Pienoismallit.net

Concorde

Air France

Tämän kanssa oli hieman ongelmia saada Air Francen siirtokuvat. Paketissahan tulikin vain kahdet eri brittien versiot. Mikään siirtokuva valmistajakaan ei tähän mittakaavaan kyseisiä tehnyt. Lopulta sain wadelta vanhat airfixin mallin siirtokuvat (hieman haalean siniset), jotka olivatkin todella hauraita. Kiitokset vielä wade:lle siirokuvista!

Concorden nopeus oli Mach 2,04 ja lentokorkeus 17 000 metriä. Koneessa oli deltasiipi ja Rolls-Royce/SNECMAn valmistamat Olympus 593 Mrk610 jälkipolttimella varustetut moottorit, jotka alun perin oli kehitetty Avro Vulcan -nimiseen strategiseen pommikoneeseen. Se oli ensimmäinen siviililentokone, joka varustettiin analogisella fly-by-wire -lentohallintajärjestelmällä.
Concorde ei ollut kaupallinen menestys, sitä valmistettiin kaikkiaan vain 20 kappaletta. British Airwaysin ja Air Francen lisäksi myös mm. Iran Air tilasi kaksi konetta, mutta perui tilauksen vallankumouksen jälkeen. Muiden yhtiöiden tilaukset eivät olleet sitovia ja ne peruttiin ilman sanktioita. Puhjennut öljykriisi nosti Concorden käyttökustannukset korkeiksi.

Kommentit

wade 15.8.2012 10:40 Vastaa lainauksella
Heh, eipä noissa siirtokuvissa mitään takuuta ollutkaan mutta hyvinhän tässä sitten kuitenkin kävi :)

Komea on Revellin Concorde ja komeasti myös rakennettu, nyt huomaa miten pelkistetty Airfixin sarja on tähän verrattuna. Tuskin tämäkään sarja niin kivuttomasti on mennyt kasaan kuin miltä lopputulos näyttää, mutta kyllä on kiitettävästi saumat siistitty ja maalit vedetty, en muuta sano. Upeaa!
Kiitokset!

Sanotaan, että sarja meni itsessään kasaan minusta keskimääräistä helpommin ja vähemmän hiottavaa/kitattavaa kun siipien kohdalla ei ole pohjassa saumaa. Mallin keulakartio on edelleenkin liikutettavissa ala-asentoon, mutta revellin tuulilasin muoto on kirveellä veistetty suora eikä esikuvansa mukainen niin kartio saa "pysyä" ylä-asennossa. Siirtokuvista hienosti leikkasin peräsimessä olevat ulokkeen kohdat pois (oli siis airfixin kuvissa oikein valkoisena kohdat). Asentaessa kuvia järkytyksekseni nuo ulokkeet ovatkin erikohdassa revellin ja airfixin malleissa. Tämän paikkailu hauraiden siirtokuvien kanssa oli sykettä nostattavaa puuhastelua. Koneesta oli tarkoitus tulla Pariisissa tonttiin tullut F-BTSC. Mutta en viitsinyt alkaa muista sarjoista varastetuilla vääränvärisillä rekistereillä kikkailemaan.