myös muutamat Dreamlinerit?
Ostivat 6 kappaletta, joilla suunnittelevat Aasian lentoja…
wade kirjoitti:
Kiitokset kommenteista!

Teppo: eikös nämä norjalaiset ostaneet juuri myös muutamat Dreamlinerit? Ei taida Suomessa näkyä noita, vaan mistäs senkin tietää.
Olikos se Dreamliner 777. Niin ,jostain luin tämän Norwegianin jättikaupan,hyvin on hemmot rahaa laittaneet sukanvarteen ja poikimaan ja vauraudellaan kaikki yllättivät.Enpä olisi itsekkään uskonut tai tiennyt asiasta ennen julkaisuja.Varmasti menestyvät jatkossakin hyvillä koneilla.No meillä Airbusia pukkaa ilmaan,ollaan siitä merkistä ylpeitä ja korkeasta ammatti osaamisesta (mekaanikot),mitä Suomessa on alusta asti ollut.
Hienoa ja siistiä työnjälkeä, vaikeuksien kautta voittoon!