Pienoismallit.net

PzKpfw VI Tiger I

Kursk 1943

Panssarivaunun rakentelu piiiitkän tauon jälkeen oli erittäin virkistävää vaihtelua formulamallailun lomassa. Kokeilin ensimmäistä kertaa muutamia uusia tekniikoita ja varmasti parantelun varaa löytyy rutkasti. Malli on rakennettu AFV Clubin sarjasta ryyditettynä RB:n alumiini-tykinputkella ja Friulin metalliteloilla. Maalailu on hoidettu jokseenkin kokonaan Tamiyan spray-maaleilla, ruiskua en käyttänyt ollenkaan. Tamiyan sprayt toimivat hienosti hiuslakkatekniikan kanssa, mikä oli pienoinen yllätys. Litkuttelussa on käytetty pääasiassa Tamiyan akryyli-smokea Lasolin kera sekä MIG:in ja AK:n liemiä. Mattalakkaus on hoidettu Army Painterin spray-lakalla. Malliin tulee varmaankin lisäiltyä jotain pölyjä ym. parannuksia ennen Lahden Pienoismallinäyttelyä, mutta tällä hetkellä malli on kuitenkin "valmis". :)

Kommentit

Tally-ho 19.8.2012 21:43 Vastaa lainauksella
Hienosti onnistunut Tiikeri! Varsinkin tuo kulahtaneisuus on erittäin aidon näköistä. Hiuslakkatekniikka ilmeisesti toimii todella hyvin. Pitänee koittaa sitä seuraavaan tankkiprojektiin tulevaisuudessa.
Siististi kulunut tiikeri.
Tummentaisiin vielä työkalut ja vaijerit. Nyt ovat vähän turhan alumiininsävyiset. Koska maalipinta on noinkin paljon kulunut, lisäilisin sävyjä ja valumia maalipintaan. Nyt siisti vaunu noilla chippailuilla jättää vähän lelumaisen vaikutelman. Muuten maalaus ja rakentelu on onnistunut.
Tästä on hyvä jatkaa ;)
Jonkin verran tuossa valumia jo onkin, tosin näkyvät tosi huonosti kuvissa. Millä Jouni yleensä teet valumia, käytätkö siihen tarkoitettuja streaking-litkuja, vai onko sulla joitain muita keinoja? :)
AJ 20.8.2012 10:27 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

Kuten Tally-ho edellä hienosti onnistunut Tikru ja kulahtaneisuus on aidon näköistä.

Komppaan myös Jouni K:n osuvia rakentavia kritiikkejä - hyvin onnistunut kulahtanut maalipinta kaivannee sävyjä ja valumia maalipintaan; itse käytän raskaasti ohennettuja perusmaaleja ja Life Colorin tarkoitettuja oljy, bensa jne… litkuja valumiin.

Työkalut ovat vaikea rasti, en sano juuta enkä jaata, kun homma on itselläkin vielä vähän hakusessa, mutta vaijerit saa tummennettua vaikka öljyllä.

Parhain terveisin, AJ
Petri Hiltunen kirjoitti:
Jonkin verran tuossa valumia jo onkin, tosin näkyvät tosi huonosti kuvissa. Millä Jouni yleensä teet valumia, käytätkö siihen tarkoitettuja streaking-litkuja, vai onko sulla joitain muita keinoja? :)
Valmiit litkut on käteviä, mutta esim. laimennetuilla öljyväreillä saa enemmän peliaikaa sutiessa. Molemmilla systeemeillä olen pilannut pari mallia :)
Kaikinpuolin onnistunut kokonaisuus!

Värisävyt, työkalut ja telat näyttää todella hyviltä! Lisäksi hienoa, että lamppujen johdotukset löytyvät! Teitkö itse vai oliko mallissa valmiina?

Seuraavaan malliin sitten figu mukaan! Pakko tehä, koska teet niistä niin hienoja!

T.Waltter
Kiitoksia! :)

Lamppujen johdotukset oli mallissa kohokuvina, mutta hioin ne pois ja laitoin uudet Detail Masterin piuhasta.
Tähänkin malliin on juuri figu työn alla, tosin se seisoskelee valmistuttuaan vaunun vieressä.
Sanotaan näin että olen samaa mieltä muidenkin kanssa että todela hyvin onnistunut malli ja ruosteet siihen. Itsenikin täytyy pyrkiä tyrkiä tuohon suuntaan ruosteen suhteen.
Oikein siisti ja näyttävästi kulutettu Tigru. Työkalut on panssarivaunun ruostuneisuuden vieressä silmiinpistävän uutuuttaan kiiltävät.