Pienoismallit.net

Mercedes-Benz 540K 1939 Cabriolet A

Mercedeksen kaksipaikkainen kompressorilla varustettu Cabriolet A-malli. Kyseinen autoyksilö oli ainut saman mallinen Suomessa.

Auton oli alunperin tarkoitus mennä Englantiin, siksi autossa on ratti "väärällä puolella".

Suomessa auton omisti Petsamon Nikkeli OY:n toimitusjohtaja Gustaf Wrede.

Malli on tehty käyttäen apuna jonkun nimettömän valmistajan avomersun nokkaa tästä 540 perheestä. Osat kuten renkaat ja lamput ovat tilattu Tin Wizardilta. Monesti avoauton kuomut on jätetty auki, niin päätin että tässä se laitetaankin kiinni. Se on tehty syvävetotekniikalla 0,5mm:n polystyreenistä.

Kommentit

Aah. Tämä on yksi kauneimmista automalleista kautta aikain. Vasemman puoleisen oven maalipinnassa hieman epätasaisuutta, mutta muuten bueno. Tähtiä
JJ hilska taas vetäisi mallin. Mittakaavaan nähden ällistyttävä. Ja kun liki koko auto on skrätsinä tehty, muistuttaa eskuvaansa, niin miksipä ei täysiä pojoja lähde.
Ihmemies JJ..
Taas kerran loistava PIENOISmalli JJ Hilskan pajalta. Uskomatonta jälkeä tossa mittakaavassa, ei onnistu monelta. Erittäin siististi rakennettu, ei näy mitään virheitä missään.
AJ 22.8.2012 08:56 Vastaa lainauksella
Moi JJ, Komppaan yllä olevia kehuja, loistava pienoismalli! Pajaltasi ei huonoja automalleja lähde liikkeelle; jälleen kerran ihailtavaa työtä! Parhain terveisin, AJ
Petri Lyy 22.8.2012 11:42 Vastaa lainauksella
Esikuvassa on menneen maailman lumoa, joka kyllä toistuu itse mallissakin. Tuli tänä vuonna kahlattua Mersun museo läpi, tämä kelpaisi vaikka sinne. Ja Mersun museo on yksi upeimmista näkemistämi minkään alan museoista.

Oikeat pienoismallin rakentajat eivät näköjään tarvitse valmiita mallisarjoja. Iso kumarrus.
Hieno on ja sopii sinun muihin malleihisi hyvin. Kiinnostaa, jos saa kysyä että miksi olet kiinnostunut juuri 1939-45 kalustosta? ( jos ei saa niin kysyn silti;)
JJ Hilska 22.8.2012 16:46 Vastaa lainauksella
Antti Tirri kirjoitti:
Hieno on ja sopii sinun muihin malleihisi hyvin. Kiinnostaa, jos saa kysyä että miksi olet kiinnostunut juuri 1939-45 kalustosta? ( jos ei saa niin kysyn silti;)
Olen erityis-kiinnostunut tehdä ajoneuvoista pienoismalleja 20-luvun lopulta tuonne 50-luvulle, toki molemmista päistä on ollut myös poikkeuksia. Eräänlainen keskittyminen johtuu siitä käytännönkin pakosta, että kaupallisesti ei saa ostettua jostain ihme syystä 30-luvun ajoneuvoja rakennussarjoina/valmismalleina. Tarjontaa on kyllä toki hieman, mutta muut vuosikymmenet ovat selvästi edustettuina ihan toisella tavalla.
noin 30-40-luvulla "Suomi-auto" on ollut käsite, joka mm.tarkoitti sitä että meillä oli autonrakennuksessa oma arkkitehtuurinsa ja teollisuutensa. Kuka esim. muistaa että Suomessa oli silloin Fordin tehdas Hernesaaressa? Veikkaan että ei enää kovin moni. Autohistoria oli silloin erityisen monimuotoista ja persoonallista, mutta muistot siitä on monin paikoin jo ikävästi haalistuneet.
JJ:lle kiitos tuosta ylemmästä kommentista. Suomen autohistoriasta ei tosiaankaan löydy juuri mitään tietoa. Joitakin aivan erityisiä kirjoja sattuu sillointällöin kirjastossa käteen, mutta aikalailla hakuammuntaa on.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Työskentelen A-Katsastuksella ja meidänkin toimipisteessä on valtava arkisto autojen rekisteröinneistä yms. Kuvia ei juurikaan ole. Äskettäin pisti silmääni Remun keikkabussin ensikatsastustodistus…
T.T