Pienoismallit.net

Ersatz M10

Dragonin Ersatz M10 suoraan laatikosta. Kyseessä on siis Ardenneilla saksalaisten käyttämä hämäysvaunu, Pantherista tuunattu jenkkien M10.
Maalailtu, kurattu, litkutettu jne… lähinnä Tamiyan ja Vallejon tuotteilla.
Malli oli, ainakin minulle, tutuksi tullutta Dragonin laatua. Osat sopi ihan suht ok, mutta isoimmat palaset olivat vääntyilleet vähän miten sattuu (esim. tornin ympärillä oleva pelti tms oli todella tuskastuttavaa saada sopimaan paikoilleen ja samaten moottoritilan päällä oleva runko oli ihan mutkalla). Lisäksi kokoamisohjeissa oli pieniä epäselvyyksiä ja magic tracksien kanssa tarvittiin jälleen taikuutta.

Kommentit

Kerrassaan näyttävä malli! Tulee jotenkin mieleen tästä mallista 50-60 luvun sotaleffoissa missä Pattonit esittää saksalaisia Tiikereitä jne.

Hienosti eri vivahteita näkyy maalipinnassa mikä tuo eloa malliin. Muovi näyttää teräkseltä tornissa mikä on hienosti tehty. Kura näyttää tosin hieman suklaapuurolta, mutta se on taas mun nälän tuoma epäkohtaXD Ja teloihin olisi voinut tuoda hieman lisää eloa.

En tiedä vaunusta mitään niin oikeellisuuteen en osaa ottaa kantaa. Lisää tällaisia!
Esko P. 18.8.2012 00:09 Vastaa lainauksella
Kiitti kommentista!

Itsekin olen suht tyytyväinen lopputulokseen.

Muta näyttää tosiaan liioitellulta kuvissa, johtunee osittain valaistuksesta ja osittain siitä että "jouduin" pistämään sitä vähän liikaa. Mallin etuosassa alhaalla oleva saksalaisten tekemä lisäys ei meinannut millään sopia kunnolla ja jouduin leikkelemään ja liimailemaan sitä niin paljon että lopputulos oli vähän köppäsen näköinen. No johtuen puutteellisista taidoistani päätin peitellä virheitä paksulla mutapeitteellä. Livenä lopputulos ei näytä ihan niin pahalta kuin kuvissa, mutta parempikin se voisi tietysti olla…

Teloja voisin kommentoida sen verran että litkuttelin metallin värin päälle viittä eri tököttiä ja lopulta kuivasivelin kuluvat kohdat. Tämän jälkeen telat näyttivät, ainakin omaan silmään, melko hyviltä. Vaunun muuten mutainen ulkoasu ei kuitenkaan oikein vastannut teloja. Tämän seurauksena yritin mudata myös niitä ja lopuksi litkuttaa teloissa olevaa mutaa hieman heikolla menestyksellä… Eli seuraavaan mallin kohdalla yritän pidättäytyä liiallisesta mutailusta, vaikka kyllähän sitä riitti toisaalta Ardenneilla :)

Olisi muuten kiva kuulla mitä elokuvia tarkoitit. Näin vanhemmalla iällä kun on alkanut nuo "vanhemmatkin" elokuvat kummasti kiinnostaa (esim. Battle of the Bulge, Cross of Iron, A Bridge Too Far, The Eagle Has Landed, The Longest Day ja Battle of Britain on ihan ässiä)… Niistä saa kummasti intoa ja ideoita mallailuun :)

Esko P.
Pintakäsittely on mielestäni poikkeuksellisen onnistunut. Tuo värimaailma on erityisesti tykkitornissa erittäin realistisen oloinen ja juuri sellainen mitä odottaa näkevänsä jos googlaa WWII-värivalokuvia. Siinä on eloa ja vaihtelua, mutta ei ole kuitenkaan vedetty överimodulointeja tms. Ei tuo mutakaan nyt niin pahasti silmille hyppää. Minusta erittäin onnistunut malli.
AJ 18.8.2012 12:19 Vastaa lainauksella
Moi Esko,

Komppaan yllä olevia kommentteja - pintakäsittely ja värimaailma ovat mielestäni poikkeuksellisen hyvin onnistuneita! Pienoismallin oikeellisuudesta ja realismista sen verran, että kyllä tämä pienoismalli kuvaa mielestäni täysin realistisesti ja oikeellisesti Ersatz M10 vaunua, kun vertaa sitä valokuviin aidosta esikuvastaan. En lähtisi muuttamaan yhtään mitään mallissa - "suklaapuuro" mutakin sopii vallan mainiosti erityisesti tähän vaunuun.

Mielestäni myös erittäin onnistunut malli, ehdottomasti aineksia viikon malliksi; kyllä tälläisellä pienoismallilla pitäisi saada mitaleita malliskaboissa. Huippumalli - enuff said!

Parhain terveisin, AJ
Esko P. 18.8.2012 13:14 Vastaa lainauksella
Isot kiitokset kommenteistanne! Antaa uskoa tulevaan :)

Esko P.
Todella näyttävä tankki, pintakäsittely hienoa katseltavaa. Sopivasti sävyvaihteluja ja pinta näyttää teräkseltä. Ainoastaan telaston mudat on vähän sinnepäin, voisi laitella mudan erisävyjä ja pölyä ja teloihin pientä teräksen kiiltoa.
Komia on. Jo mainittu teräksen puute teloissa on kait helppo korjata. Muuten aivan mahtava malli!!
SS 11.10.2012 14:00 Vastaa lainauksella
Aijai kun on taas onnistunut malli, pintakäsittely upeaa, kuten kaikki muukin tässä vaunussa. Hämäysvaunut mielenkiintoisia mutta harvemmin nähtyjä malleja.